Téma: Forrest Gump

bayswater 2010 jan. 02. - 01:14:33
(502/1022)
Hát persze, hogy éljenek, megérdemlik!:)))
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 01:14:11 10/10
(501/1022)
Vagy pl: emberi sors,szálnak a darvak,az orosz Hamlet.Viszont egy érdekesség :tegnap éjjel rákattintottam egy orosz adóra (Talán PTP planet volt).Azt aprofi szilveszteri mûsort,komolyan mondom a Raiuno vagy akármelyik elbújhatott mellette.kíváló zenészek ,jó rockszámok ,gyönyörû nõk de tömegével,profi táncosok .szóval lesett az állam ,hogy milyen gyorsan átálltak a nyugati stílusra,amikor 20 éve még a farmert sem ismerték ,nemhogy a popzenét mûvelték volna pl.
bayswater 2010 jan. 02. - 01:12:33
(500/1022)
Nem, nincs értelme, de engem az AIDS felbukkanása Jenny esetében zavaró. Nekem ez a film gyenge pontja. Mert MUSZÁJ volt az AIDS-et is beletenni, ha már 80-as évek ugye. Valahogy bele kellett cipõkanalazni a sztoriba.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 01:11:44
(499/1022)
Fú, legalább a Forrest-fiúk éljenek már boldogan - szegények - amíg meg nem halnak...

Ha csak a kis Forrest el nem ment Irakba és...

Na jó, ez már tényleg túlzás...
filiszteus 2010 jan. 02. - 01:10:45
(498/1022)
Nem elõítéletbõl nem voltam annyira elájulva a Forrest Gump-tól.
Szájbarágósnak éreztem, propagandafilmnek, kampányfilmnek.
TANULJÁTOK MEG TI NEM SOKKAL OKOSABB ÁTLAGAMERIKAIAK, LEHET ÉRTÉKES AZ ÉRTELMI FOGYATÉKOS EMBER IS!
Sok amerikai filmet én is nagyra tartok. Még csak azt sem várom el tõlük, hogy valami aktuális problémára hívják fel a figyelmet. Életem egyik legjobb filmjének tartom "Az utolsó mohikán"-t. Még csak nem is volt hûséges adaptáció a regényhez képest, talán nem is akart semmi fontosat üzenni. Egyszerûen film volt, csodálatos zenével, ami mindig illett az éppen futó képsorokhoz, bravúros operatõri munka, tökéletes színészi játék
(Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe) és hiányoztak belõle az amerikai filmek sztereotípiái.(pl. az amerikai filmek ágyjeleneteiben egy furcsa L alakú takaró van, ami a nõnek nyakig, a férfinak derékig ér)
bayswater 2010 jan. 02. - 01:10:08
(497/1022)
Kivéve a szifiliszt, ha nem ismerték fel, na de akkor megint ott van a két Forrest fiú fertõzöttségének problematikája.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 01:09:26
(496/1022)
Tulajdonképpen valamilyen drogproblémája nyomán létrejövõ betegségrõl is szó lehet...

De az is lehet, hogy csak "egyszerû" rák volt...

Sztem mindenestre semmi értelme sincs azon vitatkozni, hogy egy kitalált karakter miben halálozott el... :)
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 01:07:36
(495/1022)
Így igaz...

Persze ez még nem zárja ki a nagyon kellemetlen nemi betegségek létezését a hippik között (sõt!), de ezek közül egyik sem volt halálos...
bayswater 2010 jan. 02. - 01:07:01
(494/1022)
Bár akkor kizárólag szexuális úton, hiszen csak LSD-s kockacukorral láttuk Jennyt, az pedig nem közvetíti a vírust.
De mindegy is, egyszerûen kíváncsi voltam ki hogy látja. Jó éjt!
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 01:06:44 10/10
(493/1022)
Ok.Várjuk a hasonló minõségû szerepeket tõle ,és majd elválik ,hogy mire viszi.
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 01:04:56 10/10
(492/1022)
nem volt jelen a népességben,ugyanis légiósbetegségként tünt fel kvázi a 70-es évek végén rejtélyes kórként .Állítólag egy majom megharapott valakit és úgy került be az emberi betegségek közé.Elõször a homokosok között terjedt ,és azt hitték ,hogy kizárólag azok kaphatják el.Ugyanis a fertõzés robbanásszerûen terjedt ,pláne ,amíg nem ismerték fel ,és nem propagálták az ellen való védekezést.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 01:04:37
(491/1022)
Ez nagyon is érthetõ törekvés...

Maradjunk abban, hogy egyszer majd visszatérünk a témára, mondjuk Hanks halála után húsz évvel (ha még élni fogunk) - persze a mennyországban vagy a pokolban is elvitatkozgathatunk errõl a kérdésrõl... :)
bayswater 2010 jan. 02. - 01:04:33
(490/1022)
Lehet, hogy az az oka, hogy amikor elkezd egy vírus terjedni, még nem sok embert fertõz. Aztán egyre többen és többen elkapják. A 60-as évek végén, a 70-es évek elején, vagyis a hippimozgalom idején már simán jelen lehetett, de akkoriban szerintem is inkább a tûvel drogozók, és a homoszexuálisok körében terjedt. Ezért nem értettem ezt a Jenny-féle AIDS-es utalást. Ez valahogy engem zavart a filmben.
Úgy gondolom, hogy az AIDS-szel még kezeletlenül is elél a fertõzött legalább 5-10 évet. (ha feltételezzük, hogy Jenny a vírust a 70-es évek elején kapta el)
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 01:02:31
(489/1022)
Hozzáteszem: semmivel sem született kevesebb remek szovjet film (és itt most nagyon nem Csapajevre (bár az sztem nagyon szórakoztató) és egyáltalán nem csak Mihalkovra vagy Tarkovszkijra gondolok), mint mai amerikai alkotás. Számtalan remek orosz adaptáció készült és a filmmûvészetük is hihetetlen teljesítményeket produkált Tarkovszkijon kívül is - hogy szélsõséges példát hozzak, pl. a rajzfilmrendezõ Jurij Norstein munkáira gondolok itt.
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 01:00:16 10/10
(488/1022)
nem, ahhoz ez a vita nem elég ,hogy megbántódjak ,csupán rögeszmém ,hogy a dolgokat a helyére tegyem.
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 00:58:11 10/10
(487/1022)
Má bocs de miért van az elájulva Amerikától ,aki szerint ez afilm jó?Ez mán paranoia.Abban az idõben ,amikor ömlesztetté hozzánk a szovjet filmeket mindenki utálta azokat(Csapajev és hasonlóak) ,viszont akkor amiket Amerikából dollárért behoztak ,megválogatták .Így általában nem véletlenül özönlöttek az emberek az amerikai filmekre.Nos most pedig fõleg a tvkben ,nameg a mozikban is elég sok az amerikai limonádé (megjegyzem a magyar nép szellemi szinvonala miatt eléggé van rá igény).De azért voltak akik az átkosban sem általánosítottak ,és elismerték ha jó volt egy szovjet film ,azok ma is megtudják ítélni ha egy amerikai film kíváló.Azok akik most trendi okokból mindent szidnak ,ami amerikai ,azoknak nincsenek megbízható szempontjaik ,azoknál maga a film nem is érdekes.
valamit 2010 jan. 02. - 00:56:07
(486/1022)
Elképzelhetõ, de ha a 60-as években jelen volt az AIDS a népességben, akkor nagyon meglepõ, hogy nem jelentkezett magas számban. Ugyanis kitûnõ terepe volt, épp a hippimozgalom miatt. Ugyanis manapság akad afrikai ország, ahol 15% feletti a HIV fertõzöttek száma. De az egész HIV-et csak 81-tõl tartják számon. Alig valamivel a hippimozgalom halálát követõen. És hogyan fertõzött? Szex és drog volt mondva.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 00:55:00
(485/1022)
Õszintén sajnálom, ha személyedben megbántottalak - nem állt szándékomban (csakhogy érzékeltessem a kontrasztot a két hsz közt)...

A magam részérõl befejeztem ezt a vitát - innentõl, hogy az elõbb távozó kollega szavaival éljek, valóban csak "szószkanderozásként" tudom értékelni az egészet.

Annak pedig semmiképp sem annak a filmnek a topicjában van a helye, amely a legkevésbé sem adhat okot vitára...
bayswater 2010 jan. 02. - 00:49:48
(484/1022)
Juj, ez jó.:))))
De szerintem az, hogy Freddie a 80-as években elhunyt AIDS-ben (sõt azt hiszem az elsõ AIDS-es haláleset a 70-es évek végére datálódik), arra enged következtetni, hogy bizony az AIDS jelen volt már a 60-as évek végétõl kezdve, csak nem ismerték, nem tudtak róla.
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 00:49:05 10/10
(483/1022)
Megható ez atolerancia nálad:)De az ugye nem baj ,hogy én általános elveket fogalmaztam meg ,amit nem lehet vitatni,ezt te fordítottad át konkrétan irónikus személyeskedésre.Miután én azt írtam ,hogy hanks eddig egy filmjében sem volt ennyire jó,ennyire nagykaliberû alakítást nem nyújtott.Ez egy vélemény,amire te nem úgy reagáltál ,hgogy szerinted meg mindig zseniális volt ,hanem kioktattál ,hogy hogy merek én megítélni egy ilyen hankset,amikor õ a világ legjobbja kvázi.Hogy még tapasztalnom kell ,mert ugyebár aki olyan tapasztalt mint te az csak jobban látja.Erre teljesen korrekt kérlek alássan ,hogy nem a darabszám a döntõ ,hanem a szem.Mert ugyebár én a saját véleményemet írtam le és nem minõsítettem a tiédet veled ellentétben.