Téma: Forrest Gump

offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 00:47:42
(482/1022)
A "Mások élete" c. film egy bukott világrendrõl szól, annak ellenére, hogy persze lehet áthallásokat találni a mi korunkra nézve is.

Ami pedig az egyebeket illeti: ott van a skandináv krimiirodalom, a francia mozi, az iráni film, mint olyan, a koreai vagy a japán filmmûvészet remekeirõl nem is beszélve.

És persze ott vannak azok a dolgok, amikrõl nem is értesülünk '89 óta: Belsõ-Ázsia kultúrális élete vagy teszem azt Oroszországé.

Igen, nagy az amerikai túlsúly a kulturánkban - és nem azt mondom, hogy ennek nincs számtalan negatív hátulütõje (pl. az, hogy iszonyatos információs apparátus áll a mai ember rendelkezésére, csak ez éppen sokszor a félretájékoztatást szolgálja). De nem is oly ritkán Amerikában születik meg a válasz is a jellemzõ kulturális és társadalmi problémákra.

Pl. a Forrest Gump ami igencsak jelentõs filmalkotás, ha épp tudni akarod.
valamit 2010 jan. 02. - 00:46:13
(481/1022)
A hippi életstílus korában nem volt AIDS, ha emlékszel az kb. a Queen énekesétõl lett igazán ismert a 80-as évek végétõl. Elõtte, a 80-as évek elején még tipikusan a ferdehajlamúak és a narkósok betegségeként volt nyilvántartva. Amikor Jenny hippi lehetett, hatvanak években, akkor az AIDS legfeljebb valamelyik kutatólaborba lehetett, mint a hippimozgalom elleni megoldás.
bayswater 2010 jan. 02. - 00:42:15
(480/1022)
De most õszintén, neked nem ez következett volna az elõzményekbõl? Jenny hippi életstílusa folytán AIDS-szel fertõzött lett. Majd szexelt Forresttel, és szült neki egy kisfiút. Mi a következõ mondat? Az, amit leírtál.
filiszteus 2010 jan. 02. - 00:40:08
(479/1022)
Nem korunkat, hanem korunk amerikáját fejezik ki azok az alkotások, amelyek ott készülnek. Korunkat szerintem sokkal jobban kifejezi pl. a Németországban készült "A mások élete" c. film. A bókodat, hogy beszûkült vagyok nem tudom viszonozni, mert nem ismerlek. Azt megkockáztatnám, hogy kissé el vagy szédítve Amerikától és kritikátlan vagy az amerikai "kultúrával".
De tudod, "kinek a pap, kinek a pap pénisze".
valamit 2010 jan. 02. - 00:37:06
(478/1022)
"Humoros" lett volna ha a végén kiírják, hogy Jennyt Forrest és a kicsi Forrest is követte hamarosan, mindhármukat az AIDS vitte. A következõ tíz évben pedig az emberiség 99%-ka megkapta. Az ellenszérum nagyon drága, de az azt megfizetni tudó 1%-nak napfény és ragyogás az élete.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 00:36:53
(477/1022)
Én és az intolerancia?

Ugyan kérlek, szívesebben elfogadom, amit mondasz, minthogy megint vitába fullasszunk egy topicot, ráadásul ilyen fantasztikus filmét.

"van akinek fejlettebb a kritikai érzéke ,és elég neki mondjuk 3 film is ,egy másik meg láthat 20-at is mégsem tud jól megítélni valakit ,mert nincs szeme hozzá."

Örülök, hogy ennyire tisztában vagy saját értékeiddel... :)

Mellesleg biztos igazad van, és én ítélem meg tévesen Hankset - végül is te volnál az idõsebb, kérlek alássan...
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 00:34:27 10/10
(476/1022)
Isaurára gyüjtöttetek már ,úgyhogy jóbol is megárt asok.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 00:33:27
(475/1022)
Ha a Lost pedig nem jobb a maga mûfajában, mint a Robinson Crusoe vagy a Legyek ura, akkor tényleg nincs mirõl vitatkoznunk...
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 00:33:17 10/10
(474/1022)
Ha már elterelés ,akkor azért abban Te sem piskóta:) Elõször is nem tudtam ,hogy az unokabátyád Hanks.:).Másrészt nem kell sok gógyi ahhoz ,hogy mindenki annak alpján mond véleményt ,amit ADDIG tzapasztalt.Én pl meg is írtam ,hogy ezen hajlandó voltam korrigálni.Te viszont látom kurvára le vagy cövekelve az elõítéleted mellett.É saz csak természetes ,ha négy filmjébõl ,ami írtál kettõt nem láttam ,hát akkor abban akettõben volt alegjobb:D mert ezt írtad.Másrészt akkor közölhetnéd ,hogy mennyi az adarabszám ,ami után valakinek lehet véleménye egy színészrõl.Ráadásul azt is vedd figyelembe ,hogy van akinek fejlettebb a kritikai érzéke ,és elég neki mondjuk 3 film is ,egy másik meg láthat 20-at is mégsem tud jól megítélni valakit ,mert nincs szeme hozzá.
Nos nem örülök ,hogy ennyi tolerancia sincs benned ,hogy rögtön támadsz arra ,aki szerint nem volt mindig zseniális Hanks ,ráadásul akkor ,amikor a film lényegében nincs vitánk.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 00:32:23
(473/1022)
Sõt, az utóbbi húsz-huszonöt évben az egyik legjobb...

De ott vannak Alan Ball sorozatai, Hal Hartley vagy Spike Lee filmjei, Stephen King könyvei és még sorolhatnám...
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 00:31:08
(472/1022)
És pl. a Forrest Gump ilyen alkotás.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 00:29:56
(471/1022)
Amikor a latin nyelv volt lingua franca, akkor a latin nyelvû kultúra dívott a hazánkban.

Amikor az oroszt tették államnyelvé, akkor pl. volt Szovjet filmek mozija Budapesten és szovjet irodalom c. havilap is (megjegyzem, nagyon helyesen - kár, hogy ma nem értesülünk az ottani kultúra érdemeseirõl).

Most az angol a lingua franca, ez van. Lehet mondani, hogy amerikai túlsúly van a kulturában, de az a helyzet, hogy sok tekintetben igenis Amerika hozza létre azokat az alkotásokat, amelyek a korunkat legjobban kifejezik.

Ha te ennyire beszûkült látókörû ember vagy, ha te ennyire nem tudsz szelektálni érték és szemét között, akkor nincs neked semmi mondanivalóm.
bayswater 2010 jan. 02. - 00:29:36
(470/1022)
Namost pont ez az a film, ami lehetne valóságos is, hiszen Amerika újkori történelmére épül a sztori. Ha sci-fi kategória lenne, nem izgatna milyen rejtélyes betegségben halt meg a fõhõs. Azért is piszkált a dolog, mert édesanyja halálának okát Forrest tudatta velünk.
filiszteus 2010 jan. 02. - 00:25:40
(469/1022)
Nem akartok gyûjteni jenny gyógykezelésére?
10/10
ondok 2010 jan. 02. - 00:23:20 10/10
(468/1022)
nem tök mindegy hogy miben halt meg Jenny?,úgy csináltok mintha valóságos történet lenne :mondjuk azt hogy végkimerülésben.nade tekintve ,hogy a hippimozgalom tagja volt a kislány,akár Aids is lehetett volna, bár akkor még nemigen volt elterjedve ,azért is volt a szabadszerelem korszaka.
filiszteus 2010 jan. 02. - 00:23:01
(467/1022)
Igen, és széki lassút hallgat, mert itt nálunk olyan népszerû a country és a dixieland. Legalább Neked van humorérzéked.
offtopic
Vinogradov 2010 jan. 02. - 00:22:30
(466/1022)
"Mindig az alegjobb ,amit valaki nem látott:"

Én azt írtam, hogy az utóbbi években a legjobb, nem azt, hogy a legjobb. Legjobb nincsen, de a legjobbak között valóban ott van a Forrest Gump...

"Felteszem ,hogy Te sem láttad az összes szerepét ,tehát ilyen alapon te sem nyilváníthatsz általános véleményt."

Elterelõ hadmûveletnek nem utolsó, de erre csak annyit mondanék, hogy úgy tûnik, valószínûleg az életmû nagyobb százalékát ismerem, mint Te. De, még ha nem is így lenne, akkor sem nyilváníthatnál ilyen véleményt.

Azt mondhatod, hogy a "az egyetlen igazán nagyszerû alakítása, AZOK KÖZÜL, AMELYEKET LÁTTAM", de olyat nem jelenthetsz ki csak úgy, hogy "az egyetlen nagyszerû alakítása".

Egy olyan kaliberû szinész, mint Hanks esetében az ilyesmit minimum indokolni kell...

"Nos én megmondom ,hogy viszont azok alapján ,amit láttam volt már egy skatulyám ,amibe õt beletettem ,és pont ezért volt meglepõ ez a kíváló mondjuk Nicholsonhoz mérhetõ produkciója.Ugyanis akorábbiak inkább pl egy Bruce Willishez hasonló kalibert igazoltak.De nem ez alényeg, hanem errõl a filmrõl van szó és nem Hanks általános imádatáról."

Na, ez már viszont korrekt beszéd.

Persze így is megdöbbentõ, hogy Hankset Bruce Willishez hasonló kaliberûnek tartod, de ez végül is már a te magánügyed...
bayswater 2010 jan. 02. - 00:20:59
(465/1022)
Igen, a 80-as években derült fény az AIDS-re, így valóban "logikus" volt ezt is a filmbe belecsempészni, bár szerintem sután sült el.
10/10
molnar73 2010 jan. 02. - 00:20:57 10/10
(464/1022)
Az én párom szõke hosszúhaju, és mikor vége lett a filmnek oda fordultam hozzá, azt mondtam neki, hogy te vagy az én Jennym.
Úgygondolom mindannyiunkban van egy kis Forrest Gump.
A világ gazdagabb lett egy kétórás mûkincsel.
bayswater 2010 jan. 02. - 00:18:26
(463/1022)
Leggazdagabb, legmeghatározóbb, nem szinonímák. Szerintem. Nem "szlovákoztam" Újév napján, ezek szimpla tények, amiket mindenki tud.