Téma: Ezel

10/10
Geschichte 2011 szept. 22. - 08:38:40 10/10
(5156/7116)
Jó reggelt Mindenkinek!:-)))
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 22. - 01:06:05 10/10
(5155/7116)
Na úgy látom akkor nem én voltam az egyetlen aki dührohamot kapott az RTL mai "vagdosási bûncselekménye" miatt :DDDD

Tuti, hogy megdobálom záptojással a Kolosit ha látni fogom valahol :D
10/10
offtopic
sunflower_seed 2011 szept. 22. - 00:29:29 10/10
(5154/7116)
OH HOGY ALLAH KÉNKÖVES ZIVATARA ZÚDOLJON AZ rtl klub-RA!
A DRÁMAI RÉSZT SZÉTKASZABOLNI, BARBÁROOOOOK! ÉS MOST HOSSZÚ FÜTTY/SÍPSZÓ KÖVETKEZIK...

rtl! EZÉRT MEG FOGTOK FIZETNI!!!

és még szépen fogalmaztam

mikor eredetiben néztem Ramiz bátyánk halálát, sírva fakadtam. Köszönhetõen az rtl-nek, megkíméltem az orromat a kifújástól és a karomat is attól, hogy az orromhoz emeljem :) RTL, KAPJA BE!
10/10
offtopic
Keep the Faith 2011 szept. 21. - 23:08:06 10/10
(5153/7116)
Hát a sexy Kenanra, gitárral a kezében. :)
10/10
Keep the Faith 2011 szept. 21. - 22:58:21 10/10
(5152/7116)
VÁÓÓÓÓÓ!!!! :))))
Fincsi ez a kép! :)
Valentinka 2011 szept. 21. - 22:44:21
(5151/7116)
Szerintem talán ez volt eddig a legjobb rész. Eddig nem nagyon voltam sorozat fan, de ezt mindig nézem, szinte az elejétõl fogva. Elképesztõ milyen hatással tud lenni az emberre.
_Betty Draper 2011 szept. 21. - 22:24:34
(5150/7116)
Merhaba:)

Ha jól emlékszem Kenan Imirzalioglu nyilatkozta azt a sorozat kapcsán, hogy abszolút úttörõnek számított Törökországban az a sorozatstílus, amit az Ezel képviselt, és nagyon féltek attól, hogy a hazai közönség még nincs egy ilyen kaliberû produkcióra felkészülve. Kint bomba siker lett, és ahogy olvastam, azokban az országban is ahol megvették.
Én nagy kitérõt tettem ez(z)el a sorozattal, de nem bánom, mert a sok logikátlanság ellenére is - és ezt akár be is tudhatjuk az elsõ ilyen jellegû próbálkozás buktatóinak – imádom a film atmoszféráját, hogy szinte érzed az ízeket és illatokat:) és persze Isztanbult:)))
_Betty Draper 2011 szept. 21. - 22:22:31
(5149/7116)
Ramíz Karaeski

Szerettem az öreget, õ volt a mindent tudó, mindent érzõ karakter, aki az utolsó napjaiban pontosan tudta, hogy (õ is) milyen óriási hibákat követett el és ebbe sajnos mennyien haltak bele.............
Uralta Isztambult mégis túlnõtt rajta Kenan….és ez lett a veszte.
Másrészrõl meg Õ AZ ÖREG, nyilván – tekintve a múltját – nem feltétlenül az volt az álma, hogy ágyban, párnák közt haljon meg („…. a mellény nem az te stílusod..…”). Ezel mellette volt az utolsó perceiben, nem is kívánhatott volna mást. Pontosan úgy távozott, ahogy élt, még, ha ez giccsesnek is tûnik…….
A Rabia-val közös jelenet különösen megható volt……
_Betty Draper 2011 szept. 21. - 22:19:04 Előzmény nandelecki
(5148/7116)
Szia,

Miután megveszik egy film v. sorozat sugárzási jogát, onnantól kezdve az adott ország törvényi szabályozásai vonatkoznak rá, kvázi az Ezel esetében hiába csapkodnák az asztalt a törökök ( a magyar nézõk meg pláne) - mert gyakorlatilag újra rendezik itthon a filmet - sajnos semmi értelme nem lenne a reklamációnak.
Ergo, megveszel egy filmet és úgy heréled ki (elnézést), ahogy neked tetszik.......
Az új Méd.Törv. elõtt is már ezt csinálták, szóval ez nem új keletû, max. dühítõ……
10/10
offtopic
Keep the Faith 2011 szept. 21. - 21:48:00 10/10 Előzmény Letty72
(5147/7116)
Pontosan úgy van, ahogy írtad! Népbutítás....
Egyszer olvastam egy cikket, ami nagyon találó és igaz, bemásolok belõle egy részt:

"bizonyos érdekcsoportok gyakorlatilag vegetáló állapotban tartják az emberiség nagy részét. A média tökéletes eszköz arra, hogy mesterségesen állítsák be mindazt, hogy mit higgy. Behatárolják „fontos” politikai csoportokról a véleményed, megmondják, neked, milyen ruhában leszel vonzó az ellenkezõ nem számára, és elhitetik, hogy a Föld kocka, csak tulajdonképpen gömbnek tûnik.
Figyeld meg, hogy a híradóban a hírek túlnyomó többsége nemcsak hogy negatív, de valójában lényegtelen is. Az ember természeténél fogva hajlamos pozitív gondolkodásra, mert így született, ez a természete.
Csakhogy a média még milliók tudatát mossa nap, mint nap. Most nem arról van szó, hogy minden mûsor rossz, és szándékos butítás. Bár ezekbõl is akad szép-számmal, korántsem ez a fontos. A gazdasági elitnek éppen elég, ha tömeg-tudat hálóját jelentéktelen dolgokkal köti le, mert az leköti a figyelmet: ahol a figyelem ott pedig az energia, és aki jelentéktelen dolgokkal tölti az idejét, az nem ér gondolkodni: így eszébe sem jut, hogy szolgaként él. Nagy trükk ez, és az alvó tudat szépen be is veszi. Jól tudják azok ott az elitben, hogy lehet az emberbõl szorgos dolgozót faragni, úgy hogy az még kérdezni sem fog. Miért kell nekem 12 órát dolgozni? És miért nem tudok megélni belõle? Az „Azért mert nincs más” és az „azért mert válság van” válaszok pedig elégségesek egy mélyen alvó tudat számára. Jól tudják azok ott az elitben: add meg nekik a szabadság illúzióját, és a nép kezes báránycsordaként válik irányíthatóvá. Irányítsd a gondolkodásukat és õk meg sem fogják kérdezni, hogy mi miért történik.

Szabadfordításban idézném John Lennon szavait: „Kábítanak vallással, szex-el, TV – vel. Azt gondolod, annyira okos vagy, és a társadalmi rétegek szabadok. De amennyire én látom, ti még mindig kibaszott rabszolgák vagytok”

Mikor ültél le utoljára úgy híradót nézni, hogy feszülésig tele voltál izgalmakkal és alig vártad, hogy kezdõdjön? Mert valójában így kellene történnie… tele izgalmas és érdekes, fejlõdést képviselõ eseményekkel. Új anyagot fedeztek fel, új expedíció a holdra, megszûnt az AIDS, gyógyíthatóvá vált a rák. Megélénkülne és pezsdülne a világ, hiszen ahol a figyelem, ott az energia. Ehelyett elég a figyelmet érdektelen politikai és gazdasági adatokon, és celebek magánéletén tartani. Így tartják álomban a jóravaló munkásembert, aki melója után, ha van még neki (persze ez is „normális”, hiszen „válság” van) hazatérve csak TV mellett szeretne vacsorázni… és várni, hogy lassú haldoklása egyszer véget érjen. Talán majd ez a kormány… most már biztosan jobb lesz… jobbnak kell lennie."
9/10
Letty72 2011 szept. 21. - 21:35:05 9/10
(5146/7116)
Köszi!
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 21. - 21:33:57 10/10
(5145/7116)
Lettyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Sajnálom, hogy ezen a fórumon nincs pontozási lehetõség mert erre az írásodra (a 21:30-as) adnék egy 10-est :))))))))))))))

MAXIMÁLISAN EGYETÉRTEK :))))))))
9/10
Letty72 2011 szept. 21. - 21:30:32 9/10
(5144/7116)
Errõl csak annyit, hogy egy másik kedvencem egy spanyol sorozat a címe:

La internado laguna negra, nálunk az Internátus címen ment, egy nagyon izgalmas sorozat. Az AXN Crime-on leadták 90 perces részeket egybe REKLÁM NÉLKÜL, olyan jó volt, hogy észre se lehetett venni, ez az Ezel-lel is kivitelezhetõ lenne.

Kolosi pedig egy szót sem érdemel: Aki képes arra, hogy egy börtöntöltelékeket, ribancokat, asszonykupeceket felvonultató szennynek adjon 9-tõl kb 3/4 11-ig mûsorsávot az egy erkölcsi hulla.

itt a cél a nép lebutítása: Nem hiszem el, hogy nem lenne igény normális mûsorokra.

Ha a VV. helyett ilyeneket vetítenének, biztos javulna a közízlés is.
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 21. - 21:23:24 10/10
(5143/7116)
Igen...de errõl írtam már régebben többször is. Azért nem tették este 10 óra utánra (amikor vágatlanul adhatnák) mert Kolosi szerint "akkor csökkenne a nézettség és nem tudnának annyi reklámidõt eladni...."...
9/10
Letty72 2011 szept. 21. - 21:19:02 9/10
(5142/7116)
Láttam a nézettségi statisztikákat. A környezetemben is többen nézték a Seherezade-t mint az Ezelt. Mert az olyan romantikus-szerelmes. Az Ezel nekik egy túl durva, erõszakos maffiasorozat.

Volt olyan ismerõsöm aki elkezdte nézni, de nyáron azt mondta inkább strandol, sétál, rendezi a kertet, nyáron nem akar a tv elõtt ülni, (õ mondta, hogy õsszel és télen inkább nézte volna).

Viszont olyanok emberkékrõl is tudok, akik eleve lenézték a sorozatot (mert délután van és török eleve gagyi lehet), mindezt anélkül, hogy egyszer is belenéztek.

A Seherezáde nekem sem tetszett, csak az Ezel reklámszünetében néztem bele, ha épp véletlenül ment, de engem sem érdekelt.

A latin amerikai sorozatok pedig szerintem egy kaptafára készültek, már az elején kiszámítható, hogy mi lesz a vége.

Akik az ilyen sorozatokat (telemundo, televisa) szeretik, nézzék de az olyan jó sorozatokat mint az Ezel nem kéne leszólni, mert közöttük is sok olyan van akik szerint jó sorozatokat csak a Romantika tévén lehet nézni, és minden más sorozat egy rakás sz...r.

Ha jól tudom az Ezel Törökországban is fõmûsoridõben ment. Nálunk is megérdemelt volna egy 9 órás kezdést.
gabe1976 2011 szept. 21. - 21:00:20
(5141/7116)
A következõ részek ( török számozás szerint 62-64) fennt vannak a youtube-on angol felirattal. Inkább azt nézzétek, mint a vágott verziót.

http://www.youtube.com/user/007ybse04
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 21. - 20:56:45 10/10
(5140/7116)
Szia Letty!

Ha nem titok akkor megkérdezhetem, hogy te ezt mibõl gondolod? Talán egy ilyen helyen dolgozol? Ahol a nézettséget tesztelik?

Tudod, én ezt egyszerûen nem tudom elhinni, hogy igaz ez a cikk a Facebook-on! az EZEL tényleg a MINÕSÉGI kategóriába tartozik és még olyanok is a "rabjai" lettek akik alapból nem szeretik a sorozatokat (az én ismerõseim között is sok olyan van :DD)

A másik csatornán futó Seherezádé címû sorozatot én nem néztem....csak 1-2 alkalommal belepillantottam amikor odakapcsoltam véletlenül....nekem nem tetszik. Az én ízlésem szerint AZ a film nem tartozik a "jó" film kategóriába...
Nade tudom....ahány ember annyiféle izlés :)
9/10
Letty72 2011 szept. 21. - 20:42:40 9/10
(5139/7116)
Szia Pink!

Sajnos az Ezel nem hozta azt a nagy nézettséget, amire Rtl számított, a konkurens csatorna török sorozata verte rendszeresen.

Véleményem szerint ez azonban csak is kizárólag a méltatlan idõsávnak köszönhetõ.

Sok sznob szerint ami délután megy az csak szappanopera lehet, és így eleve nem nézték.

Másik hiba, hogy tavasszal kezdték vetíteni és nyáron jött is a folytatás. Az, hogy jött a folytatás az jó volt persze, de tavasszal és nyáron nem sokan néznek tv-t fõleg délután inkább kint vannak a jó levegõn.

Ha teszem azt az Ezelt levetítik mondjuk õsztõl és egy késõbbi mûsorsávban tuti, hogy nézettségi rekordokat döntött volna.

Sajnos ez a 4-1/2 7-ig mûsörsáv a szappanoperák sávja. Aki az ilyen egy kaptára készült vackokat szereti, nézze de legalább ne fikázzon egy olyan fordulatos, csavarokkal teli sorozatot mint az Ezel.
BLaco20 2011 szept. 21. - 20:40:52
(5138/7116)
ok..köszönöm..én csak fél szemmel néztem,mert meloból jöttem épp haza es hát ezt azt csinaltam még közbe,ezért kértem segitseget!köszönöm!
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 21. - 20:33:53 10/10
(5137/7116)
Blaco20!

Rosszul láttad! Gondolom te Sekízre gondolsz ugye (másnéven a "nyolcas") aki Ramíz unokája volt! Rá gondoltál? Õt szúrta le Ezel anno a kórházban....
Ez a pasi aki MA ott állt Kenan mellett az NEM Õ volt! Szerintem nem is hasonlít :DDD Bocs! :D
Mind a kettõ szakállas az tény de ....ennyi :))

Szóval a kérdésedre a válasz: NEM, NEM SEKÍZ volt aki ma ott állt Kenan mellett.