Téma: Ezel

10/10
nemkati 2011 szept. 05. - 23:09:00 10/10
(4516/7116)
Köszi, Noszfer, aranyos vagy! :)

Na, én még sose voltam öregember (már nem is leszek, hihi), de amit az idõs urak eszeveszett szerelmérõl eddig olvastam vagy hallottam, hát õk totálisan képesek elveszteni az ítélõképességüket és a józan eszüket. Nem csodálom, ha Kenan olykor feltétel nélkül hisz Eysannak. Ez nekem teljesen hihetõ. Mondom, csak ehhez egy olyan színésznõ kellett volna, akinek sokkal erõsebb a vonzereje, mint Cansu Dere-nek. Akkor talán Te is megértenéd, hogy tud hinni egy szerelmes idõs úr egy nõnek aki becsapja.
10/10
serbyna26 2011 szept. 05. - 23:08:28 10/10
(4515/7116)
Sziasztok! A mai rész nagyon drámai volt. Ali amellett,hogy egy igen rossz, hirtelen haragú gyermeket játszott kis korában....még buta is volt,és erre ugye több utalás is volt Cengizég részérõl is a filn során.Ezt Ali apja jól tudta,de ennek ellenére nagyon szerette a kis Alit.....(mikor titokban megkapta a hajót,miközben büntetésben volt míg a többiek aludtak....)ott abban a jelnetben mutatták a szeretetét Ali felé, látszott az igazi szeretete és ezért a szertetért fel is áldozta magát,mert hitt benne,hogy képes lesz megváltozni és felnõtt korára tisztességes emberré válni. De a sors ironiája az hogy ez Alinak nem sikerült,pont azért mert befolyásolható és buta volt így Eysannak könnyû dolga volt bele vinni a balhéba.Ali rosszul értelmezte vagyis fogalmazhatnánk úgy,hogy egyszerûen értelmezte az apjának tett ígéretét, csak a hajót látta a szemei elõtt lebgeve,nem azt amit az apja valóban kért tõle. Drámai volt,hogy ebbe az apja így bele rokkant,de egy "gyerekgyilkost" valóban naponta megverhettek.
Ali azért sajnálatra méltó mert egy igazán sérült karakter,aki saját korlátain képtelen átlépni.Ugyanakkor valóban mélyen tud szeretni.

Eysannál én is azt hittem,hogy hányni megy:-D
10/10
nemkati 2011 szept. 05. - 22:58:05 10/10
(4514/7116)
Köszi, Pink! A Te bûbájaid mindig segítenek, ez is fog! :)
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 05. - 22:46:21 10/10
(4513/7116)
Pussz Katicabogárka! :)

Mielõbbi gyógyulást kívánok az anyukádnak és a kislányodnak is!
És ennek a képnek a gyógyító erejét nekik küldöm szeretettel! :)
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 05. - 22:39:51 10/10 Előzmény lindus01
(4512/7116)
lindus01!!!!

Már HARMADSZOR kérlek, hogy OLVASD EL a privit amit küldtem még délelõtt! Látom még MINDIG NEM olvastad el! Pedig többször is beléptél azóta!
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 05. - 22:37:42 10/10
(4511/7116)
Ami még eszembe jutott mint "furcsaság" a '85-ös idõ-visszaugrálós jelenettel kapcsban....
Már mondtam (és fennt is tartom most is), hogy Ali apját NAGYON TISZTELEM és egy nagyon de nagyon mélyen érzõ,szeretõ apának tartom, aki még önmagát is képes feláldozni azért, hogy a gyermekét védje....de...

Van itt egy másik oldala is annak a történetnek ami ott történt '85-ben.
Ha beleképzelem magamat annak a kisfiúnak az apjának a helyébe.....a kisfiú apja ugyebár ott volt...és õ TUDTA, hogy ki volt az IGAZI tettes....és a gyerek apja errõl hallgatna, hogy ki ölte meg a gyerekét?! Na ez valahogy megint egy olyan momentuma a filmnek ami szerintem kicsit sem életszerû! A való életben biztos õrjöngene és a VALÓDI tettest akarná börtönben látni.....

De tényleg érdekes ez a film mert,mindezek ellenére nem tudom azt mondani, hogy elítélem Ali apját! Az õ szempontjából érthetõ, hogy "védi a gyermekét"....nem akarja, hogy a fia börtönbe kerüljön egy baleset miatt. Tudom, hogy ott Ali senkit nem akart megölni....csak gyerekes virtusból lövöldözött és "véletlenül" eltalálta a kisfiút.....(ez hivatalosan gondatlanságból elkövetett emberölés)

Ha külön-külön megpróbálom beleképzelni magamat mind a két szülõ helyébe....mit is tennék?

A lelõtt kisfiú apja/anyja helyében valszeg ütném-verném ott ahol érem azt aki elvette tõlem a gyermekemet! Nekem kicsit sem volt életszerû, hogy a meggyilkolt kisfiú apja MIÉRT nem adta föl Alit?! Hiszen õ tudta, hogy õ volt....

Viszont Ali apja szemszögébõl nézve, õt sem tudom elítélni....mert....de ezt már kifejtettem....

Érdekes erkölcsi "csapdákat" boncolgat ez a film.....bizonyos esetekben tényleg nagyon nehéz véleményt alkotni....
De ez a film pont attól érdekes, hogy nincsenek egyértelmûen "jó" és "rossz" emberek.....
10/10
nemkati 2011 szept. 05. - 21:49:19 10/10
(4510/7116)
Hali, sziasztok!

(rég nem voltam itt, a gyerekem és anyukám is nagyon beteg, pár részt nem is láttam, vagy csak futólag).

Nekem Ali nagy csalódás. Most eszembe jut az, hogy a sorozat elején nekem Ali nagyon ellenszenves volt. Nem is értettem mások rajongását, mert én Alit sem mint embert, sem mint férfit nem tudtam olyan feltétlenül elfogadni. Ali, pontosabban Baris Falay ma 39 éves. A film készítésekor pár évvel volt fiatalabb csak. Nem festették, nem fiatalították, a szereplõ, Ali a színész, Baris Falay életkorát addja vissza. És Baris Falay a koránál idõsebbnek néz ki az adottságai, az õsz haja miatt. Baris Falay 2 évvel idõsebb csak Kenan Imirzalioglunál, míg a szerep szerint kb 10 évvel idõsebb, nem véletlenül. De nem a kora vagy kinézete miatt volt nekem unszimpatikus, hanem, na ez gondolom triviális, mert elárulta Ömert, és a gyilkosságát kente rá legjobb barátjára. Most rászolgált az elõérzetemre, tényleg annyira nem egyenes és becsületes ember, hogy lehet bármilyen jópofa, az nem kompenzálja a tetteit.

Eysan. Ma jöttem rá, hogy Cansu Dere bármilyen jó színész és bármilyen jó nõ, nem az a típus, akiért valaki olyan eszeveszettül odavan, ahogy Ömer/Ezel vagy Kenan. Ide tényleg valamilyen elbûvölõ démoni szépséget kellett volna találni, aki képes a legtöbb férfiszívet elvarázsolni. Cansu Dere szerintem nem ilyen, bármilyen szép és csábos jelenség is. Így kicsit hihetetlen, hogy Kenan ennyire belezúgott. Bár, ki tudja, egy öregember mennyire tud szerelmes lenni. Vagy akár éppen Kenan.
9/10
Letty72 2011 szept. 05. - 19:40:49 9/10
(4509/7116)
Na igen, de Eysan sikeresen elhitette az ellenkezõjét Alival.
9/10
Letty72 2011 szept. 05. - 19:39:52 9/10
(4508/7116)
Miután Kenan csókja után, Eysan bement a fürdõszobába azt hittem elhányja magát!
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 05. - 19:33:16 10/10 Előzmény lindus01
(4507/7116)
Lindus!

Látom nem csekkoltad a privit amit délelõtt küldtem, pedig jártál itt....
Megkérlek olvasd el!
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 05. - 19:25:30 10/10
(4506/7116)
Letty!

a 19:00-ás írásoddal kapcsban.
Ali apja NEM azt mondta/kérte, hogy Ali "gazdag" legyen, hanem, hogy RENDES, TISZTESSÉGES ember legyen.

"Fiam menj el Isztambulba és soha többet ne gyere vissza! Ígérd meg, hogy leveszed ezt a munkaruhát és befejezed az iskolát.Szerzel egy rendes munkát és rendes tisztességes ember leszel.Amikor kijövök a börtönbõl, ott fogsz várni de EGYENESEN, BÜSZKÉN! Ígérd meg, hogy büszke leszek rád! ..."

Tehát az apja nem azt kérte, hogy gazdag legyen, hanem, hogy RENDES, TISZTESSÉGES ember legyen.....

Ami Eysant illeti....te még ilyeneken meg tudsz lepõdni? :( Én már semmin nem tudok meglepõdni Eysannal kapcsban .....:((
Az a hideg, rideg, cinikus stílus ahogy a '97-es visszaugrálós jelenetben beszélt az egész ügyrõl....és még õ nézte le Alit aki nem akarta Ömert elárulni.....:((.....Õ pedig úgy beszélt a "nagy szerelmérõl" mintha egy darab fa lenne akit nyugodtan bedobhat egy cellába 100 évre............
Jaaajjj :((((((((((
Eysanról inkább semmit nem írok........
stewien777 2011 szept. 05. - 19:16:42
(4505/7116)
Köszönöm a választ! :)
vvad 2011 szept. 05. - 19:11:53
(4504/7116)
Köszönöm Nektek!!!

áhh, ezek nagyon "szívfacsaró" dolgok... aki a forgatókönyvet írta, vajon honnan szedte ezeket így össze? ...
9/10
Letty72 2011 szept. 05. - 19:07:01 9/10
(4503/7116)
Szvsz Riza kapitány nem hagyta volna, hogy Ali börtönbe kerüljön.

A kisfiú halála meg inkább baleset volt mint gyilkosság.
9/10
Letty72 2011 szept. 05. - 19:05:32 9/10
(4502/7116)
Köszike!
10/10
Geschichte 2011 szept. 05. - 19:01:27 10/10
(4501/7116)
Köszi a választ:-) És köszi a kivágott részt is.
Visszaugrálós résznél ott is csalódtam Aliban. Megölte a kisfiút és hagyta, hogy az apja menjen börtönbe. Ali az apját is elárulta. És már ott gyilkolt. Ott volt aztán betegen az apja és inkább visszautazott Istambulba. Legalább ha már bement helyette az apja és megverték az apját ott bent ami szintén õ miatta volt, akkor a minimum, hogy ott marad az apja mellett míg beteg.

Noszfer! Tényleg van benne Mert a felügyelõbõl. Most jobban megnéztem:-))
9/10
Letty72 2011 szept. 05. - 19:01:22 9/10
(4500/7116)
Ne bánts! Biztos a börtönben ugyanazt a bánásmódot kapta, mint Ömer!
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 05. - 19:01:00 10/10
(4499/7116)
Azt mondta, hogy "ne bánts"!
De azt nem Alinak mondta, hanem az "agya" mondta ezt....mert amiatt lett ilyen szegény ember, mert a börtönben megverték és ezt nem tudta feldolgozni.Sem fizikailag, sem mentálisan :(((
Tehát amikor Ali rázni kezdte....azt az apja már nem tudta, hogy az az õ fia....azt hitte még mindig a börtönben van és "bántják" ...:(((((
Szegény ember :(((( Õt nagyon sajnáltam :(((((
9/10
Letty72 2011 szept. 05. - 19:00:08 9/10
(4498/7116)
Én is úgy gondolom, hogy az apja nem erre gondolt, amikor azt mondta Alinak, hogy büszke akar rá lenni.

Eysan "kígyó sziszegésével" ellentétben szerintem az olajos kezû szerelõre lett volna büszke, ráadásul én úgy tudom, hogy a mûhely a sajátja volt.

A lövöldözéskor egy csomó tanú volt, Riza kapitány ott sem volt, érdekes, hogy ott sem volt és úgy vállalta magára, fura, hogy nem volt tanúkihallgatás.
vvad 2011 szept. 05. - 18:57:43
(4497/7116)
jah, és azt sem hallottam, hogy mit mondott a vegetatív"" Riza Alinak, amikor Ali kirohant a házból! ??
köszii