Téma: Ezel

10/10
Pink Pearl 2011 szept. 03. - 08:15:35 10/10
(4456/7116)
Attila!

Szóval szerinted "hülyeség" volt az a kérdésem hozzád? :) Hát jó! Legyen hülyeség.:) De akkor ennyi erõvel minden "hülyeség" amikor olyasmirõl mondasz véleményt ami veled sose történt meg és nem is történhetne...(legalábbis te úgy hiszed)....:))

Amikor egy filmben történt cselekményt tárgyalunk ki, akkor ott kizárólag úgyis csak "elméletben" beszélgetünk valamirõl....te viszont most megijedtél a választól ....:))

Az a bizonyos "ovis" hasonlatod abszolút nem passzol a témához :) Én értem, hogy mit akartál mondani,de ha te úgy gondolod, hogy ezt párhuzamba lehet állítani az Ömer-Ali között MOST zajló eseményekkel, akkor bocsika, de erõs tévedésben vagy.

Azt sem egészen jól határoztad meg, hogy mi az "árulkodás".
Az "árulkodás" (ovis értelemben) az a viselkedés amikor te szemtanúja leszel egy csínytevésnek amit egy társad elkövetett (pl õ tekerte le az összes WC papírt vagy ehhez hasonló gyerek csínyek) és te ezt azonnal rohansz elmondani a tanítónéninek/óvónéninek, pusztán azért mert örömödet leled abban ha a másiknak ettõl "rossz" lesz.Akkor te valóban egy "árulkodós" gyerek vagy akinek örömet okoz ha a másikat beköpheti.

A te általad felhozott példa azért nem egészen ilyen esetet mesél el....
Ha te megütöd Pistikét és Pistike ezért panaszt tesz rád....már bocs de az nem árulkodás, hanem egy teljesen jogos cselekedet Pistike részérõl. Miért lenne az "árulkodás" ha nem tûri el szó nélkül, hogy te õt bántalmazod?

Az "árulkodás" az a dolog amikor a másik beköpésére az az indok, hogy "CSAK"...."HOGY A MÁSIKNAK ROSSZ LEGYEN"....."MERT ÉLVEZED HA MÁSNAK ROSSZAT TEHETSZ".....

Az Ezel-Ali közötti (jelenlegi) eseményekre pedig a LEGKEVÉSBÉ sem passzol ez a hasonlat.
Emlékszem te azt mondtad, hogy "árulás" lett volna Ezel részérõl ha odaadta volna a lemezt a rendõrségnek....
Hmm....ismételten nem értünk egyet! :))))
Az "árulás" az lenne ha mondjuk....Ezel tudomására jutna, hogy Ali valamikor kirabolt egy kaszinót ....és rohanna, hogy ezt elmondja a rendõrségnek.
Nade ugyebár itt NEM ERRÕL van szó! Az õ esetük teljesen más!

A VALÓDI tettes Ali!! Aki helyett Ömer ült 8 évig börtönben!
Ömer még AKKOR SEM dobta föl Alit amikor már bizonyítani is tudta volna, hogy Ali a gyilkos....MÉGSEM TETTE MEG! Igen....Ömer karaktere egy önzetlen, nemeslelkû ember....aki sosem árulná el a barátait....még akkor sem ha megérdemelnék....De....

De azért mindennek van egy határa! Akármennyire is "jó" és "nemeslelkû" valaki, olyat senkitõl nem lehet elvárni, hogy MÁS HELYETT menjen börtönbe ÉLETE VÉGÉIG!
Az már nem "nemeslelkû" cselekedett lenne, hanem "elmeháborodottság".....
Ilyet senkitõl nem lehet elvárni és ilyet senki nem tenne meg egy barátért sem. Arról már ne is beszéljünk, hogy milyen "barát" az a "barát" aki 14 évvel korábban a "barátját" küldte börtönbe olyasmi miatt amit õ követett el....most meg õ akarja sajnáltatni magát?!
Akármennyire is kedvelt figurám a szereplõk közül Ali....EBBEN A KÉRDÉSBEN nem tudok mellé állni.....itt most nincs igaza!
Ezelt pedig nem ítéltem volna el még AKKOR SEM ha átadta volna a lemezt a rendõrségnek...

Atilla! Hidd el nekem nem kell magyaráznod az "árulás/árulkodás" témában! :) Jól ismerem :)
Jómagam soha nem kedveltem azokat akik élvezetbõl "árulkodtak" (anno kisgyerekként).
Az úgynevezett "betyár becsület" nekem is mindig fontos volt. És én is mindig kiálltam a barátaim mellett,az "áruló" többé nem volt a barátom....hallani se akartam róla többet....
Egyszer még egy intõt is bevállaltam egy olyan dolog miatt amihez semmi közöm nem volt! És tudod miért? Mert megsajnáltam az illetõ lányt....õ igazgatóit kapott volna....én viszont mint "tiszta" múltú, megúsztam egy osztályfõnökivel....

Visszatérve az Ezel-beli példára...."önmagunk tisztázása" nem egyenlõ az árulással.
Ha engem vádolnak gyilkossággal és a lemez bemutatása az EGYETLEN módja, hogy tisztázzam magamat.....az miért lenne árulás? Nem lenne az!

Arról már ne is beszéljünk, hogy azok után amit Ali tett anno 14 éve a "legjobb barátjával"....Alinak nincs semmiféle erkölcsi alapja arra, hogy bárkinek is szemráhányást tegyen......
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 03. - 07:27:37 10/10
(4455/7116)
Lindus!

Hát persze, hogy Eysan kavart Cengízzel már Ömer börtönbe kerülése elõtt is.
Láttam ezt más is pedzegette....mármint, hogy nem biztos benne, hogy volt.....pedig ezt az elején mutatták...

Eysan és Ömer 1995-ben ismerkedett meg egy piacon. Néhány hét (vagy hónap) múlva Ömert beviszik katonának, de még elõtte Cengíz is megismeri Eysant abban a presszóban (a hajcsattos jelenet azzal a kislánnyal). Ömer 1995 és 1997 között katonáskodik....ezidõ alatt Eysan összejön Cengízzel....mikor Ömer 1997-ben hazajön a katonaságból, akkor volt az ELSÕ és EGYETLEN alkalom, hogy lefeküdt Eysannal....

Tehát megismerkedni, Ömer ismerkedett meg elõbb Eysannal,de testileg Cengízzel elõbb volt együtt mint Ömerrel....
9/10
_Tavasznyár_ 2011 szept. 02. - 22:45:30 9/10
(4454/7116)
A mai rész tele volt megint jó sok sírós jelenettel. Kezd "kicsit" idegesíteni. Ebben a filmben mindenki bõg...

Mai kedvencek:
Eysan-Bade jelenete
Ezel szabadulása

Alira ki vagyok akadva...

A fiatalkori énje nagyon hasonlít a mostanira, a gesztikulációja, arcberendezése. Szóval jó választás volt!
Nem értettem, hogy Ali a múltjáról alig beszélt ill. ha igen, mindig negatívan nyilatkozott róla. Ehhez képest tök ragaszkodott/ragaszkodik a szüleihez. Max. annyi, hogy nem éltek fene nagy gazdagságban, de ez még nem ok arra, hogy elkezdjen bûnözni...
10/10
lindus01 2011 szept. 02. - 21:33:39 10/10
(4453/7116)
kocsiban ültek - ezt elírtam bocsánat
10/10
lindus01 2011 szept. 02. - 21:33:10 10/10
(4452/7116)
Valószínû, hogy már Ömer idején is kavarhatott Eysan Cengizzel, mármint Ömer börtönbe kerülése elõtt, mert amikor Eysan elmondta Cengiznek, hogy terhes (ez nem sokkal azután volt, hogy börtönbe került Ömer, emlékszem egy kocsiban ültem Ömerék háza elõtt), szóval Cengiz egybõl azt kérdezte, hogy tõlem? És akkor mondta Eysan, hogy persze hogy tõled.
10/10
Geschichte 2011 szept. 02. - 20:22:12 10/10
(4451/7116)
És még jól is néz ki a felügyelõ:-) Legalábbis nekem bejön. Ilyenek az eseteim:-) Szimpatikus feje van:-) És ha jól láttam szép kék szeme neki is. Alinál a visszaugrálós jelenetben ahol még gyerek volt amikor az apjának könyörög, hogy bocsásson meg neki olyan mintha magasabb lenne. Majdnem akkorának tûnt mint Ezel. Magasnak tûnt ott Ali. De lehet csak én láttam így. Teljesen kiábrándultam már Aliból. De azért még tetszik mint pasi.
9/10
Letty72 2011 szept. 02. - 20:10:16 9/10
(4450/7116)
A felügyelõ biztos elgondolkodik a dolgokon. Látszott, hogy az sem tetszett neki, ahogyan a felettese utasította, hogy azonnal zárják le az ügyet, és megadta az ügyész nevét, aki majd "megfelelõen" viszi az ügyet.

Ez a zsaru jó zsaru, a narancsossal ellentétben.
10/10
Geschichte 2011 szept. 02. - 19:59:04 10/10
(4449/7116)
Az tetszett amikor Ezel odabilincselte a felügyelõt. De nekem az a gyanúm, hogy kicsit kezdi megkedvelni Ezelt a felügyelõ. Nem? Szerintem nem fog utána menni Ezelért. Biztos olyat írhatott Ezel amin elgondolkodik a felügyelõ és nem akarja majd olyan erõsen megkeresni. Azaz nem csinál nagy keresõprogit... Alinál azért tetszett az a része amikor ágya alól elõvette a hajóját és elkezdett sírni.
10/10
atilla123 2011 szept. 02. - 19:13:01 10/10 Előzmény Pink Pearl
(4448/7116)
P.P. ez egy hülye kérdés volt :) én nem kerülnék ilyen helyzetbe, nem rohangálnék fegyverrel a gatyámban, nem tartanék perverz szintû bosszúhadjáratot, vagy pl. nem utaznám körbe a földet 80 nap alatt. mégis vannak ilyen sztorik, ennek ellenére. hinnye.

a mai részben elhangzott többször, amirõl tegnap írtam. ezel bízik aliban, hogy nem hagyja cserben, lehetõséget adott neki bizonyítani. ramiz papa is kimondta, hogy ezel olyan, hogy ha belehal, se árulja el a barátait.
ezelnek eszébe sincs leülni a büntetést, tudja, hogy ramiz papa nem hagyja annyiban, ha van egy kis agyuk, a lemezt lemásolhatták maguknak is, mielõtt azad alinak adta. de itt ali próbatétele a lényeg, hogy megállja a helyét a betyárbecsületben is, hogy ezel és ramiz papa számíthat -e rá. és végül azad is tudja, hogy mi lenne a helyes. de úgy néz ki, ali is gyáva, ha komoly áldozatot kell hozni és szembenézni a tette következményével. inkább a vergõdést választaná, eddig úgy néz ki.
nagyon komoly jelenet volt, mikor ali hazamegy, a régen látott anyja elsõ kérdései, begyújtson -e, éhes -e, teljesen katartikus jelenet volt.

na, ovis példa. janika pofánveri pistikét. pistike beárulja janikát óvónéninél, janika büntibe kerül, de a közösségben pistike lesz az árulkodós, pedig õ az ártatlan. megbélyegzik és kihagyják egyes játékokból, akik észben tartják, hogy a pistike árulkodós. pedig ártatlan. de elárulta janikát. tehát árulást követett el. :)
Neli 2011 szept. 02. - 18:04:57
(4447/7116)
az elég durva volt, anno én is csak lestem, milyen szemét a csaj... :S de késõbb vmikor elmondta C-nek, hogy csak az apja miatt hálózta be, mert az utasította, hogy így kerüljön közel a tûzhöz... persze ez se ad neki felmentést, nyilván, csak az a lényeg sztem, hogy ezt is képmutatásból tette...
amúgy bírtam Tefo-t a börtönben, elkezdi Ezelnek, a ...-sziget(ek) mégiscsak jobb, mint a börtön... :D :P hö, mit nem mond, tényleg? :D :P

egyébként ma felfedeztem, hogy nálunk a közelben van egy Ezel Kebab nevû török kajálda... :D
10/10
Geschichte 2011 szept. 02. - 17:37:31 10/10
(4446/7116)
Figyelem!!! Tv-t bekapcsolni! Pár perc és kezdõdik az Ezel!! Hamarabb fogják elkezdeni!!
9/10
_Tavasznyár_ 2011 szept. 02. - 14:34:12 9/10
(4445/7116)
Mégis az volt! :-)
tide76 2011 szept. 02. - 13:49:24
(4444/7116)
Az Eysan terhességhez hozzászólva, hiába mondja E. hogy élete nagy szerelme volt Ömer, azért már akkor kavart Cengiz fiúval, amikor még csak a rablás terve volt meg. Mondjuk azt nem tudom, hogy C.-el lefeküdt-e már Ömer elõtt, de emlékszem arra a jelenetre, hogy ott van nála C. és jön a szerelmes Ömer,E. mondja neki hogy várjon egy kicsit (míg C. kifarcol a szobából)Na az olyan nõ, aki ezt képes megtenni teljes természetességgel na az nekem ne mondja, hogy halálosan szerelemes volt Ömerbe.
9/10
_Tavasznyár_ 2011 szept. 02. - 12:36:09 9/10
(4443/7116)
Pink: Igen, Neked címeztem. :-) Már többször feltetted azt a kérdést Eysan kapcsán, hogy ha valakit szeretünk, hogy jutatthatjuk börtönbe, ez akkor nem lehet igaz szerelem. Erre reagálva írtam, amit írtam.

Nem megyek bele újra a témába, mert úgysem tudjuk és akarjuk meggyõzni a másikat a saját álláspontunkról, legalábbis ami Eysant illeti. :-)
10/10
Geschichte 2011 szept. 02. - 11:07:52 10/10
(4442/7116)
Jó reggelt Mindenkinek!:-)))
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 02. - 00:39:45 10/10
(4441/7116)
Pontosan!!!
Jól emlékszel!
Eysan elõször el akarta vetetni, csak amikor meglátta az ultrahang monitoron a képét akkor "megmozdult" benne az anyaság iránti vágy....

Arról már ne is beszéljünk,hogy mégha (elvileg) teherbe is akart volna esni...ugyan, hogy lehetne az ember ilyesmiben biztos EGY alkalom után? :)) Mármint, hogy ha EGYszer lefekszik az illetõvel akkor "tuti", hogy rögtön teherbe is esik? :))

Eysan akkor azért akart lefeküdni Ömerrel mert tudta, hogy börtönbe megy Ömer...és nem akarta, hogy ez úgy történjen, hogy elõtte nem szeretkezett vele soha....
vvad 2011 szept. 02. - 00:30:49
(4440/7116)
sziasztok!

szerintem Eysan egyáltalán nem akart teherbe esni, mivel én úgy emlékszem, hogy még az is megfordult a fejében, h elveteti! Pink! jól emlékszem?
10/10
lindus01 2011 szept. 02. - 00:00:00 10/10
(4439/7116)
Hát ez a fiatalkori Kenan a mai részben nálam betette a kaput. Megérdemelte volna, hogy Ramiz ráborítsa az asztalt a szándékosan kioktató stílusa miatt. Valaki egyszer korábban írta, hogy ez az egész Ramiz-Kenan harc Ramiz piszkosságaival indult, hát én ezt egyáltalán nem így látom. Ramiz mindent benyelt Kenan-nak csak azért, hogy szabad útja legyen Selmánál, Kenan cseszte el a lehetõségét. És erre válaszol azokkal a tettekkel, hogy pl. Ramiz fiainak megöletése? Hát ez tényleg elmebeteg....
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 23:44:34 10/10
(4438/7116)
Kati!

Csak erre az egy mondatodra reagálnék ahol ezt írod: " Nem volt választás, hogy minden pénzt, vagy a pénznek csak egy részét kapja-e meg. "

Nem arról van szó, hogy mit "kap" hanem, hogy mit "fogad el".

Attól, hogy mindenki megkapta azt a bizonyos egymillió (és még egy kicsi)dollárt fejenként, attól még õ HA AKARTA VOLNA, megtehette volna, hogy csak annyit vesz el belõle ami a huga mûtétjéhez kell, a többit odaadja a többieknek vagy egy árvaháznak....vagy akármi....
De mivel NEM tette meg....ezért elképesztõ, hogy Eysan ezzel akar "mártírt" csínálni magából, hogy õ csak a "huga miatt" tette.....mert különben meghalt volna.....hát ez az ami NEM IGAZ!
Elhiszem, hogy Eysan ezzel akarja önmagát felmenteni az alól amit Ömerrel tett....de a tények attól tények maradnak, hiába akarja Eysan utólag kitekerni....
10/10
nemkati 2011 szept. 01. - 23:36:26 10/10
(4437/7116)
Azt nem mondtam, hogy Eysan rögtön tudta, hogy terhes. De azt gondolom, azért volt Ömerrel, hogy terhes legyen. Mert akkor már tudta, hogy Ömert másnap le fogják tartóztatni és börtönbe kerül. Szerintem elsõsorban a gyerek miatt akart Ömerrel lenni - és persze mert szerelmes volt. Késõbb pedig a terhessége, majd Can miatt nem akart már ezen változtatni. A gazdagság pedig eleve együtt járt ezzel az árulással. Nem volt választás, hogy minden pénzt, vagy a pénznek csak egy részét kapja-e meg. A választás az volt, hogy Ömer és a szegénység és a börtön, vagy a gazdagság és Can biztonsága. Sokan az elõbbit választották volna. Õ ezt választotta.