Téma: Ezel

10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 23:33:12 10/10
(4436/7116)
Kedves Csorbadzsi!

Ha olvastad volna ezt a topikot a legelejétõl, akkor ezt az írást meg se kellet volna írnod....

Én már többször is leírtam, hogy NEM ARRÓL van szó, hogy BIOLÓGIAILAG nem lehetséges....persze, hogy "elvileg" lehet gyereke már akár egy 12 évesnek is....volt rá példa már sok esetben a világon (ezt SZÓSZERINT így már többször is leírtam)...
De ENNEK ELLENÉRE nem valószínû, hogy a film készítõi erre gondoltak, hogy Ramíz egyik fia 12-14 évesen apa lett.....
Ez egyszerûen EGY baki a SOK egyéb közül amit itt kitárgyaltunk már többen is.....
Egyszerûen arról van szó, hogy a film készítõi sok részletre nem figyeltek oda eléggé.....a film készítõk hibája......Ennyi!
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 23:25:23 10/10
(4435/7116)
Kati!

Ömer és Eysan AZNAP (vagyis éjjel) szeretkezett elõször! Akkor Eysan ugyan HONNAN tudhatta volna magáról, hogy terhes?! Ahhoz minimum egy hónapnak el kell telnie, hogy ezt megtudja....nemde? :)
Tehát rosszul emlékszel! Nem Ömer letartóztatása ELÕTT lett terhes! Az a terhesség AKKOR jött létre! Vagyis kb csak néhány órával Ömer letartóztatása elõtt.....

De nem is ez a lényeg....mégha másképp is lett volna....most jól értem azt akarod mondani, hogy a leendõ gyerekének "adható" gazdagság felmenthet egy embert ez alól amit Eysan tett?
Tehát azért, hogy õ és a gyereke gazdagságban élhessen, akkor JOGA van börtönbe küldeni a "szerelmét" ? Ráadásul olyasmi miatt amiben a pasi 100 % -ig ártatlan?!
Csorbadzsi 2011 szept. 01. - 23:21:30
(4434/7116)
Szép estét!

Elõször is bocsánatot szeretnék kérni, hogy újra felhozom a témát.A Ramiz-Sekiz kapcsolatról beszélek.
Ugye többször is megemlítettétek, hogy nagyon valószerûtlennek tûnik, ami részben igaz is.
De engedjetek meg nekem egy kis töprengést. Selim ugye 1975-ben lett anyakönyvezve(1974 szilvesztere körül született, így tulajdonképp lehet ráció a sírfeliratban is ami a '75-ös anyakönyvezést vette alapul).
Sekizrõl említették, hogy diplomás és túl van már néhány bevetésen. Gondolva Kenan tervére, hogy majd vele fogja megöletni Ramizt, ez annyira nem meglepõ.(Biztos vagyok benne, hogy Kenan elõre így tervezte el). Ha pedig így tett, akkor miért is ne adhatta volna már eleve olyan középiskolába ami a katonaság elõfutára. Törökországban 3 vagy 4 éves középiskolai képzés van, így jó eséllyel már akár 17-18 éves korában katonáskodhatott. Ha jól végezte a feladatát, ami tekintve a küldetését teljesen elvárható, akkor bizony jó néhány bevetésen áteshetett már mire megérkezett Isztambulba és mialatt megszerezte a diplomáját. Amirõl csak annyit tudunk, hogy van neki, de azt nem hogy milyen. Mivel a török felsõoktatásban 2 illetve 4 éves alapszakok vannak, így a kora durván 20-21 év lehet.(nem tudom pontosan, hogy a katonai iskola milyen szisztémájú) Ha mindenbõl úgy tekintjük, hogy már 6 éves korában elkezdte az általánost, és innentõl kezdve mindent elsõre teljesített, sosem bukott, akkor ha azt állítom, hogy 20-21 éves még a realitás talaján mozgok.
Ebbõl következik, hogy 1989-90 körül kellett szülessen. Így az apjának a foganás pillanatában 14 és 15 évesnek kellett lennie. Ennyi idõsen lehet gyereke az embernek, nem is kell olyan messze mennünk hozzá, hogy az élõ példákat lássuk. Habár meglepõen fiatalon apának kellett lennie Selimnek, van esély rá, hogy mégis csak igaz a történet, még ha bicegõs is egy kicsit.
Ramiz másik két fiának valószínû ezért nem is volt(/nem említették, hogy lenne) hasonló korú gyereke, mert akkor az Öreg másik két fiának ugyanilyen idõsen kellet volna apává válniuk. Kiindulva Selim esetébõl, gondolom Ramiz már rövidebb pórázon tartotta õket, nehogy becsússzon egy hasonló baleset.

Szeretném megköszönni a kitartást, és hogy végigolvastátok a fejtegetésemet. Remélem nem untattalak bennetek. Kritikákat örömmel elfogadok. :)

További szép estét!
10/10
nemkati 2011 szept. 01. - 23:13:57 10/10
(4433/7116)
Pink, ez nagyjából mind így igaz. De van még valami. Mielõtt Ömert letartóztatták, Eysan (gondoskodott róla, és ez is jelez valamit) terhes lett Ömertõl. Innentõl már nem csak arról volt szó, hogy Eysan választhatja a nyomort és a börtönt is szerelme megmentéséért. Már nem csak Ömer, és õ voltak. Már Can is volt, és Can jövõje.
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 23:07:09 10/10
(4432/7116)
Szia Tavaszka!

Bocsi de nem egészen értem ezt a kérdést amit nekem címeztél....

Azt írod: " Ha nem szerette (legalábbis szerinted), akkor miért küzd érte?"

Ez most valahogy úgy hangzik mintha én olyat mondtam volna, hogy Eysan "soha" és "semennyire" nem szerette Ömert....Mikor mondtam én ilyet? Bocs, de én ilyet SOHA nem mondtam!

Nagyon jól tudom,hogy Eysan (a maga módján) szerette Ömert....még az apjának is errõl beszélt (a rablás elõtt), hogy "Ömer szereti õt és miért pont vele"...stb....
Én soha nem állítottam azt, hogy a (maga módján) nem szerette Ömert......De önmagát és az egyéni érdekeit mindennél jobban szerette Eysan.....
Ha nem így lenne és tényleg csak azért ment volna bele, hogy a "hugát megmentse".....akkor miért nem CSAK ANNYIT vett el a pénzbõl ami a huga mûtétjéhez kellett? Miért fogadta el a többit is?
És miután megvolt a huga mûtétje MIÉRT NEM tett vallomást, hogy Ömer ártatlan?
Ezzel bizonyíthatta volna Eysan, hogy õ valóban CSAK a hugáért tette....

De Eysan nem tett vallomást.....vígan lubickolt a lopott pénzbõl ami miatt a "szerelmét" életfogytig börtönbe küldték méghozzá az Õ TANUVALLOMÁSA MIATT.....

Nos? Eysan a huga mûtétje után MIÉRT NEM tett vallomást?
Miért fogadta el a többi pénzt?
Hogy tudta elviselni, hogy a "szerelme" élete végéig börtönben lesz?
Hogy tudott tükörbe nézni Eysan ezek után?
Gazdag lett olyan áron, hogy börtönbe küldte a nagy "szerelmét" aki õt imádta....ráadásul olyasmi miatt küldte börtönbe amit Ömer el sem követett....

A válasz nagyon egyszerû.
Eysan noha szerette Ömert, de nem annyira mint önmagát és az egyéni "jólétét".

2 lehetõség között választhatott:

1:Bevall mindent....és csóró lesz (talán örökre)....és persze néhány évre börtönbe kerülne hamis tanuzás miatt...

2:Nem mond semmit....így õ "szabad" lesz....milliomos lesz. Hurrá!

Emlékszel arra a Cengiz-Eysan párbeszédre, hogy "a sötét és a világos út közül te mit választanál"?!

Eysan sosem választaná a szegénységet + börtönt, ha a másik lehetõség a szabadság + gazdagság.....
10/10
nemkati 2011 szept. 01. - 23:01:28 10/10
(4431/7116)
Na, akkor Kenan, akármilyen semmi ember is, nagyon szerencsétlen! Fiatalon szerelmesnek lenni, csalódni, becsapva lenni, leélni egy életet bosszúvágyban, gonoszságban, szerelem, szeret, család nélkül, és öregkorra jön a második szerelem - hát ez nem csoda, ha kificamította a jellemét. Sokakkal megesik a nagy szerelem és a nagy csalódás, de szerencsére csak kevesen fordulnak ki ettõl így önmagukból.

De azért Kenan jellemét igazán most sem értem. Ha már eleve benne volt a gonosz, amit a Selmától kapott csalódás hozott ki belõle, akkor hogy tudott az elején olyan ártatlanul, tágra nyílt szemekkel belerajongani ebbe a szerelembe? Hogy tudott olyan kisfiúsan õszintén lelkesedni Selmáért?
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 22:47:22 10/10
(4430/7116)
Igen, az Eysan iránti szerelemre gondolt....
9/10
_Tavasznyár_ 2011 szept. 01. - 22:37:08 9/10
(4429/7116)
Sziasztok!

Mostanában hiányolom az idõvisszugrálós részeknél a dátum/helyszín kiírását, pedig úgy egyértelmûbb lenne, melyik cselekményt mi követte...

Pink: Csalódtam Aliban... Eysan viszont most próbál megtenni mindent azért, hogy Ezel ne üljön ártatlanul.
Ha nem szerette (legalábbis szerinted), akkor miért küzd érte?

Tetszett, ahogy Ezel elpüföli az egykori rendõrt! :-)))
És a Ramiz-Selma jelenet is klassz volt, bár valóban lehetett volna Ramiz egy kicsit hevesebb. Khm...:-)

Szép estét!
10/10
nemkati 2011 szept. 01. - 22:35:11 10/10
(4428/7116)
Köszi, sokszor nem figyelek rendesen. :(
Tehát Selma azt mondta, hogy kezdettõl fogva szerelmes Kenanba, de ezt úgy mondta, hogy Kenan tudja, ennek az ellenkezõje igaz. És Ramiz is ugyanezt mondja most, és õ meg "terelés" miatt. Hát akkor értem én, ez az egyenes beszéd törökéknél. :) Igen, így volt ez már 1552-ben is. :D
Már csak azt szeretném tudni, Selma milyen második szerelemre adott esélyt ezzel Kenannak? Az Eysan iránt érzett szerelemre? Harmincvalahány év múlva, hatvan éves kor körül? Remek egy esély!
_Betty Draper 2011 szept. 01. - 22:08:01
(4427/7116)
Ezel megint a kóterban….Ali, Azad, Eysan bõg……. DRÁMA A KÖBÖN:)
Nézzük a jó oldalát Ömer legalább kiélhette magát, ha már Eysant nem vágta bele a medencébe:)))))

Igazad van Attila, attól izgalmas, hogy állandóan csavargatják a szálakat, amikor már azt hiszed, hogy nyeregben van egy karakter, akkor jönnek egy kiló naranccsal:)))
Ahhoz, hogy fenn tudják tartani az érdeklõdést, be kell gyorsítani a cselekményt. És mivel már mindenki totál tisztában van a másik bûneivel, már csak az a kérdés, hogy ki hol találja, vagy nem találja meg a gerincét a továbbiakban, ki, hogy okul az Ömeres story kapcsán.
A mai Ezel mártírkodás pont erre mutat rá, ahogy Csernus mondaná: bevállalja Ali bátyám???

Noszfer: törökül a király, fõleg az öreg K. hangja:)
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 22:06:46 10/10
(4426/7116)
Kati!

A JELENBEN TÖRTÉNT....Selma és Kenan találkozásakor:

Kenan:Mondtam neked, hogy engem válassz, akkor talán nem történt volna ez....De te...

Selma:Azt mondtam már választottam....hogy én már a legelején téged választottalak...

Kenan:Arra is kértelek, hogy NE HAZUDJ! Ha nem vagy szerelmes NE hazudj nekem!Mert ha nem szeretsz azt elviselem! Fájni fog de túlélem!
Ha viszont HAZUDOD a szerelmedet, az kibírhatatlan! Mi is volt a válasz....?

Selma:Hogy szeretlek téged! Hogy kezdettõl fogva szerelmes vagyok beléd.

Kenan:Emlékszem olyan szépen mondtad és egyenesen a szemembe, hogy EGY PILLANATIG SEM TUDTAM ELHINNI! Jól tettem?

Selma: (bólogat és közben azt mondja: IGEN!

Kenan:Köszönöm neked, hogy meghagytad egy másik szerelem lehetõségét....

TEHÁT.....
Ebbõl (is) egyértelmû, hogy Selma Ramízt szerette (már régen is)! Kenannak csak HAZUDTA, hogy szereti......

Azt, hogy Ramíz papa a tegnapi pókerezésnél miért mondta azt, hogy Selma Kenant szerette?! Passz! Sztem csak terelni akart.....
10/10
nemkati 2011 szept. 01. - 21:48:09 10/10
(4425/7116)
Nyilván törökül a legjobb. Annak, aki perfekt törökbõl. Az angol fordítás kb olyan mint a magyar. Nem lehet tökéletes. Vagyis mindegy, hogy magyar, vagy angol, vagy akármi, ha fordítás.
10/10
rencike007 2011 szept. 01. - 21:34:47 10/10
(4424/7116)
Még Ezel lesz a rossz hogy Ali lelkiismeretét bántja? Ha Ali feladja magát akkor talán kiválthatta volna a régi árulását. Ezel adott erre esély, hogy kicsit jóvátegye,de õ nem élt vele, nem tudta saját magát átlépni, ennyi. Ebben a helyzetben egyértelmûen õ hibázott és nem Ezel. Ettõl függetlenül úgy gondolom lesznek még jóban.(Ezel Alival)
10/10
nemkati 2011 szept. 01. - 21:20:32 10/10
(4423/7116)
Én azt nem tudtam kideríteni, hogy Selma most Kenant szerette a 70-es években, vagy Ramizt?

Nekem úgy tûnt, hogy Kenan rajongását csak elfogadta, de igazán Ramizt szerette. De Ramiz nem mutatott semmi érdeklõdést iránta jó sokáig. Aztán amikor már észrevette, hogy kell Ramiznak, már a Kenannak tett biztatásait nem lehett visszavonni, és talán sajnálta a kis Kenant, aki olyan õszinte imádattal csüggött rajta. De belül Ramizért volt oda. Viszont a tegnapi részben az öreg Ramiz határozottan kijelentette, hogy Selma Kenant szerette mindig. Ezt miért mondta Ramiz? Csak elterelés volt, vagy tényleg így gondolta? Merthogy a továbbiakban kiderült, hogy Selma is majd' megveszett Ramizért a kezdeteknél, '71-ben, '74-ben. Csak Ramiz családja miatt maradt Kenan mellett? Úgy gondolta, Ramiznak a felesége és a gyerekei mellett kell maradni, õ pedig jobb híján Kenant választja?

Sajnos a régi történetbõl még nem tudjuk, mi történt késõbb, hogy volt a végleges szakítás Kenannal, mikor került Selma végleg Ramiz mellé, szóval én ezt az egész Selma-Ramiz-Kenan történetet nagyon nem értem, és nem vagyok benne biztos, hogy csak amiatt, hogy nincs még kibontva teljesen a múlt. Lehet, hogy elsiklottam olyan események felett, amiket már mutattak?
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 21:00:52 10/10
(4422/7116)
Ja még visszatérnék egy pillre a tegnapi részhez.Látom sokan témáztatok arról, hogy az ottani idõ-visszaugrálós rész, az a múlt heti "börtönös-Selma megalázós" jelenet elõtt vagy után volt-e....
Õszintén megmondom, hogy amikor anno elõször néztem a sorozatot, ez nekem sem volt világos....a film EGYÉRTELMÛEN NEM mondja ki....csak kikövetkeztetni lehet....

Nézzük:
Ha a börtönös jelenet után lenne....akkor nyílván sem Ramíz, sem Selma nem bájologna így Kenannal....Ez arra enged következtetni, hogy ez annak a folytatása amikor visszahívták Kenant...
Az se egyértelmû, hogy az a börtönbe kerülés (amit múlt héten mutattak) melyik börtönbe kerülés volt....mert Ramíz többször volt börtönben.....de ez még nem az amikor 20 évre kerül börtönbe!
2009-ben szabadult és akkor mondta, hogy 20 évig volt börtönben. Ha 2009-bõl levonjuk a 20-at, akkor "elvileg" 1989-ben került börtönbe 20 évre.....
Hogy elõtte hányszor, mikor, mennyi idõre és miért azt nem lehet pontosan tudni....

A mai idõ-visszaugrálós részben már egyértelmûen olyan volt Kenan mint egy "elmeháborodott"....nem is hasonlított arra a kedves, aranyos fiúra aki korábban volt....
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 20:41:57 10/10
(4421/7116)
Atilla!

Kitértél a konkrét válasz elõl :)))))))
Ez is "válasz" :)))))))

Biztos vagyok benne, hogy NEM mennél más helyett börtönbe :)))))
10/10
atilla123 2011 szept. 01. - 20:36:57 10/10
(4420/7116)
ezt kéne érteni, hogy ezel ali felé így mutatja, hogy látod, én még mindig ekkora haverod vagyok, hogy nem adlak ki. most te bizonyíthatod, mekkora haverom vagy. állandóan esküdözött, hogy többet soha, megvédi a barátját, aztán ha gáz van, akkor spuri.
és éppen ezzel döngöli meg a lelkiismeretét újra, hogy azért sem árulja el, holott megtehetné.
10/10
atilla123 2011 szept. 01. - 20:33:56 10/10
(4419/7116)
ez csak film, ha a valóságról szólna, olyan lenne, mint a szomszédok (az egy tvjáték vót), bazi unalmas.
és jelenleg igen, errõl szól, ezért izgalmas, mert játszik ilyen lehetõségekkel. ha feladnak valakit, az nem egyenlõ elárulással, bárki is a bûnös? hagyjuk mán...
ha a cengizrõl lenne szó, nyilván nem lenne ennek értelme, mert annak nincs lelkifurdija. de az ali karakterrel ezt el lehet játszani, válaszút elé állítani.
10/10
rencike007 2011 szept. 01. - 20:29:15 10/10
(4418/7116)
A képi ábrázolását neked köszönhetõen láttuk a fórumon.:) Lényegében egyetértek, de eddig is kivágtak részeket, ezután is fognak, csak azt akartam írni lényegében hogy szerintem nem volt ez most olyan vészes(mint mondjuk az Eysan-Kenan kivágás) Ezel nem ilyen, de az az arrogáns alak megérdemelte.:)
10/10
Pink Pearl 2011 szept. 01. - 20:27:13 10/10
(4417/7116)
Atilla?

Te ezt komolyan mondod, hogy az "árulás" lett volna Ömer részérõl?
Szóval te inkább börtönbe mennél ártatlanul? Ráadásul ami miatt már ültél 8 évet, összevertek, kínoztak 8 évig.....

Ilyen körülmények között az IGAZSÁG ELMONDÁSA, NEM ÁRULÁS! (az én véleményem szerint)
Tehát ha Ömer átadta volna a lemezt a rendõrségnek én AKKOR SEM ítélném el Ömert.....akármilyen "jó" ember is valaki , akármilyen "nemeslelkû"....ilyet senki nem tenne meg és nem is lehet elvárni ilyet senkitõl!

Olyat senkitõl se lehet elvárni, hogy a másik HELYETT menjen börtönbe! Pláne életfogytig!
És biztos vagyok benne, hogy ilyen ember NEM LÉTEZIK!
Az már nem "jóság" vagy "nemeslelkûség" lenne hanem elmebaj.....

Te komolyan megtennéd, hogy börtönbe mész más helyett? Na bocs de ezt nem hiszem el :))))
Ilyen még a mesékben SINCS :)