Téma: Ezel

10/10
atilla123 2011 aug. 03. - 06:01:47 10/10
(3236/7116)
"Mümtaz bácsi viselkedését én is furcsának találtam"

mi jobban képben vagyunk, mint a szereplõk a sztoriban, nekik gyakran kitalálniuk kell a történteket, mi pedig látjuk. vonhatnak le téves következtetést, pl. tegnap a kocsiban ezel és cengiz között szóba került a testvérgyilkosságok, kenan testvére, eysan testvére, majd ömer testvére, pedig mi tudjuk, hogy az utóbbiban nem mert volt a célpont, hanem ezel, vagyis õmiatta került olyan helyzetbe. ilyen téves következtetés lehet az is, hogy aki most áruló, attól tudja kenan, hogy ezel-ömer. én nem filóztam ezen, mert kenannak mindenhol van embere, bárhonnan tudhatja, már onnantól, mikor ömert átoperálták, mert folyamatosan figyelte az öreg cselekedeteit.
szóval, ha valamit nem értünk a szövevényes sztoriban, nem kell mindjárt a film készítõit hülyének nézni, hogy bakiztak. szerintem több idõt fordítottak a sztorira, mint mi ;)

az öreg szülõk a sztoriban az erkölcsi pillérek. nem szabad elfeledni, hogy más, magasabb szintû kultúrában játszódik a miénknél. nálunk elképzelhetõ, hogy a felnõtt gyerek bármit tesz, azt mondja a szülõ, hogy jaj, az én fiacskám nem tehet róla, hogy a nyakán az egész maffia, hogy már mi is életveszélyben vagyunk, szegény gyerek, mit tesznek vele... :)
mümtaz bácsi egyrészt genetikailag apa és lelkileg, ezt külön kell választani. az õ fia ömer, aki becsületes, békés gyerek volt. a test továbbra is mümtaz fia, de ezel személyisége már nem. mert õ sose tanította, sose adott át a fiának bûnözõ, becstelen, erkölcstelen hajlamot, így bosszúvágyat sem. most sem mondta, hogy mertet meg kell boszzúlni. tehát az öreg ezelt a tettei alapján nem tekintheti fiának hirtelen felindulásból. de idõvel megbocsájthat neki, ahogy a mûtéténél mondta ezelnek, hogy ne vegye komolyan egy apa haragját, mert egy apa sosem löki el magától örökre a gyerekét.
10/10
atilla123 2011 aug. 03. - 04:52:33 10/10
(3235/7116)
"Kenan tehet mindenrõl! Nem Ezel!"

mert halála óta kihangsúlyozzák ezel fájdalmát, többször sírógörcsöt kap egy részben. gondolt arra valaki, hogy a sztori szerint anno kenannak is így fájhatott, amikor az öreg kinyírta a testvérét, hogy ugyanígy zokogva fogadott bosszút és keseredett meg? épp így járt, mint most ezel, megkeseredett és megtelt gyûlölettel, és be kell látni, hogy profi módon felmaffiázta magát a csúcsra, hatalmat szerzett a megtorláshoz. mitõl lenne õ rosszabb, mint ramiz papa vagy mostmár ezel? nem ugyanígy bánnának el õk is az ellenségeikkel? fõleg, hogy ezel meg akarja ismerni a gonoszságot, a legkeményebb módszereket, amikkel a 2 öreg játszott eddig?
ramiz bácsi is említette párszor, hogy régen nagyon rosszatt tett kenannal, amivel magára haragította, miközben szerette is.
ezel viszont többször kilépõt kapott már ramiz bácsitól a személyes bosszúja végén. hazavitte a családjához, hogy most már legyen ömer, nem akarta belerángatni a saját háborújába. de ezel maradt, hûségbõl, mert ezel apja ramiz. önállóan döntött így, még kenan is hazaküldte többször az elején, hogy nem vele van dolga, hanem az öreggel. ezel húzta ki a gyufát kenannál és tudatosan, tudta, hogy mibe pancsol bele, hogy veszélybe sodorja a családját. csakis õ tehet róla eredendõen, hogy mert ádozatul esett a háborújának.

ugyanazt a játékot játszák, egyformán gonoszságba vitte õket a bosszúvágy, egy láncreakció, egyik gonosz szüli a másikat és mindez addig tart, amíg valaki azt nem mondja, hogy megbocsájtok és nem torlom meg. addig külsõ szemlélõként mind egyforma keseredett, sötétlelkû.

sajnálom, hogy a filmben eltûntették az iszlám környezetre utaló jeleket, többször mondják a szereplõk, hogy az Úr vigyázzon rád, kérd az Istent, stb..., gondolom, az eredeti szövegben Allahoznak rendesen, ezt nem kellett volna eltûntetni a fordításból.
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 03. - 01:39:33 10/10
(3234/7116)
Igen tudom :) Emlékszem :) Az ugyanekkor volt,amikor kicsit késõbb Kaya és emberei elkapták Cengízt...zacskót húztak a fejére....és közben Kaya ezt a szöveget nyomta Cengíznek (akit közben az emberei "fojtogattak" azzal a zacskóval) :

Kaya: Tudja mit Cengíz úr? Ne is mondjon semmit!Ne húzzuk itt egymás idejét! Már úgyis MINDENT TUDUNK ÖMERRÕL!!!
Cengíz: Honnan??
Kaya: Látja ez a legizgalmasabb az egészben....ugyanis Ezel Úr szerint Ön mondta meg! Úgy hiszi, hogy másodszor is elárulta Ömert!
Cengíz: De én nem árultam el! Nem én tettem!
Kaya: Ez benne az írónia Cengíz Úr! Miután Ezel így vélekedik a dologról, ezúttal nem fogja megmenteni magát.Mit szól? Kenan Úr okos ember igaz?!

Na kb ennyi....
Ha másból nem is egyértelmûen, de ebbõl EGYÉRTELMÛEN érzékelhetõ, hogy Kenan NEM Cengíztõl tudta meg, hogy Ezel=Ömer!
Persze pl azzal is ezt az "ál" hitet próbálták erõsíteni Ezelben, hoy Kenan kihozatta Cengízt a börtönbõl....

És emlékezz vissza arra is, hogy kicsit korábban amikor Kaya (Kenan megbízásából) megpróbálta Ezelt maguk mellé állítani, õk már AKKOR IS TUDTÁK, hogy Ezel = Ömer! Kaya ott mesélgette Ezelnek, hogy "mit gondol Ramíz miért karolta fel éppen ÖMERT a börtönben"?

Tehát nem Cengíztõl tudja.....Ez egyszerûen egy újabb baki a film készítõitõl :(((
10/10
lindus01 2011 aug. 03. - 00:34:30 10/10
(3233/7116)
Volt korábban egy olyan rész, amikor Kenan meglátogatta Cengizt a börtönben. Szerintem Cengiz akkor mondott el mindent Kenannak, persze utána mindenki azt mondta, hogy nem õ volt.
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 02. - 23:30:09 10/10
(3232/7116)
Szia! :)

Kicsit rosszul emlékszel :) Cengíz ELÕBB tudta meg mint Eysan :)
Cengíz a magyar számozás szeinti 66. rész végén tudta meg Ezeltõl,miközben orosz rulettet játszottak. Eysan pedig a magyar számozás szerinti 68, rész végén (úgyis mondhatom, hogy a második évad második rész) vége felé :)

Viszont mindezek ellenére van ebben a témában EGY dolog ami nem stimmel!
Ez már többszöris szóba került,hogy SZÁMUNKA ( = nézõk) nem derült ki egyértelmûen, hogy Kenan KITÕL vagy hogyan tudta meg, hogy Ezel=Ömer.
Ha emlékszel arra a jelenetre amikor Kaya (Kenan megbízásából) zacskót huzatott Cengíz fejére.....és eközben elmesélte neki, hogy Ezellel AZT HITETTÉK EL, hogy Kenan tõle (Cengíztõl) tudta meg, hogy Ezel=Ömer......és gúnyosan hozzátette, hogy Ezel nyílván el is fogja hinni.....és Cengíz megdöbbent arca....hiszen õ SEMMIT nem mondott....szóval mindezekbõl LOGIKUSAN következik, hogy Kenan NEM Cengíztõl tudta meg....hanem "valahonnan"....ami nem derül ki egyértelmûen! Ismét egy BAKI a sok közül :D
10/10
serbyna26 2011 aug. 02. - 23:12:58 10/10
(3231/7116)
Én azon a jeleneten kiakadtam,már egy párszor megtagadta a fiát.
Kissé fa fejû öreget játszik....
10/10
serbyna26 2011 aug. 02. - 23:09:34 10/10 Előzmény Pink Pearl
(3230/7116)
szia:-D
Na ezen meglepõdtem. El is mondom,hogy miért. Amikor Eysannak Kennan elmondta,hogy ki Ezel....,akkor késõbbi jelentben tudta meg Cengiz,Ömertõl,hogy Õ Ezel,tehát Cengiz tudta meg utoljára...így hogy mondhatta el Kennanak...?idõrendben nem jön össze. Vagy én nem emlékeszem már pontosan?
10/10
lilei 2011 aug. 02. - 21:49:55 10/10
(3229/7116)
Szem meg nem vele.....azt úgy tutira gondolom
9/10
Letty72 2011 aug. 02. - 21:38:45 9/10
(3228/7116)
Szerintem Kenannal.
10/10
lilei 2011 aug. 02. - 21:30:40 10/10
(3227/7116)
Sztok...azt szeretném megtudni, hogy Temmuz kivel beszélt telefonon?
9/10
Letty72 2011 aug. 02. - 20:56:46 9/10
(3226/7116)
Ebben a helyzetben inkább egymást kellett volna támogatniuk, de nem õ kidobja Ezelt, és észre sem veszi, hogy ezzel Melina néninek milyen nagy fájdalmat okozott.

Továbbra sem értem, hogy Ezel, miért mondta, hogy õ okozta Mert halálát (tudom a lelkiismerete szerint igen; de ilyen alapon miatta halt meg: Bahar, Kamil és a biztonsági õr fia is). Hazudhatott volna, ez kegyes hazugság lett volna.

Ramiz inkább az apja Ezel/Ömernek mint Mümtaz. Lám õ meg tudta bocsájtani Sekiz halálát, pedig arról tényleg Ezel tehetett.
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 02. - 20:45:16 10/10
(3225/7116)
Szia Letty!

Mümtaz bácsi viselkedését én is furcsának találtam :( Több okból is!

1:Egy szülõ sosem tagadná meg a gyerekét azért mert a másik gyereke "helyett" ütötték el! Ezel arról miért tehetne?? Kenan tehet mindenrõl! Nem Ezel!
2:Különösen azért is furcsa volt, mert ha a MÁSIK gyerekét már elvesztette VÉGLEG...most már Ezel se legyen?! Ez nekem nagyon de nagyon életszerûtlen volt :(
3:Miután Mümtaz bácsi anno 1997-ben elkövette azt az óriási hibát, hogy idegeneknek jobban hitt mint a saját fiának....megtagadta Ömert....és mikor erre ráeszmélt, õ maga is (mármint Mümtaz bácsi) is majd belehalt az önvádba, hogy nem hitt a fiának és megtagadta a saját gyerekét.....ILYEN ELÕZMÉNYEK UTÁN pláne 10-szer jobban is meggondolja az ember, hogy mit tesz vagy nem tesz....:(((

Tudom, hogy egy érzelmi sokk hatást mindenki másképp él meg....de ez a Mümtaz báci féle reakció nekem akkor is nagyon életszerûtlen volt :((((((((
9/10
Letty72 2011 aug. 02. - 20:43:43 9/10
(3224/7116)
Honnan? Hisz Cengiz is az kérdezte, hogy nem lehet, hogy mégis baleset volt? Pedig õ ismeri a történet hátteret, a szülõk pedig nem.
10/10
nemkati 2011 aug. 02. - 20:39:18 10/10
(3223/7116)
Nem lehet, kiderült volna.
9/10
Letty72 2011 aug. 02. - 20:36:36 9/10
(3222/7116)
Más: Mi a véleményetek arról, hogy Mümtaz ismételten megtagadta Ezelt? Szívtelen vénember!

Ezel most az egyszer hazudhatott volna, ez kegyes hazugság lett volna.
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 02. - 20:29:21 10/10
(3221/7116)
****************SPOILER************************************************
Cengíz oda fogja csalni Temmuzt és társait, ahova elcsalta Alit is egy presszóba vagy étterembe.De egy Cengíz általi "elbakizott" telefonhívás miatt Ezel rájön, hogy Cengíz az áruló.....ordítani kezd a telefonba.....Cengíz halálra rémülten megijed.....elszalad....megjelennek ott Temmuz emberei....kishíján lelövik Alit....de Ali nekiugrik az ablaküvegnek....és mint egy profi kaszkadõr leugrik az utcára és lentrõl röhög fölfelé a bámuló Temmuzra a szokásos "alis röhögésével" :DDDD Habár ezt az ablaktöréses ugrást lehet, hogy kivágja az RTL....:( Kár lenne mert Ali egyik NAGY mutatványa lesz :)))

*************************-SPOILER VÉGE***********************************************
9/10
Letty72 2011 aug. 02. - 20:27:40 9/10
(3220/7116)
Cengiz és a nyílt lapok? Cengiz a skorpió és a béka történetében saját magát jellemezte (skorpió), mert ilyen a természetem, mondta az úszni nem tudó skorpió a békának, miután a folyó közepén megmarta.
Cengiz ha az állna az érdekében a saját anyját eladná.
Egyetlen pozitívuma egyelõre, hogy Cannak jó "apja".
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 02. - 20:23:52 10/10
(3219/7116)
Ja látom már igen :D

Geschichte! Mostanában, hogy rákaptál a spoiler kérésekre :D AZelõtt meg haragudtál azokra akik spoilereztek! :)))

Na most mondok CSAK NEKED még egy pici spoilert :))) Örülni fogsz :) Várj!
9/10
Letty72 2011 aug. 02. - 20:23:00 9/10
(3218/7116)
Thx, tehát jól gondoltam.
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 02. - 20:22:09 10/10
(3217/7116)
Geschichte te NEM olvastad amit írtam? :D