Téma: Ezel

10/10
nemkati 2011 aug. 01. - 23:25:54 10/10
(3176/7116)
Nem Ezel a gonosz. Nem Ezel a gyilkos.
Ha Ramiz csak megmenekíti Ömert, és megmenti az életét, akkor ma mindenki életben volna. Akkor Ömer családját nem érinti Ramiz és Kenan bosszúhadjárata. Akkor Ömer vagy megbocsát a szeretteinek, vagy nem, de akkor mind élnének. Ramiz sokszor jó volt, és bölcs volt, de eredendõen neki köszönhetõ minden tragédia.

Persze, ha Ramiz nincs, akkor nincs bosszú sem, és nincs ez a film.
10/10
nemkati 2011 aug. 01. - 23:10:21 10/10
(3175/7116)
Jajistenem!

Most tudtam megnézni a mai részt. Amikor Mert meghalt, csak szomorú voltam. De látva Meliha néni és Mümtaz bácsi fájdalmát, és tudva, hogy ez nem ugyanaz, mint Ömer halála.... ez borzasztó! Vajon hogy tud egy szülõ egy ilyet ép ésszel elviselni???
10/10
nemkati 2011 aug. 01. - 22:56:52 10/10 Előzmény atilla123
(3174/7116)
Meg még valami. Baris Falay 1972-ben született. Játszhat egy színész 38 évesen 60 éves vagy 16 éves szerepet, de Baris Falay ebben a filmben kb annyi idõs, amennyi valójában. Tehát a film szerint akár lehetne is Ramiz fia.

De mégsem az.
9/10
_Tavasznyár_ 2011 aug. 01. - 22:49:36 9/10
(3173/7116)
Az öreg Ramiz és Ezel közti párbeszédet elõször úgy értelmeztem, hogy csak Ezel játssza le magában, a kocsiban ülve ezt a párbeszédet maga és Ramiz között. Aztán az jutott eszembe, hogy bevágják a két héttel késõbb történteket, és a jelent (hogy beül Ezel mellé Eysan a kocsiba, hogy összecuccol és elmegy a "barátaival") hasonlítják vele össze, hogy értelmét nyerje a párbeszéd és lássuk, hogy akire gyanakszanak 2 hét múlva, hogy tégla lehet, valóban õ az-e? Hol Ali, hol Eysan tesz olyat, ami gyanakvásra adhat okot, ezt mutatták be.
Persze lehet, hogy tévedek...

Tetszett a mai rész, bár elég nyomasztó és szomorú volt...
9/10
offtopic
_Tavasznyár_ 2011 aug. 01. - 22:40:57 9/10
(3172/7116)
Miért kell személyeskedni és egy jó hangulatú topikot ezzel tönkrevágni?
Én nem védem Pinket, hisz meg tudja magát ügyesen védeni, mint azt a lenti hsz-ben is tette. :-)))
Tartsuk már tiszteletben egymás véleményét, még ha az más is, mint a miénk, hisz emberek vagyunk, többfélék, ettõl színes és izgalmas az élet. Köszönöm!
10/10
nemkati 2011 aug. 01. - 22:25:07 10/10
(3171/7116)
********* SPOILER ??????????????
Jó, én nem néztem meg a következõ részeket, csak tippetem, hogy Kenan szerelmes Selmába, de Ramiz elveszi tõle, végülis ma ez a helyzet. Azt nem tudtam, hogy a házasságok hogy alakultak, ki kivel mikor miért hogyan stb. :)))
********* SPOILER VÉGE ************

Kenan viszont nekem akkor még nagyon szimpatikus volt, amikor olyan kisfiúsan rajongott Selmáért. Vajon mitõl romlott el? Vagy eleve meg volt romolva?
Na ez a fantasztikus ebben a filmben, hogy mindenki jónak, tisztának születik, mint a valós életben, aztán egyszercsak jön (vagy jöhet) egy törés, és minden a visszájára fordul. :(
10/10
nemkati 2011 aug. 01. - 22:15:08 10/10
(3170/7116)
Decikííííííííííí!

Aszittem a Ruhuna Fatiha az egy nõi név. :((

(égek mint a rongy)
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 22:12:12 10/10
(3169/7116)
Vya!

****************SPOILER*****************************************************
Ramíz küldte neki.....Az a lakás amit az nyit, az az õ lakása volt régen.
******************SPOILER VÉGE**********************************************
10/10
nemkati 2011 aug. 01. - 22:10:41 10/10
(3168/7116)
"A 31. rész elején ramiz zelmánál van (asszem így hívják az öreg "nõjét") és a videókazettáról döntenek, akkor az asszony mondja az öregnek, hogy döntened kell, melyiket választod és mutatja egy csecsemõrõl egy régi fotót és közben a videókazettát, amin ali lövi le a biztonsági õrt. szóval döntenie kell, hogy feladják alit vagy ne. a csecsemõ fotó már eléggé egyértelmû utalás volt."

Nos, Ramiz "nõje" egyrészt nem Zelma, hanem Selma, másrészt nem a nõje, hanem a felesége. Hogy mi között döntött Ramiz, az ugyan nekem nem világos, mert nekem valahogy kimaradt, hogy ki a csecsemõ a fényképen. De biztos, hogy nem Ali, mert õ nem Ramiz fia.

Ramiz unokája, Sekiz (kis Ramiz) viszont nem lehet, hogy Ramiz korábbi házasságából született fiának (vagy lányának???) a gyereke? Ez a Sekiz nem megy a fejembe még mindig. Ekkorát nem bakizhatnak a szövegkönyvírók! Ramiz fiai mind 2001-ben haltak meg. Ha Sekiz ezek egyikének a fia, akkor 2001-ben legalább 12 éves kellett legyen, ha feltételezzük, hogy Sekiz 2010-ben, amikor meghalt, nem volt több 20 évesnél (de ez is csak feltételezés, nem tudni, hány éves volt). Így Sekiz 1990 elõtt kellett szülessen, a szülei pedig 1970 elõtt. A három fiú mind 1975-ben vagy az után született, tehát kellett lennie Ramiznak még egy gyerekének, aki 1970 elõtt született, és volt egy fia, a kis Ramiz (a késõbbi Sekiz). Na erre carrjál gombot! :)
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 22:07:13 10/10
(3167/7116)
Kati!

************SPOILER***********************************************

Az fordítva lesz! Selma nem Ramízhoz hanem Kenanhoz ment feleségül (akkor a múltban)
Elõször Kenan lett szerelmes Selmába...aztán Ramíz elvette tõle....de mégis Kenanhoz ment hozzá....de azonnal megbánta amikor megtudott "valamit" Kenanról.......és persze még sok egyéb oka és bonyodalma lesz/volt a Kenan/Ramíz ellenségeskedésnek...
**************************SPOILER VÉGE*****************************************
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 22:00:37 10/10
(3166/7116)
tricse!

A mai 18:36-os írásoddal kapcsban nem álmodtál.....szerintem arra a spoileres beszélgetésre gondolsz ami köztem és Caro Line között folyt néhány héttel ezelõtt, egy magyar verzióban még be nem mutatott dologgal kapcsolatban......De nem egészen emlékszel jól :) Nem egészen így lesz :)
10/10
serbyna26 2011 aug. 01. - 21:53:47 10/10
(3165/7116)
Miért is lennék az ügyvédje? :-D
Leírtam amit gondolok róla és arról amit Te ide írtál.Elképzelhetõ,hogy véltél benne felfedezni védõbeszédet, ezt nem tagadom.De megtudja õ magát védeni,ettõl végképp nem kell félteni.
Hajrá Ezel!!!
Szomorú leszek ha vége lesz....
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 21:53:19 10/10
(3164/7116)
Ruhuna Fatiha kb azt jelenti "Imádkozz az õ lelkükért"
10/10
nemkati 2011 aug. 01. - 21:48:58 10/10
(3163/7116)
A mai részt még mindig nem tudtam megnézni, majd talán késõbb. A 30. részt, a temetõset viszont megnéztem, amit annakidején nem figyeltem meg. Szóval, akit érdekel Ramiz fiainak sírköve, bár Pink Pearl már többször leírta:

Ugur
Karaeski
Ruhuna Fatiha
1975-2001

Selim
Karaeski
Ruhuna Fatiha
1978-2001

Ali Temel
Karaeski
Ruhuna Fatiha
1980-2001

Ebbõl az látszik, hogy Ramiznak volt egy Ali Temel keresztnevû fia is. Meghalt. Semmiképp nem lehet azonos az élõ Alival.
A fiúk 21-26 éves korukban haltak meg, mind 2001-ben.

De ki az a Ruhuna Fatiha? Az édesanyjuk?
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 21:37:12 10/10
(3162/7116)
Attila!

Ali nem Ramíz fia!

Az a korábbi jelenet amit megemlítettél valóban félreérthetõ volt (akkor)....õszintén megmondom, hogy AKKOR én is egy pillanatra azt gondoltam amit te!
De késõbb ez tisztázódott, hogy Selma a "másik gyerek" kifejezéssel az Azad nevû lányukra gondolt.....csak hülyén tálalták a film készítõi.....
Ez is egy baki a sok közül, amit a film készítõi elkövettek,mert az a kis jelenet tényleg félreérthetõ volt anno.....
De megismétlem Ali NEM Ramíz fia!
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 21:29:02 10/10
(3161/7116)
Serbyna!
Te tényleg "ügyvéd" módjára védtél :)) Találó volt MrsWhite beszólása,de ez rád nézve dicsõség, noha õ "beszólás"-nak szánta :)))

Neked is sok-sok puszi és köszönöm a hozzászólásodat :)
10/10
nemkati 2011 aug. 01. - 21:28:29 10/10
(3160/7116)
*****! :))
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 21:27:02 10/10
(3159/7116)
Sunfleur! Neked is köszönöm :)Pussz :)
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 21:26:00 10/10
(3158/7116)
Katikám!

Köszike és sok puszi amit írtál velem kapcsban "MrsWhite"-nak :)

Cupp :)
10/10
Pink Pearl 2011 aug. 01. - 21:23:57 10/10
(3157/7116)
MrsWhite!

Szólíthatnálak a másik nickeden is....de nem teszem meg. :) Hidd azt, hogy "okos" vagy és nem tudom ki vagy:)
Nem tudom mire utalsz a 15:06-os írásodban.Én még senkit nem illettem trágár szavakkal (mint egyesek) és amiket te "túlzott magyarázás"-nak nevezel,az egyszerûen csak beszélgetés.A "kotnyeles" jelzõdrõl csak annyit, hogy talán NEKED van kisebbségi komplexusod, ha egy ilyen stílusú hozzászólást engedsz meg magadnak egy olyan valakivel szemben aki.....
1:Nem bántott téged
2:Én senkit nem "oktattam ki",csak elmagyaráztam dolgokat ha esetleg valaki félreértette amit írtam,vagy az illetõ másról beszélt.

Egy vitafórumban is és való életbeli beszélgetésben is természetes dolog, hogy ütköztetik a beszélgetõ partnerek a különbözõ álláspontokat.
Senkinek nem kötelessége egyetérteni a másikkal! Furcsa is lenne az élet ha mindig mindenki ugyanazon a véleményen lenne....:))

Ha te ilyet mondasz nekem, hogy én "kioktatok" valakit, az vagy azt jelenti, hogy nem vagy tisztában a kifejezés jelentésével, vagy pedig azt, hogy betegesen "irigy" vagy arra, aki szereti (és meg is tudja tenni) részletesen tisztázni a véleményét és/vagy egy esetleges félreértést amit az illetõ nem értett.
(ha valakit nem érdekel valami akkor NE OLVASSA el! És se teszem....)

Tudod azért mert egyes emberek megvitatnak valamit (mert más a véleményük) ez egyszerûen intelligencia kérdése és persze az illetõk szélesebb látókörét tükrözi.....

Ez aztán különösen tetszett ahol ezt mondod: " Néha úgy reagál némely beírásra, mintha a se**ébõl rántott volna ki,"
Ohh! Na ne mondd! IDÉZD KÉRLEK!
Én sok mindent lenyelek, de ha valaki HAZUDIK rólam és RÁGALMAZ azt nem!

Másik idézet tõled: " Csak egy igazság létezik: az övé! Gondolja õ......"
ohh! Na ne mondd! Ezt meg mégis ugyan mire alapozod?! Az Ezel címû film miatt felhozódott EGYÉB témákra gondolhatsz (gondolom).....ebbéli írásaimból ugyan MIBÕL vontad le eme következtetést?
Én éppen azt mondtam, hogy MINDENKI MÁSKÉPP látja (láthatja) az ilyen esetleges ügyeket......és én ELFOGADOM ha valaki MÁSKÉPP gondolkodik! De azért mert más szerint "bûnös" valaki, nekem nem kötelességem annak tartani ha szerintem ártatlan....

Magadba szállni neked kéne és persze az se ártana ha a kezedbe vennél egy illemtankönyvet,mielõtt ilyen bunkó stílusban beszólsz valakinek. Vagy tanulj meg szöveget értelmezni!

A további (esetleges) bunkóskodásaidra nem fogok reagálni,mert nem kívánok lesüllyedni a te szintedre.(és ne beszélj többesszámban! Mindenki a MAGA nevében beszéljen! Ne bújjon más mögé! Vagy nevezze meg NÉVSZERINT akik nevében használja ezt a többesszámot...)

Pszichológushoz pedig neked kéne fordulni! Kezeltesd a beteges irigységbõl eredõ kirohanásaidat....Ha ennyire irritál téged, hogy másnak szélesebb látókörû a nézõpontja és/vagy nálad jobban tájékozott bizonyos témákban és persze választékosabb a stílusa mint a tied....akkor neked tényleg "kezelésre" van szükséged....

Szép napot neked!

Utóirat:A magyar nyelvben nincs ilyen szó, hogy "psychológus" :))))
Azt úgy kell írni MAGYARUL, hogy "pszichológus" :))
Ezt most veheted "kioktatás"-nak :) Tudom alig várod, hogy ezt mondhasd :)
Örülök ha "örömet" szereztem ezzel neked, hogy ismét sarat dobálhatsz rám :))

És megismétlem,pontosan TUDOM, hogy ki vagy! Hiába bújtál "másik nick" mögé :)
Ha valakinek még ahhoz sincs bátorsága, hogy a korábban megismert nickjén osztogassa a "finom" beszólásait, azzal méginkább bizonyítja a gerictelenségét és persze azt is, hogy "másik személyiséget vesz föl" .....jajj neked tényleg orvosra van
szükséged.....Sajnállak!