Téma: Ezel

10/10
nemkati 2011 júl. 14. - 07:30:49 10/10
(2316/7116)
Én azt látom Eysanban, hogy állandóan gyötrõdik amiatt, hogy elárulta, és a halálát okozta Ömernek. Különösen a tegnapi részben látszott ez jól, amikor beszélgetett Ezellel, és arra jutott, hogy õk tehetnek bármit, történhet velük bármi, az útjaik mindig egymáshoz vezetnek. Korábban nem szerette eléggé Ömert, nem annyira, amennyire Ömer õt, de hogy mekkora ez a szerelem, akkor jött rá, amikor elvesztette. Ezt egyébként már többször elmondta korábban is. Te azért nem veszed ezt észre, mert nagyon ellenszenves neked. Megértem, mert az valóban elfogadhatatlan, hogy valaki élete legnagyobb szerelmét elárulja. De látod, Ezel ennek ellenére végletesen (végzetesen?) szerelmes még mindig Eysanba. Én csak ezt a hatalmas szerelmet sajnálnám, ha egy bosszú véget vetne neki. Igen, Eysan bûnhõdött eddig is, bûnhõdjön ezután is, de ha már ez a szerelem nem tud beteljesülni, legalább adjon egy kis boldogságot mind a kettõjüknek.
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 14. - 00:52:29 10/10
(2315/7116)
Azt írod: " de én még mindig nem értem, hogy árulhatta el Ömert "

azt hiszem tegnap (vagy tegnapelõtt) én is ezt fejtegettem....

Senki nem tudhatja mit tenne egy olyan szituban mint Ali.....vagyis gyerekkorától egy szegény kis "csóró" volt....és hirtelen jön egy lehetõség ami által óriási összeg kerülhet a kezébe....és a csóróból milliomos lehet....nem tudott ellenállni a kísértésnek.....

Ennek is van egy érdekes "üzenete". Gondolok itt arra, hogy nem csak a "rossz" emberek tehetnek "rosszat".
Hibákat BÁRKI elkövethet,hiszen senki sem tökéletes.........

De Ali és Cengíz akkor sem egy kategória.
Ali is "bûnös"...igen! De õ elõtte is (ha emlékszel) nagyon nehezen akart belemenni....és utólag is óriási bûntudata volt....MOST pedig...azután, hogy ezerszer kérte Ömer bocsánatát....mindent meg akar tenni, hogy jóvátegye amit vétett Ömer ellen!

Cengíz alapból is "sz*rember". (szerintem)
Se elõtte....se utána....semmiféle lelkiismeretfurdalása nem volt.......
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 14. - 00:39:38 10/10
(2314/7116)
Na igen....de amikor Can kiszállt a kocsiból és odaszaladt....akkor már nem akart többé "jó" lenni Ömerhez...mert Can-ról nem akar lemondani....ezért nem akarja, hogy Eysan tudja az igazat.....
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 14. - 00:23:10 10/10
(2313/7116)
Kati!

Légyszi ezt most magyarázd meg! Tényleg nem értem mire gondolsz?!
Konkrétan ezt a mondatodat nem értem: " Eysan mindennek ellenére nagyon szereti Ömert és minden nap bûnhõdik a tettéért."

"Bûnhõdik"?? Mivel? Hogyan? Ne hari de Eysan addig semmivel nem bûnhõdött amíg Ezel nem tett neki keresztbe....(pénz és vagyon elvevés....szembesítése a múltjával, megszégyenítés,durva kidobás stb)
Amíg ezek a dolgok nem történtek meg, Eysan mivel "bûnhõdött" volna?! Élte vígan a milliomosok luxus életét, lelkiismeretfurdalás nélkül!

A "bûnhõdése" akkor kezdõdött csak el amikor Ezel elindította a "bosszú hadjáratot" ellene....
10/10
lindus01 2011 júl. 14. - 00:04:30 10/10
(2312/7116)
Na hát Cengiz-en ma én is felhúztam magam!! Nem mutatták a jelenetet, de nyilván ki lehet találni, mit mondott Eysan-nak. Ez a Cengiz egy utolsó mocsok, pedig elõtte tisztázták Eysannal a földön ülve, hogy mindig is Ömerhez tartozott stb. stb. Pofátlan egy alak ez a Cengiz!
vvad 2011 júl. 13. - 23:46:18
(2311/7116)
sziasztok!

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ma megnéztem az Ezel 2. évad utolsó részét... nem kellett volna...
10/10
Hopegirl 2011 júl. 13. - 23:35:09 10/10
(2310/7116)
Csak az elõbb tudtam megnézni a mai részt. Hát, huh... Nem semmi :) Izgi volt, az egyszer biztos. Ali hozta a formáját, nagyon aranyosan próbált Ezelbe lelket önteni. És tudom, hogy írtam már biztos, de én még mindig nem értem, hogy árulhatta el Ömert. Hisz most is mellette áll, segíteni próbál rajta, szereti...
Eysan meg... Komolyan, mikor én is hallottam mikor mondja, hogy "te mit tennél meg értem?"... Nem tudom, hogy mit is képzel. Hogy is gondolhatja, hogy Ömer megbocsátja a tettét? Ha vele tették volna ugyanezt, hát õ már sokkal durvábban, bármiféle érzelem nélkül bosszút állt volna rajtuk...
Cengiz meg ha hazudott Eysannak, már pedig valószínû... EGy utolsó szemét! Bár nem mondom, hogy Alitól ez egy jó húzás volt :( de hát igyekszik a drága :)
10/10
Hopegirl 2011 júl. 13. - 23:21:10 10/10
(2309/7116)
Sya. Nagyon szépen köszönöm a kimerítõ választ :) gyorsan elolvasom a többi hozzászólást.
10/10
nemkati 2011 júl. 13. - 22:19:19 10/10
(2308/7116)
Arra gondolok, hogy érezte, hogy Eysan mindennek ellenére nagyon szereti Ömert és minden nap bûnhõdik a tettéért. Õ megsajnálta Eysant. Te, tudom, nem sajnálod, és azt hiszem, nem is tudod megérteni.
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 13. - 21:59:31 10/10
(2307/7116)
Ezt nem egészen értem...mármint, hogy itt mire gondolsz?!

Egy nõ ha szerelmes akkor bármit megtenne a férfiért akit szeret....de soha nem tudná elárulni és hamisan tanúzni ellene, hogy börtönbe küldjék, pláne hamis vádak alapján.....

De én most tényleg nem értem MIRE gondoltál?! Ugyan mi lett volna abban a jelenetben olyan motívum, ami meghatja Meliha nénit?!
Ezek után amit tett Eysan....hiába sír,hiába játsza a drámai hõsnõt.....nem tudom õt sajnálni.
Börtönbe küldi a szerelmét olyasmi miatt amit el sem követett.....utána pedig vígan éli a milliomosok luxus életét a rablott pénzbõl........pfff.....
Vagyis még utólag sem szólalt meg a lelkiismerete....
El nem tudom képzelni, hogy mi miatt lehetne együttérezni ezzel a nõvel....:(((
DorkA4 2011 júl. 13. - 21:53:01
(2306/7116)
Sziasztok!Bocsi, de ebben a mai részben volt amit nem értettem, gondoltam mgekérdezem :) pl. akkor cengiz mit mondott eysannak, hogy azt hiszi még mindig az a.., hogy õ ölette meg bahart? Nem az igazat mondta meg neki? Ezért viselkedett úgy ezellel eysan?Egyre jobban nem bírom ezt a nõt..pedig az elején még hittem benne, hogy megváltozik, de nem megy neki...
10/10
nemkati 2011 júl. 13. - 21:48:03 10/10
(2305/7116)
Akkor ott Meliha néni nem csak anya volt. Hanem a nõ is, aki átérzi a másik nõ szerelmét.
Annie29 2011 júl. 13. - 21:00:50
(2304/7116)
Tetszik a nicked! :)
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 13. - 20:34:38 10/10
(2303/7116)
Bocs! Az ucsó írásomból kimaradt egy NEM szó! Azt akartam írni, hogy NEM ismerem a török szokásokat!
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 13. - 20:32:51 10/10
(2302/7116)
háát....nem tudom, erre nem tudok mit mondani,mert nem ismerem a török szokásokat. De én nem hinném, hogy ez azt jelentené.Szerintem ez egyszerûen csak egy kifejezés.Magyarországon ez nem igazán szokás (tudom), ugyanúgy ahogy mi a "bátyám" kifejezést se nagyon használjuk idegenekre....habár....Az utóbbi években sokszor hallottam nálunk is, hogy a "bácsi" helyett a "bátyám" kifejezést használják egyesek....És a "lányom" kifejezésre is tudok példát hozni.
Pl bementem egyszer egy óráshoz és kérdeztem vmit....erre az eladó (egy idõs bácsi volt) azt mondta: "higyje el kislányom ez a jobb" . Pedig õ se úgy értette, hogy "hozzá tartoznék".....és szerintem ott abban a temetõs jelenetben is így érthette Meliha néni....de ez csak az én gondolatom! Napersze lehet, hogy tévedek.....tényleg ismerem a török szokásokat.....

Egyébként ha már felhoztad azt a temetõs jelenetet....szerintem pl az is teljesen életszerûtlen volt, hogy elõször szidja Eysant (jogosan!) utána pár perc múlva pedig a keblére öleli és meghívja Can-nal együtt hozzájuk.....

Háááát ha tudsz mutatni egy ANYÁT aki így bájcsevegne azzal a nõvel, akinek a HAMIS tanuvallomása miatt került börtönbe és halt meg (mert akkor még Meliha néni halottnak hitte Ömert)a fia....akkor megeszem a sapkámat. Én nem hiszem el, hogy létezne ilyen anya.....az volt életszerû, ahogy az elején beszélt Meliha néni: " Még ha rabolt is a fiam, még ha ölt is a fiam, TEHET ILYET egy asszony, hogy börtönbe küldi a SZERELMÉT "?
10/10
nemkati 2011 júl. 13. - 20:12:58 10/10
(2301/7116)
Nekem a legemlékezetesebb, valamikor még az elsõ évad eleje-közepe táján, amikor Meliha néni és Eysan Ömer sírjánál találkoztak, és Meliha néni vádolta Eysant hogy õ is tehet Ömer haláláról. Eysan akkor elindult az úton, és Meliha néni utána kiáltott, hogy lányom! Ennek olyan jelentése is lehet, hogy valamennyire hozzánk tartozol.
10/10
Geschichte 2011 júl. 13. - 19:53:35 10/10
(2300/7116)
Nem egy súlyban van a 8-as meg Ezel. Persze, hogy erõsebb testileg is a 8-as. De az jó jelenet volt. Érdekes, hogy nem akarta megölni Ezelt. Nyilván majd öreg után akarja majd szerintem. De majd az is kiderül ahogy haladnak majd a részekkel.
10/10
ezelimádó 2011 júl. 13. - 19:29:22 10/10
(2299/7116)
Igen tényleg! Igazad van, ott is apámnak szólitotta aztán még meg is ölelte. Köszi
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 13. - 19:26:25 10/10
(2298/7116)
Igen ez nekem is elég fura :DDD De a törököknél nyílván ez a szokás! Sõt! Még arra is felfigyeltem, hogy pl Bahar nagyon sokszor "nõvérem"-nek szólította Eysant, a magyar szinkronban ilyenkor viszont ezt simán Eysan-nak fordították....(" magyarították" egy kicsit :D)
Vagy egyéb szófordulatok....pl amikor Eysan, Ömerék szüleinél volt (az öngyilkossági kísérlete után)és felhívta telefonon Bahart...az eredeti filmen ezt mondta "gyere ide a NÕVÉREDNEK szüksége van rád...."...stb A magyar szinkronban viszont úgy fordították le, hogy "gyere ide szükségem van rád".....
A fordító nyílván kicsit "magyarított" a szövegen.....pl azzal is, hogy többször olyan szófordulatokat ad a szereplõk szájába,amit biztos, hogy nem mondtak a török verzióban. Ez utóbbira látom mások is felfigyeltek :)
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 13. - 19:17:00 10/10
(2297/7116)
ez nem volt spoiler....már többször is APÁM-nak szólította Kenant Sekíz (a nyolcas)....