Téma: Ezel

10/10
nemkati 2011 júl. 15. - 15:30:50 10/10
(2416/7116)
Csak nem a nyolcaska hajjal? Mindjárt nem úgy néz ki, mint egy jobbikos. :)
offtopic
-csengõzoli-- 2011 júl. 15. - 15:18:08
(2415/7116)
Gays of the world 2011?
10/10
ritu38 2011 júl. 15. - 14:56:17 10/10
(2414/7116)
Na kik ÕK?????????????????????
offtopic
-csengõzoli-- 2011 júl. 15. - 14:40:24
(2413/7116)
Bazz,elsõre énis :D
10/10
nemkati 2011 júl. 15. - 14:39:35 10/10
(2412/7116)
Én hirtelen Toystoryt olvastam. :D
10/10
Geschichte 2011 júl. 15. - 14:29:24 10/10
(2411/7116)
Jó volt az interjú:-)
offtopic
-csengõzoli-- 2011 júl. 15. - 14:24:04
(2410/7116)
Ja, és Tolsztoj illetve Dosztojevszkij :)
Szegényekbõl ne csináljunk amerikai rappert :)
10/10
nemkati 2011 júl. 15. - 14:21:27 10/10
(2409/7116)
Köszi, ez jólesett!! :)))
offtopic
-csengõzoli-- 2011 júl. 15. - 14:20:30
(2408/7116)
Full közhely!
Totális giccs,amit beidéztél :)
Mintha ezen múlna, hogy ki milyen ember lesz.
Egyáltalán mi az a helyes út?
Gondolod , ha valaki egyetemet végzett és olvasta ezeket,akkor abból nem lehet bûnözõ vagy nem lehet rossz ember?
Ugyanmár, ne legyél ennyire kis naív... :)
10/10
Sunfleur 2011 júl. 15. - 14:09:54 10/10
(2407/7116)
Kétlem, hogy ez olyan közhelyes és nevetséges volna :

"Tuncel Kurtiz: Az életet élni kell. Úgy, hogy közben nem arra gondolsz, hogy vajon mi lesz holnap. Tolstoyt kell olvasni, na és Dostoyevskit. Olyan tehetségektõl kell felszívni a tudást, akik meggazdagítják ezzel az életedet. És onnantól kezdve te már magadtól is megtalálod a helyes utat. Azon fogsz járni. Ez az, amit tudok neked tanácsolni gyermekem!"

Mióta kinevetnivaló ilyen irodalmi óriásoktól tanulni? Hmm?
Ha úgy véled, hogy Tolsztoj Anna Karenina vagy Dosztojevszkij Bûn és Bûnhõdése olyan mûvek, amikbõl semmi okulnivaló nincs, akkor az intelligenciád még alacsonyabban van, mint amit eddig feltételeztem rólad.
Eztán gondolkozz, mielõtt lehurrogsz valamit, most nagyon mellényúltál, csúnya baklövés volt.
offtopic
-csengõzoli-- 2011 júl. 15. - 13:23:40
(2406/7116)
Na,ez igaz.
Ennyivel jobbak a mexikói sorozatok.
Ezek a "bölcseletek" igazi semmitmondó közhelyek, mindig röhögök rajtuk. :)
10/10
offtopic
Sunfleur 2011 júl. 15. - 12:55:47 10/10
(2405/7116)
Off : Nem kicsit nyerítettem tegnap, mikor a böngészõm automatice lefordította a F.szbúk fõoldalamat. Ugyeh, sok az Ezel - es hír. Nos,a hír : a browser "Szamár" - nak fordítja az Ezel-t :DDD
10/10
Sunfleur 2011 júl. 15. - 12:52:34 10/10
(2404/7116)
Hömm, hát jó. Megkísérlem.
Bár sajnos egyre inkább egyet értek Southwind-del, mintha helyettem írta volna meg a kommentet. Kicsit sok már ez a huzavona, de tényleg. A sorozat címe Ezel - Bosszú Mindhalálig, nem pedig " Ramiz bátyánk sötét múltja ", vagy pedig " Kenan - ölj meg mindenkit ".
Tudom, tudom, mindig van múlt, mindig van ok aztán okozat. De akkor is.
. Jelentõsen Eltértünk A Tárgytól . pont.

A cikket köszönhetem azt hiszem mindenki nevében, számomra külön jó volt. Ahogy olvastam, pláne az interjú végén, a szavak Ezel és Ramiz hangján csengtek a fülembe.
Kifejezetten az utolsó mondat :)
Szóval köszönöm. Tetszett.
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 15. - 11:11:42 10/10
(2403/7116)
Ramiz és Ezel KÖZÖS Interjúja!- :)

Tuncel Kurtiz a sorozatbeli keresztapa. Ramiz-ként verseivel és bölcs gondolataival nap, mint nap hódítja meg a rajongókat. Évek óta közismert és sikeres színész, ám e(z)zel a szerepével még jobban berobbant a köztudatba. Hatalmas rajongás veszi körül. „Nem vagyok én ehhez hozzászokva! - nyilatkozta.

Hogy döntötte el, hogy Ramiz lesz Önbõl?

Tuncel Kurtiz: Én nem döntöttem el semmit (nevet). Ajánlottak egy szerepet. Annyit tudtam, hogy a Monte Kristo történetén alapszik, egy 22 évet börtönben ült emberrõl szól… Megnéztem, elolvastam. A történet nem is olyan rossz-gondoltam. Majd ezután hozzáadtam a saját tudásom, tapasztalatom.

Ön ült valaha börtönben?

Tuncel Kurtiz: Én nem, de sok barátom van, aki ült. Megismerkedtem idõs emberekkel, egy asztalnál ültem velük, sok mindent hallottam, tanultam tõlük. Ezt is megosztottam a stábbal. Megígérték, hogy nem fognak túlságosan megterhelni, ezért hátam mögött hagytam az újonnan elkészült házamat, és Isztambulba, egy szállodaszobába költöztem be feleségemmel.

Számított arra, hogy Ramiz karaktere ennyire nagy jelenség lesz?

Tuncel Kurtiz:Nem! Soha nem gondoltam volna, hogy ekkora jelenség alakul ki. Hogy ennyi ember gondolatában megmarad.

Mit gondol errõl a hihetetlen nagy berobbanásról?

Tuncel Kurtiz: Félek!

Miért?

Tuncel Kurtiz: Mert ez egy olyan dolog, amihez nem vagyok hozzászokva. Adorno-nak van egy mondása: „Az elrontott életet, nem lehet helyesen élni”.Sosem gondoltam arra, hogy egyszer több ezreknek tanítója leszek. Én olyan, ember vagyok, aki inkább azt vallja: „kevés legyen, de az biztosan az enyém”!

Ön külföldön is jelentõs lehetõségeket kapott. Sikerült elérnie azt, hogy a neve világsztárok mellett szerepelhessen. Miért érte be mégis kevesebbel?

Tuncel Kurtiz: Anthony Quinn-el és Marlon Brando-val is volt róla szó, hogy együtt dolgozunk, de egyik sem valósult meg. Számomra nem volt annyira fontos, hogy hollywoodi színész legyen belõlem, de az, hogy Hollywoodban vagy bárhol máshol olyan munkát végezzek, amiben hiszek, az annál inkább.

Csak játszani szeretett volna?

Tuncel Kurtiz: Csak azt szerettem volna, ha azt a munkát végzem, amiben tiszta szívbõl hiszek és szeretem. A saját elveim szerint akarok élni.

Mik az Ön elvei?

Tuncel Kurtiz A régi társadalomban létezett igazságtalanságot, egyenlõtlenséget szeretném valamilyen formában átadni az embereknek. Mert a mûvész a kortársak reflektorfénye. De hogyan világít? Hát épp az a lényeg!

Ramiz filozófiája és tudása ezek szerint egyáltalán nem áll Öntõl távol…

Tuncel Kurtiz: Úgy gondolom, hogy minden színész átad magából egy kicsit a szerepébe. Vannak olyan részei a karakterének, amik kifejezetten õt, a saját személyiségét mutatják be. Például miért választják Marlon Brandót egy szerepre? Természetesen azért, hogy õ játssza el az adott karaktert, nyilván ha helyette Robert Redford vagy Al Pacino játszaná, teljesen más jönne ki a végén…

Ön mit adott hozzá ehhez a szerephez saját magából?

Tuncel Kurtiz: Hát az így nem tudom… hangom van, és magamat adom egyszerûen! Ez a 75 éves ember amennyire csak lehet, próbálta szívét-lelkét beleadni, hogy az írók által megírt szöveget a lehetõ leghitelesebben vissza tudja adni. Azt hiszem egy-két év múlva el lesz felejtve Ramiz, de még rengeteg filmem, darabom van, azt is sokan biztosan meg fogják nézni. Sokan a sorozatban általam elmondott versekrõl beszélnek például, de senkinek fogalma sincs róla, hogy egy külön vers albumom is készült még jóval a sorozat elõtt.

Én egy másik ember vagyok, nem Ramiz. Éppen ezért mondtam az elõbb, hogy félek. Amennyire csak lehet, kerülöm az interjúadást is. Az utcán sétálva megállítnak, utánam kiabálnak, hogy Ramiz, Ramiz! Nem is fordulok meg, elmegyek mellette. Hiszen én nem Ramiz vagyok!

Mérges azokra, akik nem tudják elválasztani a valóságot a megformált szerepe között?

Tuncel Kurtiz: Igen az vagyok. Az én nevem Tuncel Kurtiz, egy színész vagyok. Amikor a Zarándoklat címû filmet forgattuk, Kayseri városában egy városházi képviselõ megkérdezte tõlem: Tuncel Úr, Ön már járt a Szent Földön, zarándokúton? Nem jártam-feleltem. Ha elment volna, még jobban tudta volna játszani a szerepét- mondta. Mire én azt feleltem: Ha egy filmben megkapnám szerepként az ön foglalkozását, vajon melyikünk tudná jobban eljátszani Ön vagy én?

75 évesen nem fárasztja el ez a sok munka?

Tuncel Kurtiz: Nem nagyon szeretnék sorozatokban játszani, de az Ezel-ben tényleg nagyon boldog vagyok. Kemény munka. A világon rengeteg, nagyon jó sorozat létezik, nem is szeretném lekicsinyíteni egyiket sem. Peter Book-nak van egy mondása, mely sorozatban játszó nagy színészekhez szól: Jobb a jóllakott színész, az éhesnél!” Nekem ez az utolsó sorozatom, még nagyon sok más dolgom van, amit véghez kell vinnem.

Mint például?

Tuncel Kurtiz: Most egy forgatókönyv írásán dolgozom. Az új házam nemrég készült el, szeretnék végre ott élni, otthon dolgozni, a kutyámat sétáltatni…

A világ legnagyobb, legjelentõsebb városaiban élt, járt, dolgozott. Hogy jött ez messzire való elvonulás?

Tuncel Kurtiz: Erre van szükségem. A városokban, ahol jártam, mindig küzdenem kellet, bizonyítani, hogy én-én vagyok, én Tuncel Kurtiz vagyok. Nem találtam még egy olyan békés helyet, ahol most lakom. Bárhol legyek a világon, mindig arra a csendes, nyugodt környezetre gondolok. Ez nem azt jelenti, hogy nyugdíjas vénember lesz belõlem! Minden nap fogok dolgozni, aktívan tevékenykedni, futni.

Ahogy tudom, a felesége 15 évvel fiatalabb Önnél…

Tuncel Kurtiz:</span> Nem, dehogy! 21 év a korkülönbség!

Ejha!

Tuncel Kurtiz: Ez szerelem. Én akkor is fiatalodnék a szerelemtõl, ha a párom idõsebb lenne, mint én. Nem hiszek a korban, csakis a szerelemben. Minden szerelemnek megvan a maga szépsége, én ebben hiszek. Minden nõre, akivel valaha együtt voltam, csodálattal tekintek, mert õk neveltek meg, formáltak engem. Ha õk nem lettek volna, akkor most én sem ilyen lennék, amilyen vagyok. Mindegyiküknek sokkal tartozom.

Ha nem lett volna Kenan İmirzalıoğlu akkor is elfogadta volna ezt a szerepet?

Tuncel Kurtiz: Mondtak más neveket is, de nem igazán voltam benne, hogy játsszak. Mikor Kenan nevét meghallottam belementem a tárgyalásba.

Miért? Milyen benyomást kelt Önben Kenan İmirzalıoğlu?

Tuncel Kurtiz: Ismerem õt. Nyílt szavú, õszinte ember. Szeretem azokat az embereket, akik ha valamit nem tudnak, képesek kimondani, õszintén, hogy”Nem tudom”. Fõleg, ha ezt egy mérnõk végzettséggel rendelkezõ ember is képes bevallani.

Tehát?

Tuncel Kurtiz:Magas fokon tanulta a matematikát. Egy jó beszélõkészséggel rendelkezõ ember, aki azt is tudja, hogy mit beszél, nem játssza meg magát, hanem mindig õszintén viselkedik. És, ami még ennél is fontosabb, nem egy irigy ember. Õ maga egy jelenség, a mai törökországi fiatalok legkedveltebb egyénisége, de sosem mond olyat, hogy „Mennyire jó vagyok, nálam nincs jobb”.

Miért olyan fontos számodra Tuncel Kurtiz?

Kenan İmirzalıoğlu: Számomra õ, ahogy van egy legenda. Egy nap, mikor épp valahova utaztam, azt mondta egy közös ismerõsünk: „Ha Tuncel bátyám városa fele jársz, ugorj be hozzá nyugodtan egy teára.” Hát én be is ugrottam! 8 napig ott voltam!

Ez még az Ezel elõtti, másik együtt játszott sorozatotok elõtt volt?

Kenan İmirzalıoğlu:Persze! Elõtte nem ismertük egymást! Az életem fontos szereplõje lett. Hajnalban együtt mentünk sétálni a friss levegõre. Úgy tekintett rám, mint a saját fiára. Azt mondta: „Gratulálok fiam, nagyon jól haladsz, tudod, mikor mit és hogyan kell csinálnod, a helyes utat választod, és megtartod a nyugalmadat, higgadtságodat.” Mondtam neki, hogy ha egyszer majd unokáim lesznek, elég unalmasnak fognak engem tartani, mert az õ történeteihez képest, nekem nincs mit mesélnem! Az õ elbeszélései annyira élvezetesek, és tanulságosak! Amit abban a pillanatban érez, azt teszi, megy a szíve után! Ez számomra nagyon megható.

Végezetül, adna nekem is útravalóul egy jó tanácsot?

Tuncel Kurtiz: Az életet élni kell. Úgy, hogy közben nem arra gondolsz, hogy vajon mi lesz holnap. Tolstoyt kell olvasni, na és Dostoyevskit. Olyan tehetségektõl kell felszívni a tudást, akik meggazdagítják ezzel az életedet. És onnantól kezdve te már magadtól is megtalálod a helyes utat. Azon fogsz járni. Ez az, amit tudok neked tanácsolni gyermekem!
9/10
Tavasznyár 2011 júl. 15. - 10:50:42 9/10
(2402/7116)
OFF: Egészségedre!

Ha van Ezel Cola, jöhet, de csak a light változat! A másik nagyon hízlal és most inkább fogyni szeretnék. :-)
9/10
Tavasznyár 2011 júl. 15. - 10:49:38 9/10
(2401/7116)
Azért a mexikói szappanoperákban nincsenek "bölcseletek"... Nekem kimondottan tetszenek az öreg filozófikus megjegyzései, kicsit Paulo Coelho jut róla eszembe...
-csengõzoli-- 2011 júl. 15. - 10:23:19
(2400/7116)
Én már leírtam korábban,hogy nem sokban különbözik a mexikói sorozatoktól,csak jobbak a színészek és érdekesebb a történet,de az elemek,amikkel dolgoznak ugyanazok!
"Ezel egy tipikus sármos, gazdag, de jószívû férfi.
Akirõl a nõk álmodoznak.
A gazdag, mazeratival járó, öltönyben alvó szupppperpasi, aki ráadásul végtelenül jószívû, becsületes, róla mintázták a tökéletes férfi szobrát! :)
Na, az õ alakja ugye az,akibe bele kell szeretni,(õ hozé ármándó megfelelõje) úgyhogy tessék szépen beleszeretni.
A többiek ábrázolása is tökéletesen sablonos, öreg maffiózó vezérek, fekete öltönyös gengszterek szuper autókkal (mint a brazil sorozatokban) és gyönyörû nõk (mint a brazik sorozatokban):)
Jaj,hát és a bölcs mondások 5percenként... hát azok aztán a hipergiccs kategória.
Percenként kapunk egy világbölcsességet :)"
A történetet meg azért bonyolítják,hogy jó sok részt lehessen készíteni,senkinek sem jó,ha lezárják.
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 15. - 10:16:39 10/10
(2399/7116)
De lenyellek :)))))))) Most azonnal :)))
Éppen "tavaszi" felvágottat ettem zsömlével :)))
Épp azon gondolkodom, hogy a törököknél lehet, hogy van olyan, hogy "Ezel cola"? Vagy "Ezel narancslé"? :DDDDDDDDDDD
9/10
Tavasznyár 2011 júl. 15. - 10:07:44 9/10 Előzmény Pink Pearl
(2398/7116)
Nem én kezdtem boncolgatni, hanem te, én csak reagáltam. :-)

Akkor rosszul emlékeztem a születési dátumokkal kapcsolatban. Köszi a felvilágosítást!
De azért nehogy lenyeljél!!!! :-)
9/10
Tavasznyár 2011 júl. 15. - 10:06:33 9/10
(2397/7116)
Kezdek egyetérteni én is ezzel... :-( Én abbahagytam volna ott a filmet, hogy Ezel mindenki elõtt feltárja valódi énjét, Ali mellette lesz jóban-rosszban, Eysannal marad a se veled-se nélküled kapcsolat (nyitott kérdésként, sokkal izgibb úgy befejezni egy filmet, hogy a nézõre van bízva, hogy szövi tovább a cselekményt), Cengiz pedig börtönben sinylõdik élete végéig. Pont.