Téma: Ezel

10/10
Keep the Faith 2011 júl. 15. - 22:55:52 10/10
(2456/7116)
Sziasztok!

Szerdától mindig úgy alakult, hogy a sorozat vetítésének idõpontjában valami dolgom volt, így csak ma tudtam megnézni egyszerre a három részt.

Pink! Nagyon jó hogy megint beírtad a mai kivágást, hozzá képzeltem a látottakhoz, és mindjárt jobban éreztem magam. Köszi! :)

Amúgy kezdtem kicsit uncsinak, erõltetettnek, huza-vonának érezni ezt a II. évadot, de a mai rész végre ütött... bár ennek Ezelhez egyelõre nem sok köze van.

Egy dolgot áruljon el valaki, legyen kedves!
Amikor Azad és kis Ramiz (Sekiz - 8) a Ferrariban beszélgetnek, és kis Ramiz mondja, hogy tudja az igazságot, magyarul Kenan lelkének szárad az apja halála, akkor miért szúrta le a nagyapját?
10/10
nemkati 2011 júl. 15. - 22:21:24 10/10 Előzmény Hopegirl
(2455/7116)
Ali már eleve nem olyan rossz, hogy sokat kelljen változnia. Ali képes bárkiért megváltozni, akibe fülig beleszerelmesedik. Szerintem nem sokszor lehetett szerelmes, eddig egész máshol járt a zagya. A mai részben látszott, ahogy rádöbbent, hogy tetszik neki Azad. Azad is képes Alit jó irányba vinni. Fõleg hogy mindketten valami másfajta életre vágynak, mint amilyet eddig éltek. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, normálisabb életre. Bár, ez szerintem ezt a két embert nézve, nem biztos, hogy sikerül. :DDD De az már akármilyen is, sokkal jobban fog passzolni a vágyaikhoz.

Cengiznek azt hiszem kevés volt ez a hasbatérdelés, sokkal többet érdemelne. Az viszont meglepett, hogy az állomáson milyen együtt volt a csapat, Cengizzel, na hát ez a másik, hogy milyen vidáman vannak együtt idõnként ebben a filmben emberek olyanokkal, akiket nemrég még ki nem állhattak.

A Ramiz-Sekiz történet az viszont nagyon bonyolult. Biztos lesz majd erre is magyarázat. Meg hát, Sekiz mégiscsak Ramiz vére, és Ramiz nekem nem egy olyan egyértelmû figura, miért lenne más az unokája?

Na most akármennyire terhes a dolog hogy egyre több szereplõ és egyre több szál fut a filmben, engem azért izgat, hogy hogy alakul Ramiz és Sekiz kapcsolata. Szerencsére, aki a filmben úgy tûnik, hogy meghal, az nem mind hal meg (Sebnem, Ramiz). :))
10/10
nemkati 2011 júl. 15. - 22:06:51 10/10
(2454/7116)
Minden város olyan Európában, mint minden európai város. De nem tudjuk, hogy mi van azokon a helyeken, ahol a turisták nem fordulnak meg. Az a külföldi, aki 5 éve Managvatban járt, na az már lehet hogy nem ezt mondja. Mint ahogy az a külföldi is mást mondana Magyarországról, aki '98-ban az Aranykéz utcában járt a robbantás idején. Én csak azt akartam mondani, hogy nekem nagyon nem életszerû, ahogy a törökök a mai Isztambul egyik arcát olyannak akarják mutatni, ami ebbõl a filmbõl látszik. Valószínûleg Isztambul, Törökország a nem is olyan régmúltban ilyen lehetett. De nem tudom, hogy vajon még ma is lehet ilyen?
10/10
Hopegirl 2011 júl. 15. - 22:06:44 10/10
(2453/7116)
Huh, a mai is jó kis rész volt :) Bocsi fiúk, ha esetleg olvassátok, de Ali mosolyától elolvadtam :D Imádom ezt a pasit, és egyre inkább hiszem, h Azad neki a megfelelõ csaj. Bahar túlontúl ártatlan volt hozzá, jobb emberré tette volna õt, ehhez kétség sem fér, de nem illett hozzá. Viszont Azad jól ismeri az élet árnyoldalait is, és véleményem szerint szép pár lesznek.
Nekem külön tetszett, mikor Sekiz hasba térdelte Cengizt :D Megérdemelte :)
Amúgy azt hittem, hogy sikerül Azadnak meggyõznie a fiút, ezért sem értettem a végét :( Bár tényleg ha hosszú éveken keresztül azt hitették el vele, hogy Ramiz ölte meg az apját, akkor tényleg nem valószínû, hogy valakinek is sikerül most meggyõznie.
10/10
nemkati 2011 júl. 15. - 21:59:21 10/10
(2452/7116)
:)
10/10
nemkati 2011 júl. 15. - 21:58:01 10/10
(2451/7116)
Tökmindegy (vállrándítás). :)))

Egy dologra büszke vagyok: a helyesírásomba nem lehet belekötni. A fórum, az más. Ott mindent szabad.
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 15. - 21:57:20 10/10
(2450/7116)
Kedves Csenge!

Az 1-es ponttal teljesen egyetértek!

A 2-es pontról azt mondanám, hogy én is látok hasonlókat....de én nem szoktam ezért beszólni senkinek, mert úgy gondolom ez piti dolog ahhoz képest ha pl valaki azért irogat egy fórumra, hogy trágárkodjon vagy szórakozásból piszkálódjon..... sajnos ilyenek is vannak minden fórumon....

A 3-as ponttal nem értek egyet! Lehet, hogy szerinted (és sok más ember szerint) a nagybetû "kiabálás", de szerintem (és sokan mások szerint) nem az!
Nekem pl ez soha eszembe sem jut! Én mindig akkor használok nagybetûs kiemelést ha valamit hangsúlyozni akarok! Ha lenne pl betûvastagítási, vagy színes kiemelési lehetõség (mint sok más fórumon) akkor azt is lehetne használni a "nagybetû" helyett. Mivel viszont itt CSAK ezen az EGY módon lehet érzékeltetni amit az ember hangsúlyozni akar....ez van!

Ha elmész egy chat-re és elolvasod a szabályzatot még ott is azt írják, hogy a Caps Lock TARTÓS használata számít kiabálásnak! Vagyis ha valaki több mondatot és a mondat minden szavát nagybetûvel írja!
Az 1-2 szavas nagybetûs beszúrás NEM számít annak.....

Én láttam több olyan fórumozót aki pl a tulajdonneveket mindig KIS kezdõbetûvel írja....ez pl az én szememet bántja rettentõen! Ez nem csak helyesírási hiba,hanem rettentõen illetlen dolog is.....sokan viszont nem tartják annak.....
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 15. - 21:33:13 10/10
(2449/7116)
Kati :DDDDD
Én emlékeztem rá, hogy Te voltál aki anno pontos j-vel írta a "hülye" szót :) De én tudtam, hogy te azt csak poénból és öniróniából írod :)))
Csenge viszont ezek szerint nem vette a lapot :DDD
10/10
nemkati 2011 júl. 15. - 21:19:05 10/10
(2448/7116)
Engem nem bántottál meg. Soha nem káromkodom, és rettentõ rosszul tûröm, ha más teszi. De amikor magamról állítok ki bizonyítványt, akkor én általában hüje vagyok. Ha teccik, ha nem. :)
csenge31 2011 júl. 15. - 20:52:18
(2447/7116)
Nem szeretnék senkit megbántani, de néhány észrevételt tennék a fórumhasználattal kapcsolatban.

1. Könyörögve kérek mindenkit mellõzzük a csúnya szavak használatát. Nagyrészt nõk használják ezt a fórumot és bármennyire azt gondoljuk, a káromkodás nem menõ.

2.Használjuk a helyesírás-ellenõrzõt. Botrányos némely hozzászólás helyesírása. Csak néhány példa Az ujj, ami a kezünkön van az nem újj és még csak nem is uj. A hüjét még mindig ly -nal írjuk. És sorolhatnám.

3. Kérem, hogy ne ordítsunk. A nagy betûvel írt szavak, kifejezések használata az e - mailben és fórumhasználatban ugyanis ezt jelenti. Nem kiemelést, nem hangsúlyozást, hanem kiabálást. Nagy udvariatlanság.

4. Attól, hogy másnak nem az a véleménye, mint nekünk,nem biztos, hogy a másik nem jól látja. Próbálhatjuk meggyõzni érvekkel, de ne küldjük el rögtön melegebb éghajlatra.

Elnézést, ha valakit megbántottam, de ez már kikívánkozott.
csenge31 2011 júl. 15. - 20:34:13
(2446/7116)
Kedves Zoli, nem hiszem, hogy Shakespeare vagy Oscar Wide közhelyes lenne. Ramíz tõlük és több más híres írótól és költõtõl idéz.Persze ezen idézetek megértése kíván némi élettapasztalatot. Csalódás, fájdalom, veszteség megélését. Valószínûleg nagyon fiatal vagy még, és nem éppen egy bölcsész lelke lakozik benned. Ezzel nincs is semmi baj. Különben is férfiból vagy.
A brazil szappanoperás klisék emlegetését kicsit eltúlzottnak tartom, de abban tökéletesen igazad van, hogy - ahogy ezt már korábban többször leírtam - a forgatókönyvírók valóban nem alkottak túl eredeti dolgot. De nem a brazil szappanoperák, hanem nagyon is a klasszikusok voltak a példák. Ez azonban csak az elsõ évadban volt így. A második évad már egy erõsen összecsapott maffiafilm - jelleget kezd ölteni. Az Ezel cím kissé kezd nevetségessé válni. Hol van Ebben a történetben Ezel? Egy mellékszereplõvé degradálódott.
10/10
Geschichte 2011 júl. 15. - 20:18:55 10/10
(2445/7116)
Köszi a kivágás részt. Igen ez sztem fontos, hisz magyarán azt akarta akkor ezzel megmutatni, hogy gyilkos és hatalmas Ramiz. Gondolom... Ha nem akkor rosszul gondolom... Sziasztok! Majd holnap leszek.
southwind 2011 júl. 15. - 20:01:09
(2444/7116)
zoli, ja
2006. Június 20-án vasárnap a törökországi Managvat üdülõhelyen robbanás vagyrobbantás történt egy szabadtéri étteremben. A tragédiának négy halálos áldozata és huszonöt sebesültje van.
A négy halálos áldozat egyike egy negyvenkét éves magyar férfi, és a sérültek között két magyar tinédzsert is találtak. Június 20-án vasárnap a törökországi Managvat üdülõhelyen robbanás vagyrobbantás történt egy szabadtéri étteremben. A tragédiának négy halálos áldozata és huszonöt sebesültje van.
A négy halálos áldozat egyike egy negyvenkét éves magyar férfi, és a sérültek között két magyar tinédzsert is találtak.

Törökországi merénylet: 17 halott Isztambul külvárosában
2008.07.28. 18:15Újabb pokolgép robbanás rázta fel Törökország lakóit Isztambul egyik külvárosában. A bombákat az egyik legforgalmasabb utcában rakták le, egy üzletsor mellett,- telefonfülke mellett lépett mûködésbe. Öt évvel ezelõtt már volt egy hasonló merénylet, amikor egy zsinagóga mellett és a brit konzulátus tövében és egy bankfiók ellen történt merénylet.

2011.05. 04 Egy török rendõrt halálosan megsebesült, amikor ismeretlen merénylõk robbanószerkezetet hajítottak egy rendõrautóra, amely kormánypárti politikusok buszát kísérte szerdán Észak-Törökországban.
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 15. - 19:38:54 10/10
(2443/7116)
A magyar számozás szerinti 66. rész végén ....és az utána következõ részben folytatódott...
vvad 2011 júl. 15. - 19:37:20
(2442/7116)
ahh, köszi szépen! megvan!

az a rész nem tudod, melyik volt, amiben Azadot próbálja megölni, de Ali megmenti?

köszönöm:)

ps. bírom ezt az Alit :P
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 15. - 19:33:28 10/10
(2441/7116)
Temmuz-ra gondolsz?! Õ Kenan Birkan embere....bérgyilkos. Õ az aki mindig tornacipõben és baseball sapkában van....Õ volt aki lelõtte Bahart és aki Azadot is megpróbálta....de Ali megmentette és levágta a pasi mutatóujját....
vvad 2011 júl. 15. - 19:29:25
(2440/7116)
Sziasztok!

valaki írja le pls, hogy ki az a Tammuz!

köszi
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 15. - 19:28:23 10/10
(2439/7116)
Az ucsó írásomban van egy elírás! Azt a mondatot, hogy " Te unatkoztál és kiváncsi voltál ki vagyok. Igaz kölyök?!" ...szóval ezt is RAMÍZ mondta természetesen! (csak véletlenül írtam ott Kenant! Sorry....
offtopic
-csengõzoli-- 2011 júl. 15. - 18:58:05
(2438/7116)
Más a börtön és más a hétköznapok.
Azért a mai Törökországban nem lövöldöznek lazán egymásra az utcán.
Ha elmész Isztambulba vagy a török riviérára teljesen olyan,mint bármely európai város.
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 15. - 18:56:28 10/10
(2437/7116)
Geschichte!

NEM! Én nem arra a részre gondoltam! Amire én gondoltam azt megint KIVÁGTÁK!!!!!!!! Hogy menjen a fenébe ez a Retek klub :(((

Egyébként azzal kapcsban amit mondtál az elõbb.....ott Ramíz nem hagyta cserben a kis Kenant! Ez volt az egyetlen módja, hogy megmentse az életét! Ha ott elkezd "pattogni" mind a kettejüket megölték volna.....

Szóval amit ma KIVÁGTAK....az a jelenet amikor Ramíz éjszaka viszi azt a pasit...és egyszer csak ott terem a kocsi elõtt Kenan....az RTL itt sokat kivágott!

Amikor a pasi mondja, hogy "5 ilyet megöltem már mint te...." erre Ramíz azt mondta: " nekem ez lesz az elsõ"....
Utána hosszú dulakodás a kocsi mögött....Kenan döbbenten bámulja...aztán....a kocsi csupa vér....a kamera átvált a kocsi másik oldalára....és a pasi egész törzse csupa vér....Ramíz a földön ül és az õ ruhája is tetõtõl talpig véres....az arcán is folyik a vér mindenhol.....
Kenan azt mondja? Miért tetted ezt? Miért ölted õt meg?
Ramíz:Én nem öltem õt meg most...én már megöltem õt akkor (a másik napon) csak most valósult meg...

Kenan döbbenten néz...nem találja a helyét és egy hatalmas nagyot ODAHÁNYT....

Kenan kérdi Ramíztól: Miért hoztál engem ide?
Ramíz: Te követtél mindig engem, igaz?
Kenan:Te unatkoztál és kiváncsi voltál ki vagyok. Igaz kölyök?!
Ramíz:Én akartam neked megmutatni elõször, hogy ki vagyok én....

Ez szerintem egy FONTOS jelenet volt és baromi NAGY BAKI volt ezt kivágni.....