Téma: Ezel

slywer 2011 júl. 11. - 23:37:04 Előzmény Geschichte
(2176/7116)
biztos,hogy lehúzták a körmeit?....mielõtt a pipi hozzákezdett volna,Ali kért egy pillanat türelmet...akkor lõtt be tefo és megmentette alit.
slywer 2011 júl. 11. - 23:30:37 Előzmény Geschichte
(2175/7116)
Hát...a Jóbarátok is jónak indult...aztán alig bírták befejezni...Szerintem írtak már nekik,hogy "felnõttek" a fiatalok és ne eszetlenkedjenek--ahogy a Herry Potter is....no,és a Vészhelyzet....katasztrófa....De a legrosszabbak az "anyátok közt" és jóban-rosszban félék---amirõl már azt sem lehet tudni,hogy mi a lényeg. :D
slywer 2011 júl. 11. - 23:24:11 Előzmény Geschichte
(2174/7116)
:O Én úgy tudtam,hogy a Seherezádé 3 évados---ez csak 2.
9/10
Tavasznyár 2011 júl. 11. - 23:24:10 9/10
(2173/7116)
Szép estét!

Visszaolvastam az összes hsz.t!
Pink: Köszi a kiegészítéseket! :-)

A mai részhez máris lenne kérdésem:
Eysan elhatározza, hogy megkeresi Kenant, szövetkezik vele, hogy bosszút állhasson Ezelen a húga elvesztéséért.
Ehhez képest hirtelen Kenan ellen fordul. Nem értem....

Ezel honnan a fenébõl tudta, hogy hol akarnak végezni Kenan emberei Alival ill. Cengizzel?
Tefó épp idõben, épp jó helyre érkezett Alit megmenteni, ahogy Ezel is Cengizt...

A másik: Hogyhogy nem vette be Ezel, hogy Cengiz nem árulta el újra õt? Szerintem abszolút hihetõ volt Kenan meséje... Egyébként kitõl tudták meg? Erre fény derül késõbb?

Ezel miért nem mondja már el az apjának és öccsének, hogy õ Ömer? Ez annyira nem életszerû, hogy épp õk tudják meg utoljára...

Nem tetszett, hogy Eysan Kenantól tudja meg, ki Ezel valójában. A forgatókönyvírók helyében én mindenképp úgy csináltam volna meg, hogy Ezel szembesíti Eysant az igazsággal... Így a jelenet drámaisága (némított hanggal mondja el Kenan az igazat) elmaradt....

Csak én lágyultam el annyira, mikor Ezel a folyó partján a híd alatt énekelt? Amellett, hogy sármos, jóérzésû pasi, még az énekhangja is szuper! :-)

Még két észrevétel: Eddig a szinkronhangokkal elégedett voltam (Azad magyarhanjától eltekintve), de a fiatalkori Kenan és Ramiz hangja nagyon nem passzol...
Emellett a fiatalkori énjük pont az ellentéte az idõskorinak. Én a fiatal Ramizra hittem azt, hogy õ Kenan ill. fordítva.
10/10
Caro_line 2011 júl. 11. - 23:22:18 10/10
(2172/7116)
Azért azt se felejtsd el, hogy Ali bár elárulta, egyedül õt nyomasztotta igazán a lelkiismerete, annyira, hogy a végén szinte beleõrült. 8 év után fel is akarta dobni magát, hogy Ömert kiengedjék. Õ jutott el egyedül addig a pontig, hogy képes lett volna feláldozni magát, hogy Ömernek visszaadja a szabadságát. Aztán jött a hívás Cengíztõl, hogy Ömer meghalt. Így Ali tovább küzdött a bûntudattal és Ömer szellemével.

Ali azért árulta el Ömert, hogy szabad lehessen. Ne legyen többé mások kutyája. Nagy álma, a hajó is ezt szabadságvágyat szimbolizálja. De hiába vehette meg a hajót, az eszközt a szabadsághoz, Ömer árulása után nem lehetett többé sem szabad, sem boldog.

Cengíz nem képes pénzért bármire. Sosem a pénzért teszi, amit tesz, hanem hogy visszaszerezze Eysant. Annak idején Ömert sem a pénzért árulta el, hanem a nõ szerelméért. Cengíz számára a gazdagság csak egy eszköz, hogy újra magához láncolhassa Eysant. Mindent tettét ez a vágy vezérli. Cengíz a sorozat elején még gyáva )mindig mások mögé bújik), aztán szép lassan erõre kap, egyre bátrabb lesz, míg ez a bátorság át nem csap õrületbe.

Érdekes ez a párhuzam is a két barát közt. Míg Ali Ömer "elvesztésébe" õrül bele, majd barátja visszatérte után rendbe is jön, addig Cengízt Ömer újbóli feltûnése kergeti majd õrületbe (leginkább Eysan elvesztésének tudata).

Nem írtam spoilert, mert az, hogy Cengíz a végére teljesen bekattan szerintem nem az :)
slywer 2011 júl. 11. - 23:21:55 Előzmény Pink Pearl
(2171/7116)
"Mindent "megtaláltam a sorozatról,csak azt nem,hol lehet szavazni. :(
slywer 2011 júl. 11. - 23:18:29 Előzmény Keep the Faith
(2170/7116)
Szerintem a Barom Világ helyett nagyon jó lenne....aki pedig azt a baromságot akarja nézni,úgyis ébren marad.
slywer 2011 júl. 11. - 23:16:00 Előzmény Keep the Faith
(2169/7116)
...és (hogy még nagyobb legyen a nézettség)hamarosan jön a Barom Világ is. :(((((
slywer 2011 júl. 11. - 23:14:25 Előzmény Pink Pearl
(2168/7116)
Milyen 2nem vagdosott" sorozatra gondolsz? ...esetlek jóban,rosszban... :DDDD
slywer 2011 júl. 11. - 23:10:27 Előzmény Pink Pearl
(2167/7116)
nem láttam a pénteki adást,ezért a hét végén megnéztem a honlapon,Igencsak "felcsigázott" az a 6 hónap,ami után mutatták az egész "bagázst",amikor leültek kártyázni(ott Ramiz már tollószékben ült,a kis szõke pipinek cengíz volt a fõnöke,eysan pedig a "titokzatos idegennel" (mert ugye ott még nem tudtuk,ki is az az kenan) jött be.

Naszóval:ezért rámentem a youtube-ra kicsit elõre nézni,hátha kiderül;meg kell hagyni,valami 2;5-3 órát itt ültem,amíg ugyan ezeket végignéztem,amit ma adtak le--->"sima" ügy:simán vagdossák a jeleneteket.Pl.:nem mutatták,hogy kenan beteszi a fegyvert a dobozba...najó---ez nem olyan "túl nagy szám"..dehát:tudjátok:"sok kicsi,sokra megy".
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 11. - 23:07:30 10/10
(2166/7116)
Ja értem.....

Hát nézd! Erre csak tippem van....napersze nem tudhatom, hogy filmkészítõk is erre gondoltak-e.....
Én elmondom az én gondolatomat.

Szerintem ezzel a film készítõi azt akarták érzékeltetni, hogy az emberek NAGYRÉSZE nem egyértelmûen "jó" vagy "rossz"....és persze ez is nézõpont és erkölcsi felfogás kérdése, hogy kinek mi a "jó" és mi a "rossz". És egyáltalán ki mondja meg, hogy miért "jó" a "jó" (az általa jónak tartott jó) és mitõl rossz a "rossz" ( = az általa rossznak tartott rossz)

Egy példát véve filmbõl: Amikor Cengíz és társai a szerencsétlen Ömerre húzták rá a balhét, az Ömer szemszögébõl (és persze a jóérzésû nézõk szemszögébõl nézve is)egy NAGYON SZEMÉT dolog volt.............DE (!)
Õ viszont úgy gondolta, hogy ha ez kell ahhoz, hogy õ és a társai luxusban élhessenek....akkor velük és önmagával " JÓT " tesz!
Eysan is azt hiszi önmagáról, hogy õ "jót" tett azzal, hogy Ömer ellen hamisan tanúzott, mert így "megmentette" Bahart a haláltól.....vagyis Eysan ÖNMAGA szerint " jót " tett akkor.....

A dolog másik része pedig, hogy (szerintem) az is lehet ennek a filmnek az üzenete, hogy BÁRKI életében lehetnek olyan "sötét foltok" amit ha megtudnánk (egy ismerõsünkrõl) akkor talán el se akarnánk hinni........
Én itt most nem igazán gyilkosságra és ehhez hasonlókra gondolok.....de az tény, hogy én is tudtam meg olyasmiket különféle ismerõsökrõl amit azelõtt álmomban sem gondoltam volna.....

és az is igaz, hogy BÁRKI követhet el hibákat! Még akkor is ha alapvetõen egy "rendes" ember az illetõ!
Sosem tudhatja senki a másikról, hogy vajon ha Õ LETT VOLNA olyan helyzetben, hogy egész addigi életében szegényes körülmények között kell élnie....és hirtelen a kezébe kerül(het) egy csillagászati összeg.....vajon ellen tudna-e állni a kisértésnek......

Ramíz se lesz olyan egyértelmû ha végignézed a második szériát......eleinte nekem õ abszolút pozitív figura volt.....de amikor végignéztem az összes részt.....akkor rájöttem, hogy ez sem annyira egyértelmû, hogy mi a "jó" és mi a "rossz"....

Egy alapvetõen "jó" lelkû ember is követhet el óriási HIBÁKAT az életben!
A különbség pont abban van az ALAPVETÕEN "jó" és "rossz" lelkületû ember között....hogy aki ALAPBÓL "jó" ember,az elõbb-utóbb BIZTOS megbánja amit tett, belátja, hogy szemét volt és mindent megtesz azért, hogy a másik megbocsásson neki......(lásd pl Ali)

Cengiz sztem alapból is szemét volt (hiába voltak vértestvérek stb)
Látod Cengiz SAJÁT MAGA IS BEVALLOTTA, hogy anno gyerekkorukban is "utálta" Ömert, mert Ömer volt mindig a "JÓ" és aki MINDIG megvédte õt (Cengízt) .....még akkor is amikor Cengiz nem érdemelte ezt meg (pl amikor Ömer szüleitõl pénzt lopott)....
"igen Ömer mert TE ILYEN vagy...én viszont NEM vagyok ILYEN és TE testesítesz meg mindent ami én NEM VAGYOK "

De persze olyan is létezik amikor egy ember az õt ért események miatt nagyon nagymértékben átformálódik jellembelileg.....ilyen is van....tudom....

De szerintem itt a FÕ mondanivaló a film szempontjából az, hogy a "jó" és "rossz" nem annyira egyértelmû mint, ahogy azt elsõ pillanatban gondoljuk....
slywer 2011 júl. 11. - 23:03:22 Előzmény Pink Pearl
(2165/7116)
Én ezért csak "retekklubnak hívom" a csatornát. :D
10/10
nemkati 2011 júl. 11. - 22:40:28 10/10
(2164/7116)
1. teljesen ellentétes a gyerekkori Cengizzel, aki önzetlenül kiállt Ömerért, aki akkor még nem is volt a barátja.
2. Ali meg a másik oldal, el tudta árulni a barátját, meg is fenyegette Ömert a börtönben hogy ártani fog a családjának, a fogós Ali gúnynévre úgy tett szert hogy könyörtelenül megkínzott embereket, de óriási nagy szíve van

Szóval hogy lehetnek ezek ennyire szélsõségesek?
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 11. - 22:36:08 10/10
(2163/7116)
Kati? Bocsika, most azt hiszem nem egészen értem a kérdést? :((
Mi a kérdésed konkrétan?
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 11. - 22:34:07 10/10
(2162/7116)
Geschihte!

ok! A tied lehet Ali! :) Nekem Ezel aki KELL :))))))))))

Legalább nem veszünk össze :DDDDDDDDDDDDDDDD
10/10
nemkati 2011 júl. 11. - 22:32:22 10/10
(2161/7116)
Talán mert ez volt a cél, ilyen re formálni a két figurát. Te is majdnem ugynazt írtad, amit én, de nekem volt 2 kérdésem. Hogy lehet mindkettõjüknél a tetteiket összeegyeztetni?
10/10
nemkati 2011 júl. 11. - 22:30:31 10/10
(2160/7116)
Hát, talán ismernek. :)) Tudják, hogy ha úgy hagyják abba, hogy minden szál éppen el van varrva, akkor holnap délután inkább vásárolni mennél. :D
10/10
Geschichte 2011 júl. 11. - 22:27:57 10/10
(2159/7116)
Na jo ejszakat gyerekek, Ezel rajongok:-) Hazudj ha tudsz utan lesz film igy megnezem a hazudjot hogy fent tudjak maradni a filmre. Mar varom a holnapi folytatast az Ezelben:-) Lenyegnel hagytak abba ami idegesito es kenytelen vagyok kivarni.
10/10
Geschichte 2011 júl. 11. - 22:16:53 10/10
(2158/7116)
Igen. Erre mondtam, hogy 2 kulon ember es Cengiz barkit megolne. Ali lehet gyilkos de van szive. Es jobban is nez ki a szememben mint ember mint Cengiz. Azert is jon be Ali jobban nekem mint Cengiz. Cengiz mint pasi kivulrol sem meg belulrol sem jon be. O csak van ebben az Ezelben. De viszont jol jatsza a szerepet. Hisz kell egy gonosz is aki mindenre kepes sajat erdekeit nezve meg a sajat baratjan is atgazolni.
10/10
Pink Pearl 2011 júl. 11. - 22:12:45 10/10
(2157/7116)
Szia Nemkati! :)

Most látom közben írtál :) Szinte egyet gondolunk :)