Fekete Hattyú 2013 jún. 28. - 20:51:43
(3743/4083)
Nem csúnya az az író (ott van a könyv hátulján), de mégis mit várt? Hogy Tony majd ott az utcán a nyakába ugrik és azonnal hazaviszi magához, csak mert közel laknak egymáshoz?
A mi környékünkön is lakik sok híres ember és még egyik sem állt szóba velem :-D

Egyébként a "látszatházasság" megnevezés ellen is tiltakoznék: az lehet, hogy szexuálisan nem egészen egy hullámhosszon voltak, de én minden egyes fotóból igazi kapcsolatot, komoly érzelmeket, igazi családot látok. Ezt 19 évig nem lehet megjátszani! És a fiai sem ilyen értelemben nyilatkoztak, ha jól tudom.
10/10
colinb 2013 jún. 28. - 19:23:48 10/10
(3742/4083)
Szegényke! :( Ilyen sokat dolgozik? :(
10/10
colinb 2013 jún. 28. - 19:22:46 10/10 Előzmény Fekete Hattyú
(3741/4083)
Igazad van! Ebbõl én is hiúsági kérdést csinálok! Ragaszkodjunk csak a tényekhez. Nálam még mindig az a homokos, aki kizárólag a saját neméhez vonzódik. Szóval Tony bi volt, akár tetszik ez az írónak, akár nem. Olyan mint egy vérig sértett, féltékeny emberke. Csak mert Tony-nak anno nem volt az esete. Keressünk már rá, hogy néz ki az ipse! Nem akarom bántani, de lehet, hogy nem véletlenül nem kellett se nõnek se férfinak! :))
Tényleg olyannak kellett volna megírnia ezt az életrajzot, aki szerette valamennyire...
9/10
ramicica 2013 jún. 28. - 08:33:22 9/10
(3740/4083)
Sziasztok!
B90 levelét bemásolom ide... bár személyesen írt.. gondolom, h nem fog hargudni!
Megírtam neki, h már készül a fordítás!

"Nah az nagyon jo!Hat majd megprobalok felmenni,de sajnos semmire sincs idöm...:(
De nagyon örülök neki hogy el tudom olvasni a könyvet,en is,köszönöm szepen!:)"
Fekete Hattyú 2013 jún. 27. - 22:16:48
(3739/4083)
És természetesen: köszönet a fordításért!! :-))

Nm csoda, ha megvisel érzelmileg. Én is csak pislogtam néha, még jó, hogy alig értettem :-D
De késõbb aztán, ahogy beindul a tulajdonképpeni életrajz, szerintem nagyon érdekes lesz.
De az biztos, hogy teljesen nem fogunk ugyanúgy nézni Tonyra, mint eddig... de nem hinném, hogy bárki is kiábrándulna belõle ezek miatt. Végül is ez volt õ. Csak azt sajnálom, hogy nem valaki olyan írta meg ezt az alapos életrajzot, aki _szerette_! Olyan jólesne némi pozitív hozzáállás...
Fekete Hattyú 2013 jún. 27. - 22:05:37
(3738/4083)
Nem is tudom.... szóval én azért fenntartással kezelném az életrajzíró állításait (Bocs, még csak az 1-2. hsz-nél tartok, amit tegnap óta Rocco20 írt!)
Én is úgy éreztem, hogy az író szintén meleg, ami nem baj, de én vmi sértõdöttséget éreztem benne. Hogy Tony végül megházasodott, és egy nõt választott.... Szóval, ez az írónak mintha rosszul esett volna, vagy hiúsági kérdésnek tartotta, nem tudom - így érzem.
Azt el tudom képzelni, h. Tony késõbb is szexelt néha pasikkal, de azért voltak olyan hetero kapcsolatai (ha csak arra a 2-re gondolok, akikrõl biztosan tudok), hogy ne már _csak_ homónak, hanem biszexnek nevezzük! (Ebbõl meg én csinálok hiúsági kérdést ;-DDDDD)

Igen, arra is emlékszem, h. mit mondott az esküvõje napjáról :-( Akkor én is elkenõdtem kicsit! De sok pasi így érzi, lássuk be, amikor megnõsül (csak nem mondják). Elég rövid idõn belül elég sok nagy változás következett be az életébe - csajos szex, Berry, aztán a terhesség, a házasság - érthetõ, hogy kicsit kétségbeeset... Több idõ kellett, hogy feldolgozza.
De legalább õszintén beszélt róla, ez tetszik!
10/10
colinb 2013 jún. 27. - 21:01:19 10/10
(3737/4083)
"Norman Bates-tõl zavarba jöttem. Túl fiatal voltam ahhoz, hogy értékeljem Perkins alakítását, viszont a zsigereimben valamiért úgy éreztem, hogy van egyfajta kapocs köztem és e között a félénk motel tulajdonos között, aki ideje legnagyobb részét egyedül tölti vagy otthon, az anyjával – ezt az érzést, ezt a kapcsot nem szerettem. Olyan volt, mintha Tony Perkins engem játszott volna el. Úgy éreztem, hogy lelepleztek." - ezer hála a fordításért! :)
Volna egy kis hozzáfûznivalóm:
Ezek szerint Hitchcock elérte a célját! Mert Õ pont azt akarta, hogy az emberek együtt érezzenek Norman Bates karakterével. Azt akarta, hogy sajnálják õt, hogy átéljék, amit õ átél. Érezzék a magányosságát, a kiszolgáltatottságát és megsajnálják. Nem véletlenül osztotta Perkins-re a szerepet! :)
Tehát a könyv írója csupán ugyanazt élte át, amit több millió másik ember is, akik mind látták a Psycho-t. Ez csak pszichológia! ;) Én egész életemben vonzódtam a fura fazonokhoz, bár halvány gõzöm sincs, hogy miért... talán mert én magam is az vagyok. Amikor megnéztem a Psycho-t én is éreztem azt a fura kapcsot köztem és a félénk moteltulajdonos között. Meg is lepõdtem rajta alaposan (pedig én nõ vagyok). De most már egyáltalán lep meg, mert tudom, hogy mások is így jártak. Hitchcock ezt akarta elérni, és le a kalappal elõtte, mert sikerült neki!! ;))
10/10
colinb 2013 jún. 27. - 20:42:23 10/10
(3736/4083)
Én is fél órán át bõgtem, mikor anno megnéztem, pedig nagyon keveset tudok angolul.

Van egy olyan érzésem, hogy mindannyiunkat szíven fog ütni, ami abban a könyvben van, akár igazak a leírtak, akár nem...

"A történet teljes egészében igaz, mert elejétõl végig én találtam ki." - /Boris Vian/
10/10
colinb 2013 jún. 27. - 20:36:22 10/10 Előzmény Fekete Hattyú
(3735/4083)
Igen, azt a jelenetet én is megmosolyogtam már párszor! :)
Már csak az a kérdés, hogy õ hányszor röhöghette el magát közben?! :))
9/10
ramicica 2013 jún. 27. - 08:25:30 9/10
(3734/4083)
Hát elég fura indok az életrajzírásra....

Vh az egészf ura..

Most akkor felnéz rá, v zavarja...
Nekem túl zavaros ez az egséz.. mármintvalódi választ nem ad.. inkább még avarosabbá teszi adolgokat!

DE hát ez az életrajziró hibája!
9/10
ramicica 2013 jún. 26. - 21:03:41 9/10
(3733/4083)
Egyenlõre.. azontúl , h a szándékról tájékoztatsz mineket..
Ez a dolog az írót a tényszerûségben nem fogja zavarni...

Akkor talán .. ez nem is annyira fontos, h nagyon foglalkozni keljen vele!
Egxébként meg nem értem, h , ha vkit nem szeret az ember, akkor miért ír róla könyvet..
A dühét... meg megértem... én is utáloma hazudozást...
Gondolom.. ez inkább az érted, v miattad vagyok dühös dolog lehet.... akkor meg meg lehet érteni!
9/10
ramicica 2013 jún. 26. - 21:00:13 9/10
(3732/4083)
Szia Rocco20!
Ez nagyon jó!
ez nagyon jó ez a fordítás!
Köszi, h megerõsítettél abban, amit az elmúlt idõben gyanítottunk!
Azért ez nagyon szomorú , amit írsz.. h az eskûvõje napján öngyilkos akart lenni!
Tedd félre nyugodtan, amíg úgí nem érzed, h folytatni tudod..
Sõt én azt is megkockáztatom, ha vmikor esetleg abbahagynád--.. akkor sem haragudnánk meg.. végülis te vagy kitéve az érzelmi hatásának...

Nagyon nehéz erre mit mondani, h végig homoszexuális maradt!

Aszem, az önzés helyett, ilyenkor inkább az ember a másikra gondol.. inkább sajnálom õt!
nagyon nehéz lehetett neki.. "hivatalosan" lemondani a vágyairól! :/
majd még írok.. errõl.. gondolom!
Fekete Hattyú 2013 jún. 26. - 19:30:26
(3731/4083)
És persze a P2-ben IS megázik!!

Valami sivatagi országba kellett volna mennie esõistennek...
Fekete Hattyú 2013 jún. 26. - 19:29:49
(3730/4083)
Mér? A pia az nem, de füves cigi jöhet neki? ;-D
A Psycho 2.-t néztem (hiába, sosem lakik jól a szemem :-), majd' megfulladtam a röhögéstõl annál arésznél, mikor

***SPOILER***
megtalálja a drogokat a motelben és rettentõen fel van háborodva: Úristen, drog, DROG!!
***SP. vége***

Közben meg hányszor olvstam droghasználatról az életrajzban, persze csak lájtosan, de akkor is :-D
10/10
colinb 2013 jún. 26. - 18:52:31 10/10
(3729/4083)
Ó, hamar eltelik az a 3 nap, meglásd! :)))
Szegényke! Képes lennél ezt tenni vele? :D A Tizedik nap c. filmben asszem elégszer volt "hasonló állapotban"! ;) :)
10/10
colinb 2013 jún. 26. - 18:48:47 10/10
(3728/4083)
Rendicsek, mindenképp leszedem, mielõtt más szedi le végleg. :)
9/10
ramicica 2013 jún. 25. - 21:34:48 9/10
(3727/4083)
Igen , az egy nagyon szép részlet!
Colinb, ha nincs meg..azért azt szedd le!
(a Remembert!)
Fekete Hattyú 2013 jún. 25. - 21:11:27 Előzmény colinb
(3726/4083)
Istenem, Colinb, ne tegyél be ilyent (3910.)! Most majd három napig nem bírok aludni :-D
Naná, hogy visszaélnék a helyzettel ;-) sõt állandóan magammal hurcolnék valami konyakosüveget, és minden létezõ italába töltenék egy keveset, hogy minél gyakrabban jusson ilyen állapotba ;-)

Mahogany: na, ez pont az, ahol az ember szívesen lekeverne neki egy taslit (meg talán a 25 millió fontos)!
De az életben sosem, ahhoz nem lenne szívem :-)
Fekete Hattyú 2013 jún. 25. - 21:01:37 Előzmény colinb
(3725/4083)
Ez a tûs kép tetszik! :-)
Lehet, hogy tényleg nem félt a tûtõl, ez kivételesen végre egy pozitív tulajdonság lenne, amiben hasonlítok Rá :-D (én nem félek, sõt vért is szoktam adni, bár ott az a tíz perc azért nekem is sok).
Ha a szüléstõl nem félt, biztos nem félt a tûtõl sem. Nem volt egy szokványos pasi ;-)
Fekete Hattyú 2013 jún. 25. - 20:57:44 Előzmény colinb
(3724/4083)
Én ezt tudtam Mercouriról. Ez a miniszterség olyan ismert dolog volt , vagy csak a szüleim mesélték kiskoromban?...Ettõl még jobban tisztelem azt a nõt.
És még micsoda önuralma is volt, Tony ott van mögötte rövidnadrágban, a keze a vállán (3887. hsz.) és õ mégsem támadja meg! :-DDD Ilyen nyugodtan ülni ott, én képtelen lennék rá!