8/10
offtopic
edimir 2011 szept. 13. - 19:54:05 8/10
(55385/239045)
Ha ez a szörfözés a világhálón, akkor nem csodálkozom a egyesek netfüggõségén!:)))))
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 19:50:47 8/10
(55384/239045)
Köszönöm, tényleg remek szímész és nagyszerû sportember. Nem tudom, hogy volt-e dublõre, de szerintem a Jumong forgatása fizikai megterhelésnek is komoly lehetett 79 részen keresztül, így aztán a sportossága csak elõny lehetett.
8/10
offtopic
edimir 2011 szept. 13. - 19:47:48 8/10
(55383/239045)
Szép estét Mindenki!:)))))
Hahóóóóóó, hol vagytok?
ruca60 2011 szept. 13. - 18:04:50
(55382/239045)
Mégsem.:((( Csak 3 perc 55 mp. lett...
ruca60 2011 szept. 13. - 17:36:36
(55381/239045)
Hálám örökké!!! Így már megy. Köszönöm.
kymara 2011 szept. 13. - 15:46:51
(55380/239045)
A Sillát még nem kell temetni. Mármint a sorozatot. Csak szedjem össze magam egy kicsit és írogatok én olyan elemzéseket, verseket, meglátásokat, hogy kb. 1 hónapig csak azokon fogunk csámcsogni. Sajnos most nagyon szétszórt vagyok., Sokfelé kell lennem egyszerre, ami számomra egy kicsit megerõltetõ. De a fejemben már minden összeállt a Sillával kapcsolatban.
kymara 2011 szept. 13. - 15:43:03 Előzmény ruca60
(55379/239045)
Itt csak a feliratokat találod a sorozatokhoz. Csak rákattintasz a downloadra és máris lent van az adott felirat.
A filmet itt lehet letölteni hozzá:
http://holden740.blogspot.com/2010/05/kim-soo-ro.html
http://www.holdenpage.net/?p=128
http://myasiancinema.com/k-drama-kim-soo-ro-2010/
Mindig a HAN verziót kell letölteni és társítani a felirathoz egy külön mappában.
kymara 2011 szept. 13. - 15:34:08
(55378/239045)
Az igazat megvallva én eddig csak a Sillát láttam 2x, és a KHT-bõl pár részt. A többi sorozat és film még a lemeztokban sorakozik. Ahogy megvan egy sorozat vagy film, küldöm Szakirének, Õ elõbb nézi meg mint én.
kymara 2011 szept. 13. - 15:30:09 Előzmény edimir
(55377/239045)
Tévedés. Én se láttam még a Vaskirályt, csak ajánlgatom mindenkinek. Szerintem megint Szakire fogja legelõször megnézni, mint anno a Jumongot is.
8/10
offtopic
edimir 2011 szept. 13. - 14:28:43 8/10
(55376/239045)
Sok a megszívlelendõ észrevételed, valóban sok az offos beírás, mostanság már szinte csak az. Valóban egy frissen érkezõ eltévelyedettnek érezné magát, mert a Silla királyság ékköve csak nyomokban felfedezhetõ mostanában, akár a háttér megvilágítása, akár az elemzések tekintetében. Ez bizony így van. Valóban nem a sorozat fóruma ha szigorúan vesszük.
A kívülállóság és kizárás kérdése, ez bizony szintén elgondolkodtató. Bizony itt már külön szótár kell, hogy az idõközben kialakult nyelvezetet, apró utalásokat egy fissen érkezõ megértse. A kedvesség és a jószándék ebben kevés, ha szegény beilleszkedni szeretne.
A kérdés, hogy van-e létjogosultsága a fórumnak, vagy "túlélte" önmagát?
- Milyen formában mûködjön tovább, hogy a régi és új látogatók egyaránt jól érezzék magukat?
- Képvisel-e olyan értéket, amire érdemes vigyáznunk?
- Miként és mennyiben A Silla királyság ékköve még ez a fórum?

Mindenki gondolkodjon el rajta õszintén és mélyen...
Én is azt fogom tenni.
Várom a válaszaitokat!
Kedves Olvasó és frissen idetévedt, fõleg a Tiédre lennék kíváncsi!
Köszönöm, ennyivel tartozunk magunknak és a megszentelt partoknak....
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 14:07:57 8/10
(55375/239045)
Idemásolom a hsz-t, hátha így többen olvassák:
Sziasztok.
Jellemembõl fakadóan, hogy kíváncsi és gondolkodó vagyok, gondoltam egyet.
Kíváncsi lettem, hogy mire alapozza egy-egy kívülálló (elnézést kérek a megnevezésért azoktól aki nem tagjai a libagoly társaságnak) azokat a hozzászólásokat, amelyben azt írják, hogy „felsõbbrendû, meg mázas, meg különös, stb. ez a fórum.
Mert valamiért írják, az biztos.
Valamit látnak, az biztos.
És én erre lettem kíváncsi.
Mert éppen nemrég nekem is volt egy pillanatnyi ilyen érzésem, ha emlékeztek.
Még magamnak sem tudtam megmagyarázni miért.
Hogy csak kívülállók.
És ha már más is ír ilyent, akkor kell legyen valami.
Így hát megpróbálok az õk szemszögükbõl is megnézni mindent.
Tárgyilagosan.
És ennek a legbiztosabb alapja a Fórum hozzászólásai.
Így hát nekikeseredek egy kicsit visszafele olvasni (min 1 hét hozzászólásai) és egy kicsit csak „figyelõ” lenni.
Addig is legyetek szeretve.
(lehet hogy nem tetszik, de legalább jeleztem szándékomat)
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 13:24:57 8/10
(55374/239045)
SZIA KIMBIN!:))))) ELÉG HANGOSAN KIABÁLTAM?)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 13:23:50 8/10
(55373/239045)
Én is így gondoltam, hogy mindenki akkor nézi meg az adott részeket, amikor belefér az idejébe. A lényeg, hogy a napi beszélgetésbe ne kerüljön spoiler, ha vki türelmetlenség, vagy idõbeosztás miatt elõreszaladt a nézésben.
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 13:18:53 8/10
(55372/239045)
Fogalmam sincs, hogy milyen. Majd kiderül, ha rossz, akkor természetes, hogy nem kell az egekbe dicsérni, ez itt nem a Hozsannázó Bizottság, csak azt írd, amit gondolsz és érzel!:))))
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 13:15:49 8/10
(55371/239045)
Nem csak akkor mûködik, de talán frissítõen hat. A "véres királydráma" nem kötelezõ választás, csak javaslat a részemrõl. Miért?
1. 32 rész ideálisnak tûnik mennyiségileg, még nem riasztóan sok.
2. van találkozási pontja Sillával (Yushin innen származik, Gayatól sok újítást vesz át Silla)
3. bár nem láttam a sorozatot, de feltételezem, hogy a Sillában felvetett erkölcsi kérdéseket ez is taglalja majd, mint a hatalom, a barátság, hûség, árulás, mi mikor és mennyiben feláldozható, feláldozandó, egyén és közösség stb.
4. én személy szerint inkább elviselem a véresebb jelenetet a Három királyság korából, mint az állandó megalázkodó ceremóniákat, melyek a késõbbi korokhoz hozzátartoznak, itt még több a teremtés, az õserõ, más a dinamikája, mint a végtelenül körülményes, ezer szálú összeesküvéseknek és bonyolult udvari intrikáknak a Jeoson korszakban. Nekem halálom a lassan vonuló görnyedt tartású slepp az eunuchokból és udvarhölgyekbõl, ahogy a királyi családot kísérgetik a palota komplexum egyes helyszínein, az álságos meghajlások, a színlelt tiszteletadás. A Yi San-nál ettõl dobtam be a törülközõt, mert ennyi szolgalelkûség már megfeküdte a gyomrom, ehhez túl európai és szabadságvágyó vagyok, nekem kellenek a színes egyéniségek, a szenvelgõ nõ nem az ideálom. Bocs, de ez totál magánvélemény.

Én online nézem, sajnos a letöltésben nem tudok segíteni...
ruca60 2011 szept. 13. - 12:14:25
(55370/239045)
Egyetértek. Csak azt próbáltam ecsetelni, hogy senki ne érezze úgy, hogy ez a fórum csak akkor mûködik, ha közösen nézünk filmet. A saját ellenérzésem ezzel kapcsolatban, hogy megint egy véres történelmi filmet kell megnéznem, amikor engem az annyira kikészít. De ez az én bajom. Legfeljebb nem nézek oda. Az Iljimae elején a kivégzés utáni "testfeldarabolást" nem szeretném mégegyszer végigérezni.
Már megpróbáltad innen letölteni, amit írtál? A Kymara által ajánlottat. Én nem találom, mire kell kattintani, ha bejön a honlap.
Amit Maggi ad meg, az jobb, de ott jelszót kér tõlem. ?????SOS?????
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 12:04:37 8/10 Előzmény ruca60
(55369/239045)
Szia Kedves!:))) Én se kényszerre gondoltam. Több koreai sorozatot is megnéztem az elmúlt idõszakban és NEKEM nagyon hiányzott, hogy beszélgethessek róluk veletek. Innen jött az ötlet. Mert Silla kapcsán a plusz élményt épp a közös beszélgetések adták, ahogy egy-egy mozzanatra felhívtuk egymás figyelmét, ahogy a több szem tényleg többet látott. Annyi gondolat kavargott filmnézés közben a fejemben, olyan rossz volt, hogy spoiler nélkül ezekrõl nem kérdezhetem meg a véleményeteket, csak néhány külsõdleges dologról ejthet szót az ember. Innen az ötlet. Nekem mindegy, hogy mit választunk és milyen formában dolgozzuk fel közösen, nálam a hangsúly a KÖZÖS megbeszélésen van, nekem igazán az hiányzik.
Szerintem is a jókedv fontos, hogy Silla partjain esténkét felüdüljön a lélek, mielõtt ágyba zuhan a megfáradt test!:))))))) Én legalábbis ezért szeretek idejönni, egy jó hangulatú beszélgetés a legszebb búcsú a naptól, remek lezárása!:)))))))
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 11:53:36 8/10
(55368/239045)
FELHÍVÁS!!!!! JAVASLAT! - GÖRDÍTSD TOVÁBB!:))))))
Kedves Libaglyok!:)))))
Ha szívesen néznél újra KÖZÖSEN filmet, ha BESZÉLGETNI szeretnél a látottakról, akkor egy ötlet:

HÉTFÕTÕL indul (szept. 19.)"A vaskirály". Aki gondolja, az hétvégén nézi meg, DE NAPONTA csak 1 részt beszélünk meg!!!!
Spoileres hozzászólás TILOS!!!

Hétfõ - 1. rész
Kedd - 2 rész
...
Péntek - 5 rész

hétvége szünet

két hét múlva
hétfõ - 6. rész
kedd - 7. rész ......

Yushin hazája, Silla része, így "A vaskirály" a megszentelt partok történelmének szerves öröksége.
Jöhet újra az elemzés, a szereplõk kivesézése, a részletek megvitatása, szép gondolatok kigyûjtése, képek megosztása, kedvenc jelenetek kiválasztása.
Kérlek Benneteket, hogy Silla szelleméhez híven találkozzunk esténként újra BESZÉLGETNI!:))))) Mert a libaglyok abban a legjobbak!:))))
KÖSZÖNÖM!:))))

A sorozat megtekinthetõ a http://online-sorozatok.hu/tag.php?t=a-vaskiraly honlapon, így mindenki számára könnyen elérhetõ...

A vaskirályt innen letölthetitek, még kymara adta meg:
Csak 32 részes a film, és van hozzá felirat.
http://www.southkorea.eoldal.hu/cikkek/kim-soo-ro/alapok-a-sorozatrol.html

Ruca ezt találta:
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_93419.htm

Természetesen lehet más sorozat is, A vaskirály csak javaslat, hétfõig még van idõnk, hogy jobbat találjunk, ha a többség úgy szeretné….
KÉRLEK, írd meg a véleményed az ötletrõl!:)))))))
ruca60 2011 szept. 13. - 10:27:02
(55367/239045)
Kedves Orosz, és Libagolytársaim!
Pár dologra én is reagálnék.
1. Maggi nem jól emlékezett valamire, nem gond.
2. Nem hiszem, hogy ebbõl olyan nagy ügyet kellene csinálni. Mint a gyereket elõbb rászorítani arra, hogyan tartsa a ceruzát, amikor még nem képes rá. És nem hiszem, hogy ezért bárkinek is lelkiismeretfurdalása kell, hogy legyen. Felnõtt emberek, mindenki azt néz, amihez kedve van. Azért, mert egy közösséggé kovácsolódtunk, nem kell senkire sem ráerõltetni semmit, ez így van rendjén. Javasolni lehet, megbeszélni, kibeszélni, eldönteni, a többség mit szeretne.
3. A Silla-téma már nem téma. Hiába az a film hozott minket össze, az az etalon, de már kétszer láttuk. Van, aki többször is. Lehene még beszélni róla, de minek? Ne sértõdj meg, de az élet megy tovább. Már kezdjük elfelejteni a részleteket. Már kiváncsiak lettünk más filmekre is.
4. Tõled is csak javaslatot kért boil, nem azt, hogy te döntsd el, mit nézzünk közösen, mit beszéljünk át. De vigyázat, bármi is lesz, azt nem a TV fogja adni, tehát mindenféle nehézség elõfordulhat a film megnézését illetõen. Aki nem tudja nézni, az továbbra is kívülállónak fogja érezni magát. Ettõl függetlenül támogatom az ötletet, nézzünk valamit, amit aztán megbeszélhetünk. De maradjon a jókedv, a szórakozás, a kikapcsolódás kategóriájában, mert a napi munka után erre van a legjobban szükségünk.

Legyen szép napunk!
8/10
edimir 2011 szept. 13. - 08:02:16 8/10
(55366/239045)
Szép napot Mindenki!:))))) Induljon jól a reggel!:)))