10/10
juud 2011 júl. 23. - 16:33:07 10/10
(47085/239045)
köszi nima!
de ezzel sajnos nem vagyok elõbbre, beljebb stb
itt jártam már-a képemen látni

de sehol nem lehet hozzájutni a filmhez!!

ha szerzõi jogvédett is, hát adják el! de nincs nyoma .... hüppp
ott állok ahol a part szakad /silla szép partjainál, sirdogálok/
nima 2011 júl. 23. - 15:56:11
(47084/239045)
http://wiki.d-addicts.com/Man_of_the_Sun,_Lee_Je-ma
Ez a film igazi címe.
Itt mindent megtalálsz róla.
maggi99 2011 júl. 23. - 13:09:32
(47083/239045)
Szia Háziasszonyok gyöngye :))
Gratulálok :)))
És jó filmnézést :))
maggi99 2011 júl. 23. - 13:08:04
(47082/239045)
Szia,
Örülök, hogy tetszik. Mindenkit megtaláltál?
Csak azokat teszem fel, akik megkérik, vagyis pontosabban megengedik. Ha valakit nem találsz, az csak ezért lehet.
Persze némi ihlet is kell hozzá, de azért ha segítenek, az elõbb-utóbb bejön. :)))
ruca60 2011 júl. 23. - 12:41:49
(47081/239045)
Úgy látszik, akire gondoltam, Szilvinek hívják. Cavinton.:(((((((
ruca60 2011 júl. 23. - 12:39:35
(47080/239045)
Szia! Nagyon szép ez a fa!
Most nézem, hogy Kriszti nincs rajta. Vagy csak más a neve?
maggi99 2011 júl. 23. - 12:27:01
(47079/239045)
Üdv a Libagolyfán :))))
maggi99 2011 júl. 23. - 12:25:09
(47078/239045)
Szia Lario,
Hogy tetszik?
Ha még valamit szeretnél, kérlek írjál. Mindenre kapható vagyok :))))
offtopic
Romulus Elli 2011 júl. 23. - 11:09:43
(47077/239045)
Szervusztok!
Travel Channel: 25-én 22.00-kor és 26-án 18.00 órakor Világturista. Korea
Mezzo: 26-án 04.10-kor YOUN SUN NAH dk-i dzsessz-énekesnõ mûsora.
Az éjjel láttam/hallottam a Dzsessz az almafák alatt nevû fesztiválon, nagyon-nagyon tetszett. Az enyémnél jobb géppel és nagyobb informatikai ismeretekkel bizonyára letölthetõ a zenéje.
További szép napot!
10/10
juud 2011 júl. 23. - 10:56:42 10/10
(47076/239045)
igen, én is így tudom a Munno jelenetre is emlékszem, de ez nem azt mutatta, /feltételezésnek nem jó!: h korábban összebújva, szeretgetve aludtak volna, hanem kizárólag az elutasítás megjelenítése volt a lényeg-de szerintem korábban sem ölelgetõs alvásuk volt, Munno természetébõl gondolom./

és a katona öngyilkolós mozdulatát mindjárt visszanézem, mert szerintem ezt a Szokpun (jaj, nem tudom a nevét neki se rendesen írni, bocs) csinálta a megadásnál...
10/10
micike_MSc 2011 júl. 23. - 10:19:53 10/10
(47075/239045)
Szia!

A kérdéses dolgok:
Mikor Bidam visszaemlékezik (talán a 61.részben, de ez nem biztos), már bizonytalan Tokmán szerelmében, aki mikor átadta a gyûrût és elküldte Bidamot (hogy biztonságban legyen, távol a "jóakarói" ármánykodásától), akkor Bidam a keze után kapott, de Tokmán egy rövid idõ után elhúzta a kezét és úgy küldte el, hogy induljon már...
És ekkor eszébe jutott Munno is: ahogy kisfiúként hozzá akart bújni, de Munno - a gyilkosságok után - eltolta a kezét, majd mégegyszer, és mégegyszer... :(
(A patkány tényleg lerombolta Bidam bizalmát abban, hogy szerethetik.)
Az Õrsereg katonáját nem Bidam ölte meg: neki az volt a feladata, hogy álmerényletet kövessen el Bidam ellen, majd miután Bidam kérdõre vonta, õ valami olyasmit mondott, hogy éljen a Királynõ és pusztuljanak Silla ellenségei, majd Bidam kardját a nyakához rántotta és tkp. öngyilkos lett. Ez volt a feladata, ennek fejében a patkány nyilván azt ígérte, hogy a családjának jó sora lesz, na jól meg is ölette õket...

További szép napot Neked és a többieknek is! :)
Tegu 2011 júl. 23. - 10:14:48
(47074/239045)
A katonánál az volt a lényeg, hogy hihetõ legyen, a királynõ - Tokmán küldte, akarta õt megöletni.
Tegu 2011 júl. 23. - 10:12:55
(47073/239045)
Ez a Munno és gyerek Bidam alvási jelenete majd most következik, amikor Bidam visszaemlékszik arra, hogy mindig elhagyták, elutasitották
10/10
juud 2011 júl. 23. - 10:03:23 10/10
(47072/239045)
micike!

jó volt nagyon olvasni az összefoglalódat
nekem két dolog kérdéses:
nem emlékszem h összebújva aludtak volna Munno és a kis Bidám. /nekem elkerülte a figyelmemet ez a kép/

és h a gyûrûvel visszaküldött halott katona-azt Bidám ölte meg, és Alchon katonája volt, de a lényeg, pont az
h az õ katonáját fûzte be a patkányképû -beígérve h a családjáról gondoskodva lesz a feladat elvégzése után:-(
10/10
juud 2011 júl. 23. - 09:56:32 10/10
(47071/239045)
sziasztok!

Tegu! köszönöm az infot.
ruca60 2011 júl. 23. - 02:12:36
(47070/239045)
Szia! Még nem "találkoztunk". Sillát már másodszor nézem, de az elsõre csak nagyvonalakban emlékszem. Amit írtál, az nagyon szép, érzékletes, hogy mennyire igaz, azt már csak a megnézés után tudom eldönteni. Az eddigi emlékeim alapján Tokman annyira merev, hogy elõször azt hittem, régen így volt szokás Koreában "királyéknál". De a Palota ékkövében is jobban megvolt az az érzelmi plusz, ami bizonyossá tette a dolgokat. Hát még a Dongi-s filmben! Talán Tokman már annyira "megmerevedett", hogy nem tudott felengedni. Nekem pl. az a jelenet nem volt hihetõen megcsinálva, amikor Bidam altatja. Talán akkor volt az, amikor a színésznõ is megbetegedett. De lehet, hogy most másodszorra nézve másképp fogom látni a dolgokat. Az érzelmi plusz bennem viszont bõven elõtört...
Tegu 2011 júl. 23. - 02:04:29
(47069/239045)
The legendary doctor Hur Jun cimen is fut, s szerzõi jogvédelem alatt áll, azért nincs fenn.
10/10
micike_MSc 2011 júl. 23. - 01:48:02 10/10
(47068/239045)
Szép estét, Kedves Sillalakók!
Úgy nézem, mire ideértem, már majd' Mindenki aludni tért...:)
Én viszont sokat olvasok és keveset írok – pontosabban ez utóbbit inkább ritkán, de hosszút...
De annyi mondanivalóm van még mindig és újra Silla kapcsán, hogy muszáj néha kiírnom magamból. Elõre is elnézést, hogy megint hosszú leszek, esetleg spoilert is írhatok, úgyhogy aki úgy gondolja, hogy még nem tudja kívülrõl a sorozatot, az csak óvatosan olvasson.:)

Bidam megbízhatósága. Amikor Bidam belépett a szobába (51.rész), mint a Védõrség feje, akkor még bajusz nélkül, fekete legyezõ mögé bújva valóban nem volt túl bizalomgerjesztõ a képe, de ma már úgy látom, mintha az a jelenet egy kicsit KNG fricskája lett volna a rendezõk és a nézõk felé: ahogy belenézett a kamerába... szinte már-már Bidam karikatúrája az a jelenet, miközben Bidamként nyilvánvalóan élvezi, hogy az õt korábban lenézõ Misil-klán tagjai nemcsak Misil fiaként, hanem újdonsült fõnökükként és kordában-tartójukként kénytelenek rá tekinteni. Egyszóval ebben a belépõben én nem a hatalomvágyat érzem, és igazán késõbb sem.
[Egyébként nekem ez a kontyos, bajuszos Bidam jobban tetszik – nem takarja el a szemét a haja, jobban látszik minden rezdülése és gondolata, mint korábban. Nem is vihog annyit, de egy kb. 45 éves férfitól ezt nem is nézném jó szemmel. Megkomolyodott, felelõsségteljesebb lett. És férfiasabb is, a többiekkel együtt, akik szintén jobban néznek ki így, Jusinnal, Alchonnal, Woljával az élen, szerintem...]
Korábban azt is gondoltam/-tuk, hogy Bidam nem kapott elég szeretetet Munnotól, de ez mégsem igaz teljesen. A személyiség 6-7 éves (kisiskolás) korig alakul ki, a gyilkosságok idején pedig 8-10-12(?) éves lehetett – hogy miért nem tudta, hogy nem szabad ölni, az rejtély, bár ez lehetett az eredeti forgatókönyv sarkítása is, hiszen ekkor Bidam még negatív figurának készült, akinek „kiüt a vére”. De a késõbbi visszaemlékezésekbõl látszott, hogy korábban összebújva aludtak, Munno csak a gyilkosság után húzódott el Bidamtól, és milyen kétségbeesetten kereste, illetve hogy milyen kedvesen és türelmesen magyarázott neki korábban. Bidamban nagyon erõs kötõdés alakult ki a Mesterrel szemben, nyilván nem véletlenül. Viszont Munno késõbbi elzárkózása azt eredményezte, hogy bár Bidam szeretni és kötõdni megtanult, de bízni nem, ezért volt könnyen megingatható abban, hogy bízni tudjon Tokmán iránta érzett szerelmében... http://www.ektf.hu/hefoppalyazat/pszielmal/maslow_motivcis_piramisa.html

Tokmán szerette-e Bidamot? Szerintem egyértelmûen igen (akkor már biztos, amikor írta a levelet Bidamnak, amit Dzsukbangnak kellett személyesen átadnia – azért egy ilyen levelet nem szimpla baráti szeretetbõl szoktak írni).
Mikor számûzte Jusint (és közben titkos küldetéssel bízta meg), akkor rögtön Csuncsut állította maga és Bidam közé – és szerintem nemcsak azért, hogy Csuncsunak feladatot adjon, vagy hogy a megbomlott egyensúlyt helyrebillentse, hanem önvédelembõl: biztosan tudta, érezte, hogy Bidam számára több, mint a „Felség”, hiszen ezt Bidam mindig is éreztette vele (lsd. majd 57. rész!). Szándékosan bánt Bidammal (is) keményen, hiszen az volt a rögeszméje, hogy egy uralkodónak nem lehetnek érzelmei – legalábbis akkor, ha olyan nagyravágyó tervei vannak, mint neki – de Bidam a nyilvánvaló mellõzés miatt „fellázad”, kétségbeesik, kitör... És Tokmán kénytelen elismerni, hogy "mostantól tudni fogom, hogy vágysz rám" – mármint sóvárgó szerelemmel, ami birtokolni akar. De ekkor még nagyon sok elrendeznivalója van (pl. a gájaiak és a pekcseiek), nem gyengülhet el – és ezért szorítja ökölbe a kezét, ezért tolja el magától Bidamot, ezért „keményedik meg az arca”, mert uralkodik magán. Mert még muszáj, hogy uralkodjon magán.
De innentõl Bidam nem adja fel. Rájött, hogy már nem Jusin áll közte és Tokmán között, hanem Silla. „Akkor én magam leszek Silla” – és mindent megtesz az ország védelmében, ami tõle telik. És amint Tokmán elrendezi a gájaiakat, Jusin pedig csatát nyer, Tokmán már engedni tud Bidam ostromának.
Imádom az 57. részt: elõször Bidam rója fel gyönyörû könnyes-bús szemekkel a Királynõnek, hogy nagyon megváltozott, majd elrohan, mire Tokmán visszaemlékezik a közös emlékeikre, és megsimogatja a tekercset, amire Bidam a védelmi tervet írta. Késõbb a Királynõ veti Bidam szemére, hogy õ is megváltozott, hataloméhes lett, hogy attól félt, õ lesz a következõ Misil... „De, Bidam, tudod mennyire szerettem volna bízni benned?”, arca könnyekben úszik, Bidam maga felé fordítja és megfogja a kezét (és „tükrözõdnek”, ami bizony a szerelmi jelenetek metafórája a koreai filmekben – legalábbis eddig úgy volt, nemdebár?...:)). Majd Tokmán Bidam után megy Misil szentélyébe, és végül elmondja neki, hogy szüksége van rá. Aztán pedig bejelenti a Tanács elõtt, hogy innentõl kezdve Bidam lesz a kormányfõ – amin mindenki jól meglepõdik, mert szokás szerint ezt sem beszélte meg senkivel, még az érintettekkel sem – tényleg mindenben egyedül dönt, de a felelõsség is az övé.
Bidam – kinevezésének bejelentése után – megírja a Tokmán halála esetén minden hatalomról lemondó iratot, és csak ezután dönt úgy Tokmán, hogy mégis megházasodik. Ekkorra már minden fontos dolgot elrendezett, bejelenti a háború végét, hogy a nép javára fordított intézkedések elnyomták a hadászati fejlesztéseket, és bár továbbra is ezt tartja a helyes útnak, mégis többet kell fordítani a katonai védekezésre... (És az a terve, hogy lemond a trónról is, de ezt csak a Bidamnak írt levélben említi elõször).

A gyûrû. Nem tudom, mikor készült, de csak akkor kapja meg Bidam, amikor a „rokonságának hála” már nagy bajban van, és Tokmán elküldi a palotából, hogy mindent elrendezzen. De ekkor Csuncsu már beszólt, Bidam már bizonytalan, de mindent el akar rendezni, mire jön a patkány az álmerénylettel, és Bidam összeomlik.
És emlékezik: „(Tokmán) Hiába nyomaszt, mégsem tudom nem szeretni Sillát.” (Bidam) Igen... Akkor mától én magam leszek Silla... (mosolyog) „Ha ez nem sikerül, akkor én is semmivé válok azokkal együtt, akik Silla útjában állnak. Mindkét lehetõség megfelelõ számomra.” (a gyûrût forgatja) „Ha a trón súlya olyan nagy, hogy el kell hagynod, vagy meg kell ölnöd engem, akkor legyen úgy (kezét ökölbe szorítja). Rendben, én nem bánom. Vedd le magadról ezt a terhet...”
Aztán visszamegy az „övéihez”, és halkan csak ennyit mond: „Milyen szánalmasak maguk...” és látszik rajta, hogy ezt komolyan is gondolja, ami nem csoda, a többiek megkönnyebbülését, lelkesedését látva.
És közben Tokmán viseli a gyûrût, még akkor is, amikor a többiek már Bidam ellen beszélnek. Egészen addig, amíg Bidam visszaküldi a (nem általa) megölt katonát a másik gyûrûvel. Talán ezután veszi le, és kijelenti, hogy Bidam Silla ellensége... (de Alchonnal nyomoztat a megölt katona után)
Bidam halála – és egy újabb összefoglaló királynõi beszéd után – Tokmán összeesik, három napig eszméletlen. Majd megkéri Alchont, legyen õ a kormányfõ (Silla sorsa elrendezve), aztán beszél Jusinnal: mit mondott Bidam a halálakor? Természetesen a nevét, ami felségsértés, de ahogy visszaemlékezik Bidam szavaira, folynak a könnyei, végre elmosolyodik (hosszú idõ után elõször), és ahogy letörli a könnyeit, látszik, hogy nincs rajta a gyûrû. Kimennek Jusinnal a sziklához. Mikor Tokmán meghal és a keze lehull, már újra ott van a gyûrû – ezért döbben meg Jusin (túl azon, hogy a Királynõ halála mélyen megrendítette)...
Hogy ez mit jelent? Megbocsátást, bûntudatot, szerelmet? Én az utóbbiban hiszek.
Tokmán és Bidam a sok félreértés (na meg a történelemhez valamelyest hû forgatókönyv) miatt nem lehettek együtt boldogok, de ez a befejezés a halál utáni, egy másik életben történõ együttlétet jelképezheti – a koreai lelkületet, na meg Tokmán és Bidam egymáshoz énekelt dalát ismerve (LYW: Bidam – Sad Story, KNG: Can’t I love You).

Úgy nézem, ennyi bõven elég is lesz belõlem. Elnézést a hosszúságomért.
Jó éjszakát, ill. szép napot, jó hétvégét kívánok!
:)
10/10
monarchiabulldog 2011 júl. 23. - 01:39:55 10/10
(47067/239045)
10/10
monarchiabulldog 2011 júl. 23. - 01:35:20 10/10
(47066/239045)
Szakire Kedves !

Ha belezúgtál Jumongba, akkor küldöm neked ezt a klippet " A Man Called God " címû filmbõl. A Jumongos srác Song Il Gook játszik benne. Most találtam :)))

http://www.youtube.com/watch?v=OzVNxC5vr2E