Tegu 2011 jún. 27. - 11:33:24
(41725/239045)
Volt terve, persze, hogy a bosszu is inspirálta, de indulj ki abból, hogy CSomjong miért halt meg, mit akart, miért került olyan helyzetbe, hogy meg tudták ölni? Mert felvette a harcot, amit már párszor feladott anyjával és apjával együtt.
Ez is döntõ ok volt Tokmán döntéséhez, az érzelmi elzárkózás annak a pillanatnyi veszteségnek szólt, amit testvére elvesztésekor érzett, ezt minden bizonnyal felülirta volna, ha idõközben nem jelentett volna politikai akadályt is Yusinnal kialakuló kapcsolata.
És igen, berakható az értékrendjébe az, hogy elitélte apja és anyja cselekedetét az ikerszülés okán, akkor is, ha akkor még nem volt kezükben egy olyan megoldás, amit Tokmán talált ki. /hisz, sok értelme nem volt a látszólagos hatalom megtartásának számukra, semmit nem tudtak vele kezdeni, Mishil urakodott támogatóival.
A buta és megengedem, nem csak saját jogán buta Üldzse és pár segitõjük kivételével nem tudtak maguk mellé állitani senkit.
noncsi93 2011 jún. 27. - 11:29:05
(41724/239045)
Sziasztok! Szép napot mindenkinek!
Tegu 2011 jún. 27. - 10:51:47
(41723/239045)
Hozzáteszem, amig Mishilt és támogatóit kellett legyõzni a célok érdekében.
Tegu 2011 jún. 27. - 10:47:05
(41722/239045)
Röviden, s csipõbõl válaszolva talán annyi, hogy mert volt egy értékrendje, amely érvényrejuttatásához látott lehetõséget a hatalom megszerzésével, aztán lehet árnyalni a kezdeti bosszuvágytól a szociális érzékenységén keresztül az emberek iránt és az országért érzett felelõsségéig.
Még azt is megemlitettem idõközben, hogy az elején talán rosszul itélte meg, hogy ezeknek megvalósitása érdekében nem biztos, hogy önként le kellett volna mondania az egyéni boldogságról, érzelmekrõl, amit megint szinez az, ami késõbb kiderül, Yusin gayai származása erõsen akadályozta volna õket a céljaik megvalósitásában.
Tegu 2011 jún. 27. - 10:27:17
(41721/239045)
"Érdemes-e magadat feláldozni?"
Mirõl szólna egy film, Tokmánról, aki boldogan él a kinai sivatagban és szül 5 gyereket Yusinnak és dugdossa a teát a nagyhatalmu uralkodó elõl?
Fennmaradt volna a neve?
Nem tekintette volna áldozatnak a család oltárán álmai, elhivatottsága feladását?
Szerinted hogy halt volna meg a nyámnyila király, Tokmán édesapja tudva, hogy CSomnjong is él, viszont tehetetlenül nézik Mishil hatalmát, mint tették elõtte 15 évig? Szerinted jobban érezte volna magát? Ha Tokmán soha nem kerül elõ és nem derül ki az ikerszülés, boldogan éltek volna, mig meg nem halnak, ez mennyivel lett volna felemelõbb számukra, fõleg annak tudatában, hogy semmit nem tudtak tenni Shilláért?
gwener 2011 jún. 27. - 10:24:41
(41720/239045)
Maggi Kedves, nem hagylak itt titeket - figyelek és olvasok mindent, ahogy szoktam :))))
Nagyon-nagyon jól éreztem magam a Találkozón, már alig várom a következõt!
Azóta is fülig ér a szám :)))))))))))))
Tegu 2011 jún. 27. - 10:21:55
(41719/239045)
Nem felejthetõ, s ne tedd ezt te sem, én viszont inkább az emlitett szempontból értékelek, mondhatni, más módon egyszerüsitek, de ez csak egy hozzászólás volt a témához, majd mások más szempontból teszik uezt.
Tegu 2011 jún. 27. - 08:47:07
(41718/239045)
Ezzel persze nem akarom a filmbéli karakterek fontosságát tagadni, csupán annak vonatkozásában nézném meg, milyen tulajdonságok és célok vezérelnek egyes vezetõket, kiemelkedõ egyéniségeket, hogy alkalmassá váljanak egy ország, hadsereg, érdekcsoport vezetésére, ill. azok érdekeinek képviseletére.
Ahogy Mishil elmondta, tisztában volt vele, hogy ha a trón érdekében tehetne, nem a nemesek megerõsitése lett volna elsõdleges célja, de az ország érdeke, s bizonyos játékszabályok betartása, mégha azokat õ is irta elõ, fontos volt számára is, a legnagyobb gonoszságai közepette is. Az õ tragédiája többek között az, hogy mire alkalmassá vált volna /szent származás követelményének megszüntetése/ az uralkodásra, egy másik, s kezdettõl fogva a trón érdekét képviselõ egyéniség /Tokmán/ nõtt a feje fölé.
Tegu 2011 jún. 27. - 08:24:36
(41717/239045)
Szerintem leegyszerüsited most a kérdést az egyén érzelmi életére, ebben a sorozatban ideológiák csapnak össze és egy ország fennmaradásáról volt szó, valójában nem Tokmán és Yusin szerelmi életérõl, a hasonló érdeklõdés pedig mindig összehoz embereket, mindazonáltal ezek virtuális szinten müködnek a legjobban, s az egyéni összeborulásoknak valójában semmi közük Shillához, amikor nem Shilláról van szó, uolyan mindenki, mint a többi ezer topikon, egyiknek nincs munkahelye, másik sokat dolgozik, vesz valamit, aminek örül vagy esküvõre készülõdik.
Minden, ami fontos érték, áldozatokkal jár, s a nagy emberek bizonyos szintig magányosak, a céljukat, álmukat elérték, nekik ez volt fontos, mint az életben: van akinek kocsi, van akinek utazás s van, akinek a család, gyerek a fontos.
maggi99 2011 jún. 27. - 07:35:53
(41716/239045)
Szia Ruca Kedves, :))))

Nem titok a név, mert itt keletkezett nyilvánosan. Dorombka biztosan jobban tudja, mert õ találta meg annak idején a bejegyzést. De ahogy én emlékszem:
BipBip annak idején egy vicces beszólásban lebutalibázott minket, amin hatalmas derültség volt a fórumon. Nagyokat nevetve libáztunk mi is. Aztán egy éjszakai mûszakban valaki baglyoknak nevezett minket. Meg azon is nevettünk, hogy milyen lilák vagyunk. Mármint gondolkodásban. Innen már csak egy lépés volt a lila-liba-baglyok. Aztán már csak egy ugrás a lila libaglyok. Úgy emlékszem egy edimir-rüzi-maggi éjszakai agymenés eredményeként született.

Késõbb egy liba és egy bagoly rajz összeolvasztásából megszülettek az elsõ libaglyok. Onnan meg már nem volt megállás a lejtõn :))))))
Azt hiszem ez volt az elsõ rajz :)))) A nevek is az éjszakai agymenésbõl valók :))
maggi99 2011 jún. 27. - 07:10:38
(41715/239045)
Köszönjük a reggeli kávét, nagyon rám fér :)))

Nagyon örülök, hogy végre elõkerültél. Már kezdtem aggódni, hogy nem érezted jól magad velünk és szép csendesen itthagysz minket :)))
De hála Égnek, megkerültél :)))
Szép reggelt Neked is. :)))))
maggi99 2011 jún. 27. - 07:06:25
(41714/239045)
Szép reggelt Mindenkinek :)))
Remélem mindenkinek jó napja lesz ma.
Legyetek nagyon ügyesek, jókedvûek, szépek és okosak.......
De legfõképpen (ahogy orosz mondja mindig): Legyetek szeretve :)))))))))))

(Jeju szigete)
gwener 2011 jún. 27. - 05:43:28
(41713/239045)
10/10
Cilia 2011 jún. 27. - 01:34:40 10/10
(41712/239045)
Sziasztok, jó éjszakát, szép álmokat libagolykák!
Megint éjjelre értem ide, napközben sem mindig voltam itthon, meg másfelé is elkeveredtem, több órát kitévõ telefonjaim is akadtak pl.
Megpróbálok visszaolvasni legalább, mielõtt aludni térek. Hajnalban feküdtem le én is. Még néztem a Yi Sant...
ruca60 2011 jún. 27. - 01:27:09
(41711/239045)
Most, hogy végigolvastam, megértettem, mit kérdez, mit kér a fórumosoktól Orosz. Bevallom, nem nagyon szeretek elemezgetni, nekem az mindig olyan erõltetett.
Viszont én azért szeretek itt lenni, mert itt nem csak a filmrõl van szó, hanem egymással is beszélgetünk, egymással is törõdünk. Ezért van itt mindig olyan jó, szeretetteljes hangulat. Apropó! Van egy kérdésem. Mikor, hogyan keletkezett a libagoly elnevezés? Ha nem nyilvános, akkor pü-ben kérek szépen választ.
Miko ezt a levelet olvassátok, már biztosan reggel lesz, így mindenkinek szép napot kívánok! Végre megint Silla!!!
ruca60 2011 jún. 27. - 01:05:58
(41710/239045)
Úgy látom, itt a bal térdén van a keze, de mikor a tanácskozáson megjelenik, mint hwarang, Munno levelével, ott is letérdel, de akkor a jobb térdén van a keze. Szerintem ez "csak" filmes beállítás. Így mindkét alkalomman jobban látszik a térdelés.
ruca60 2011 jún. 27. - 00:45:26
(41709/239045)
Nagyon szép és igaz gondolatokat írtál. Értem, hogy "orosz95" mit kérdez,(55525) csak azt nem értem, hogy miért. Nem hiszem, hogy szét kellene választani a színészt és a karaktert. A színész, ha látjuk, halljuk a hangját, õ maga a karakter. Nem lehet úgy nézni, hogy van egy Bidam vagy egy Yushin karakter és azt megformálja a színész. Mert mi a kész produkciót látjuk, a karaktert valakivel megtestesítve. Ha rosszul játszanának a színészek, bitosan megéreznénk, nem tetszene, nem néznék a filmet. Hány ilyen rosszul elõadott film van, érezzük, hogy csak "megjátsza", eljátsza a szerepet, de nem azonosul vele. Ezeket kikapcsoljuk. De pl. éppen Bidam annyira jó, hogy ezért rajongunk érte. Amúgy nekem, mint férfi, nem biztos, hogy tetszene, ha csak a színészt látom. Sõt! Néha olyan képeket tesznek fel, ahol nem "Bidamos", már is továbblapozunk.
Bocsánat, még nem olvastam el a többit, csak idáig jutottam, de máris beindultak a gondolataim.Pedig elvileg pihenni térni készültem...
ruca60 2011 jún. 27. - 00:19:26
(41708/239045)
Sziasztok! Szép álmokat az aludni térõknek! Csak beköszönök mert ma nagyon zsúfolt napom volt, most érkeztem haza, de látom, már mentek is. Még nem olvastam vissza, majd holnap, most kicsit fáradt vagyok.
maggi99 2011 jún. 27. - 00:12:37
(41707/239045)
Olvasónak és Kukucskálóknak is szép álmokat.
Nagyon hiányoztok. Néha kerüljetek felénk is :))))

Kedveseim Mindenkinek szép csillagfényes, vagy csillagporos álmokat. :)))
Sarkcsillagosat annak, akit illet :)))

Aludjatok nagyon jól
Pihentetõ, feledtetõ álmotok legyen :)))

Holnap találkozunk :)))
maggi99 2011 jún. 27. - 00:08:27
(41706/239045)
Úgyhogy most tényleg elköszönök.
Aludj jól Judykám.
Szép csillagfényes álmokat Neked is.
Holnap lássuk egymást :))))