10/10
vondermonarchia 2011 jan. 27. - 03:06:02 10/10 Előzmény drabál
(11585/239045)
Kedves drabal, örülök hogy végignézted a sorozatot és próbáltad megérteni a szereplõket. Talán egy picit kedvet kaptál hogy újabb koreai filmet, sorozatot nézz majd meg a jövõben.
Tiszteletre méltó ahogy a kezdeti, talán ellenszenvvel nézett rész után nem sajnáltad a fáradságot a többi részt is megnézni és formálni véleményedet.
Örülök hogy vannak még ilyen emberek.
10/10
micike_MSc 2011 jan. 27. - 02:45:43 10/10 Előzmény edimir
(11584/239045)
Nagyon szigorú vagy velem, még linket sem adsz... Na mindegy, majd megkeresem.
Jó éjt! :)
Sycla 2011 jan. 27. - 02:41:49
(11583/239045)
Egy részt sikerült megnéznem az általad ajánlott oldalról, de a következõt nem, mert már egy jóideje azt írja, hogy nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz. Talán holnap.
10/10
micike_MSc 2011 jan. 27. - 02:37:17 10/10
(11582/239045)
A "Vajon Tokmán szerette-e Bidamot?" c. vitához is szeretnék hozzászólni:
Számomra a végén egyértelmûen kiderült, hogy igen. Egy ponton túl már nem tehetett érte semmit, viszont mikor Bidam meghalt, jó Királynõhöz méltóan elmondta az alattvalóknak, hogy vége a lázadásnak, Silla egyesítése folytatódik, stb. stb. Majd összeesett, három napig eszméletlen volt, és mikor végül Jusinnal beszélt, azt kérdezte tõle, mik voltak Bidam utolsó szavai. És mikor Jusin nagy nehezen kimondta, akkor Tokmán elmosolyodott, pedig az utóbbi részekben nem igen lehetett mosolyt látni az arcán, inkább állandóan sápadtnak és püffedtnek tûnt az arca.
Aztán már csak kimentek a friss levegõre és nem sokkal késõbb (a gyûrûvel az ujján) Tokmán is meghalt - elment Bidam után...
Na persze még volt egy látomása Jusin és Alcson (és Silla) további sorsáról, ez végül jelenthette azt is, hogy a "fiúk" nélküle is boldogulni fognak.
A Jusinnak mondott "egyszer el akartunk szökni" mondat pedig jelentheti egyszerûen azt is, hogy akkor minden másként alakulhatott volna, és pl. nem halt volna meg miattuk ilyen sok ember (még Bidam sem).

Szerintem Tokmán és Bidam semmiképpen nem lehettek együtt boldogok, egyszerûen azért, mert mindketten valós történelmi személyiségek voltak, akik egymás ellen harcoltak. Tokmán/Nagy Seondok Királynõ (mellette Kim Jusin Tábornagy, Alcson, Misil és a többiek - szintén történelmi "sakkfigurák") nem mehetett hozzá egy lázadóhoz, ezért kellett elbuknia Bidamnak a körülmények és a forgatókönyv szerint, viszont a zárójelenetek nekem azt sugallták, hogy bár itt a Földön nem lehettek együtt boldogok, de a másvilágon igen, ahogy a "reinkarnációs" klipben is szerepel, amolyan koreai módra...

Vagy képzeljetek el egy magyar történelmi sorozatot, amiben mondjuk Szent István uralkodását látjuk, miközben szerelembe bonyolódik Rékával - ez mellékszálként még elmenne, na de boldog beteljesülésként?
Vagy mondjuk Mátyás királyunkról, aki szintén hosszan és sikeresen kormányozta az országot, a Mesék Mátyás királyrõl c. sorozatból akár jó kis forgatókönyvet lehetne írni, és szerelmi szálként izgalommal követhetnénk ama kapcsolatát, amelybõl Corvin János nevû fia született... :)
A realista gondolataim ellenére persze végigbõgtem a mai részt (is), és jól is esett, de ilyen gondolatokkal könnyebb elbúcsúzni tõlük.
Még van bennem jó pár gondolat (pl. Bidamról, Csuncsuról) de mára befejezem.
Jó éjt mindenkinek!
Sycla 2011 jan. 27. - 02:23:56 Előzmény micike_MSc
(11581/239045)
Neked is köszönöm. A bejegyzés pont a szülinapomra esett. Ez külön ajándék. "2011. január 15.
A Silla királyság ékköve eddig leadott valamennyi szinkronos epizódja letölthetõ az oldal alján lévõ menüpontra kattintva."
8/10
edimir 2011 jan. 27. - 02:04:29 8/10
(11580/239045)
Kedves elkeseredett sillai polgár!

A 62. rész nem jelenti a fórum kapuinak bezárultát.

Arykana megnyitotta a Silla Mennyei Teázóját, várja a kedves betérõket honlapján.

BicskaMaxi Silla találkozót szervez, aki immár nem csak virtuálisan cserélne eszmét, illetve vágyik egy kis "kibeszélõre" (show nélkül!), az nála jelentkezhet.
8/10
edimir 2011 jan. 27. - 01:59:10 8/10
(11579/239045)
Pedig ragaszkodom a ragadáshoz!:))
De holnap is jó lesz!:))))
8/10
edimir 2011 jan. 27. - 01:57:33 8/10
(11578/239045)
Én csak Etelka12-nek írtam, de természetesen minden nyugovóra térõnek Sillába vetett hittel teljes gyönyörûséges álmot kívánok:))))
10/10
juud 2011 jan. 27. - 01:53:44 10/10 Előzmény Sumomo
(11577/239045)
légyszi!
elárulnád honnan szedted le??
légysziiiiiiiiiiiiii
kaktuszvirág 2011 jan. 27. - 01:50:58
(11576/239045)
Szép álmokat mindenkinek!!
maggi99 2011 jan. 27. - 01:50:31
(11575/239045)
:)))))))

Zárok, Nem nézek vissza, mert ittragadok veled.
kaktuszvirág 2011 jan. 27. - 01:50:13
(11574/239045)
Nemtom, ti hogy vagytok a végével, de az én értelmezésemben, amikor Deokman arról beszél Yusinnak, hogy ugye emléxik, el akartak szökni, most megtegyék-e...akkor ha meri azt mondani Yusin: hogy Deokman szeretlek vagy ilyesmi...DE NEM, õ jajaj felség zavarba hoz...És elszenderül, leesik a kezecskéje annak a gyûrûnek a párjával, amit Bidamnak adott.ÉS BIDAM ki merte mondani a NEVÉT! Jaj, agyonbonyolítom magamnak.És nem is fontos ez már,hiszen szépen mindenki meghal, de akkor is én igaz szerelemnek a Bidam-Deokman párost minõsítem, Yusin iránt tisztelettel vegyes érzelmeket táplált, és persze nagyon megbízott benne, hiszen szép nagy feladatot adott neki.De valóban az a gyûrûs kéz a végén.....A szerelem tele van kétségekkel.
8/10
edimir 2011 jan. 27. - 01:50:02 8/10
(11573/239045)
Szép álmot!:)
8/10
edimir 2011 jan. 27. - 01:49:22 8/10
(11572/239045)
Szép álmot:) Yushin melengesse a hátadat!:)))))

Miattad holnap is benézek!:))))
maggi99 2011 jan. 27. - 01:48:59
(11571/239045)
Jó éjszakát, szép romantikus álmokat. :)))
Etelka12 2011 jan. 27. - 01:46:54
(11570/239045)
Sziasztok!

Hát vége és máris hiányzik a sok szépség, a gyönyörû tájak, ruhák, épületek. Az igézõ szemek, azok az érintések, amalyek mindent elmondtak az érzelmekrõl, sokkal többet, mint bármilyen nyálcserés jelenet.

Gyógyithatatlan romantikus vagyok és most már semmit nem lehet nézni a TV-ben.(Na jó, most van kori, de nem sokáig)

Mai témájú sorozatnak itt van az életem és ez még hétvégén is megy.

Köszi a sok képet, infot meg humort, jó volt ez a pár hónap.

Viszlát!
maggi99 2011 jan. 27. - 01:46:29
(11569/239045)
Kedveseim, muszáj aludni mennem, mert kihalok, mint a dinoszauruszok.
Holnap nem leszek gépközelben, de este azért felnézek, hogy megvagytok-e még.
Micike, köszönet a fordításért. Nagy munka lehetett.

edimir: Szép álmokat! Kis fakardokkal. (Most,hogy már öregségében is megismerted :))))
Bár ma maga volt a sarkcsillag. Tényleg !
8/10
edimir 2011 jan. 27. - 01:46:23 8/10
(11568/239045)
Megpróbálni nagy dolog....Jagaek is készített róla fordítást, a honlapján megtalálhatod... legalább két változat közül lehet választani.
8/10
edimir 2011 jan. 27. - 01:37:24 8/10
(11567/239045)
Ma semmi rejtvény, feladvány? Semmi hosszú fejtegetés, különleges teória?
A mai napon 1 gák se jut a kimûvelésünkre?!
10/10
micike_MSc 2011 jan. 27. - 01:37:06 10/10
(11566/239045)
Annyi mindent szeretnénk leírni, da ha csak olvasok, elmegy az idõm, úgyhogy most írok egy kicsit...
Valaki hiányolta KNG/Bidam betétdalát a filmbõl, amirõl kiderült, hogy az eredeti verzió idején még nem volt készen.
Mi viszont abban a "szerencsében" részesültünk, hogy a magyar szinkronban nem csak egyes jeleneteket, hanem a zenéket is vagdosták, így én hallottam többször is a film során. Az egyik az 57. részben volt, mikor Bidam elmondta Tokmánnak, hogy megváltozott (20. perctõl), majd jött Tokmán és elmondta Bidamnak, hogy miért változott meg (40. perctõl), aztán késõbb Bidam után ment Misil szentélyébe, és ott meg azt mondta el - bocs a sok szóismétlésért -, hogy "szükségem van rád, azt akarom, hogy velem légy". Na, ekkor szólt ez a zene... (Meg az utolsó részben is volt belõle néhány taktus.)
Most beteszek ide két linket, az egyiken KNG énekel (angol feliratos), a másikon arany Jusinunk/Jusinotok próbálkozik kissé hamiskásan, de nagyon kedves, még zavarban is van...
http://www.youtube.com/watch?v=9-JrxnwLZyc
http://www.youtube.com/watch?v=zi5ujtVdZJ8&feature=related

És még egy merényletem van ellenetek - csekély angoltudásommal lefordítottam a szöveget, és elõre elnézést kérek mindenkitõl, aki tökéletesen ismeri az angol szófordulatokat. Nekem bizony hiányzott néha egy-egy kötõszó ahhoz, hogy értelmes mondatokat alkothassak, így viszont többnyire döcög a szöveg. Viszont szerintem a lényeg benne van, fõleg így, hogy most már a filmnek a végét is láttuk. Ebben benne van, hogy Bidam (és Jusin is) hogy szerette Tokmánt!

KNG/Bidam: Can’t I love you? - Nem tudlak szeretni téged?

Még ez is annyira fájdalmas, nem tudom érezni azt
Mégis várok rád és te nem tudsz jönni
Mégis megrázkódtatással gondolok rád, nem tudom érezni azt

Azóta a nap óta a lelkembe tettem a szívedet
Nem tudom tenni a szívemet máshová
Még akkor is, ha ez megsebzi és széttöri a szívem, nem fogom bezárni a szívemet
Én az vagyok, aki magányosan élt egy világban
Te vagy az egyetlen, aki megmosolyogtathat engem.

Nem tudlak szeretni téged? Oda tudsz jönni hozzám?
Most az egyszer, most az egyszer a karjaidban tudsz tartani engem?
Te vagy az egyetlen, akit szeretek/ akihez hû vagyok,
Nem tudod elfogadni a szívemet?

Az ok, amiért még mindig lélegzem ebben a rettenetes magányban,
Ez mind miattad van.

Nem tudlak szeretni téged? Oda tudsz jönni hozzám?
Még egyszer, még egyszer át tudsz ölelni engem a karjaiddal?
Te vagy az egyetlen, akit szeretek
Az elsõ alkalomért és az utolsó idõért.

Amíg te élsz, nem tudlak a karjaimban tartani téged
Mégis eldobod a szívemet az elmédbõl/lelkedbõl.

Nem tudlak szeretni téged? Még akkor is, ha épp a hátad mögött vagyok
Távolról, távolról is csak rád tudok nézni.
Még akkor is, ha éppen csak az árnyékodat tudom védeni, még így is rendben van.
Ráadásul csak szeretlek téged, ez rendben van.

(Még egyszer elnézést a sánta szövegemért!)