10/10
habbbea 2011 jan. 26. - 21:14:30 10/10
(11425/239045)
Hát akkor mágis csak kétféle vélemény van abban a tekintetben, szerette a királynõ Bidamot, vagy sem.
maggi99 2011 jan. 26. - 21:14:14
(11424/239045)
Pont ebbõl látszik, hogy Jusin is csak ember. Láttad a szemét, ahogy Tokmánra nézett, mint az olvadt arany. Egyszer még a közepe táján egy szokatlan szót használtak a szinkronban. Azt mondta valakinek, hogy védeni, szeretni, dédelgetni szeretné a lányt. Akkor ezt a szót kicsit "cikinek " éreztem egy ilyen férfi szájából. De ez a pillantás pont ezt mondta.
Nincs az az érzéketlen, begyepesedett, vagy kapcsolatbann élõ, vagy bármilyen nõ, aki ne vágyna egy ilyen pillantásra. Ez nem szerelem, ez valami más.

Egyébként láttam ezt a pillantást Bidámnál is, de most nem tudnám megmondani mikor.
10/10
rüzi 2011 jan. 26. - 21:11:22 10/10
(11423/239045)
Nagyképû vagy?
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 26. - 21:09:21 10/10
(11422/239045)
Nem is, hanem cukorfalatkák :))))
haverina 2011 jan. 26. - 21:09:03
(11421/239045)
Légyszíves, írja meg valaki, hogy végül is hogy halt meg Bidam. Sajnos pont akkor telefonáltam és pont ez maradt ki :( Köszi elõre is.
10/10
habbbea 2011 jan. 26. - 21:07:12 10/10
(11420/239045)
Mégis Yusinnak mndta, halála elõtt, hogy menjenek el együtt.
És hát igen, valóban, sok jele volt annak, hogy szeretei Bidamot. Az is igaz, hogy a végsõkig védte, tovább már valóban nem lehetett.
Az is lehet, hogy csak a mi direktebb közlésekhez és érzelemnyílvánításhoz szokott európai (?) szívünk hiányolja, hogy miért nem adta valami jelét szerelmének Bidam halálakor.
10/10
rüzi 2011 jan. 26. - 21:07:09 10/10
(11419/239045)
Jaj,de jó, vigyorgok a szövegeden, mint a tejbetök..
10/10
saniel 2011 jan. 26. - 21:06:58 10/10
(11418/239045)
Kedves Orosz!
Már egy ideje idetaláltam, és utólag átfutottam a hozzászólásaidat. Nem alaposan, de volt amin sokat gondolkodtam...
És ma, hogy véget ért a sorozat kedvem támadt, hogy leírjam érzéseimet....
Bidam... Egyszer azt irtad Bidam nem hisz semmiben, csak magában....
Számomra Bidam karaktere, lelkének alapszínezete olyan mint Tristené a szenvedélyek viharában, vagy mint Caleb Trask-é(Édentõl keletre) Ugyanazt a mély, talán részben sötét, részben 'aljas' részben pusztító, részben égetõ és mégis gyönyörûszép szenvedélyt érzem bennük. De egyrészt Cal-nak ott volt Lee aki megtanította, hogy tartsa kordában ezt az erõt ( Ha Munno is ilyen lett volna .....)
Másrészt Bidamnak egész életében nem volt semmije, soha nem volt vesztenivalója. Talán ezért nem hitt semmiben, szerintem még magában sem.
Egyszer kapott egy ajándékot Deokmantól. A köszönömöt..
És talán elõször hitt valamiben és valakiben, talán elõször ragyogta be a nap az életét....
Sokan írták, hogy Bidam buta és Bidam bizalmatlan.... Számomra nem volt buta, az õ világában, ahogy õ látta a világot biztos helytelen volt azt gondolnia, hogy Deokman elárulná õt Silláért? Hisz erre pont Deokman utalt neki.
Bizalmatlan volt..... Hát igen.... a bizalom kényes dolog...... Mármint az a fajta bizalom amikor a bizalmam nem abból táplálkozik, hogy azért nem teszi meg velem Deokman mert idegen a jellemétõl ( és Silláért megtette volna D.), hanem a bizalmam a szívembõl táplálkozik.... Mert a másik megtalálta az utat, a szót hozzám, mert elszakíthatatlan kötelék alakult ki lelkeink közt
"Megtalálni azt a szót, amit õ keresett, de nem talált, amire szüksége van, hogy a föld rétegein át haladva, a történelem korszakain át haladva, eljusson végre oda, ahol õ csak õ, ahol õ a teljes világegyetem..............
De ha megtalálod neki azt a szót, amit keres! Társad lesz és válaszol, és válaszában felfénylik az elveszett szó, ami gyermekkorod zsebébõl valamikor nyomtalanul kigurult."
És ez a bizalom nem alakult ki Bidamban. És vajon ez csak az õ hibája volt....
Én nem tudom mit gondoljak Deokman érzéseirõl..... különösen az elmúlt néhány rész (Yusinnal való beszélgetések)alapján Nem tudom valójában igazán szerette-e, szerelmes volt-e Bidámba valaha is...
De úgy gondolom, ha mielõtt elküldi, odaadja neki azt a levelet, megmutatja Bidamnak, hogy így már nem kell Sillával versenyeznie, Bidam bizalma eltántoríthatatlan lett volna...
Bidam karakter kezdetõl bukásra volt itélve, persze alakulhatott volna úgy, hogy megváltozik sorsának iránya, de semmi olyan nem történt ami ezt okozhatta volna...
Persze az is igaz, hogy az ember egy bizonyos kor után felelõs saját döntéseiért, és nem lehet a gyermekkorát és a körülményeket hibáztatni...
De szerintem, hogy ezt felismerje az egyén ahhoz kell valaki aki belehatol a saját univerzumába és kitágítja azt, legyen ez mester, szerelem, barát, vagy csak valaki akihez igazán köze lesz...
Különben csak a saját univerzumába zárva tudja látni a dolgokat...

Yusin egy szép szilárd jellem, neki sok mindene volt, neki sok mindent adott a sors, persze vesztett is sokat, de mivel valaha volt valamije, igy hite is volt.....

sokszor vitáztok a fórumon, hogy miért lehet szeretni, és miért nem lehet szeretni Bidam karakterét.
Én ezt magamban máshogy érzem, szerintem egyes karakterû emberek Bidam karakteréhez, szenvedélyéhez feltétlen vonzódást éreznek, és ehhez nem kell érv, míg másokat visszavonhatatlanul taszít és ehhez sem kell észérv...
Én szeretem Bidamot.....
És szertem az írásaidat is :-)
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 26. - 21:04:43 10/10
(11417/239045)
Nagyon szomorúan könnyes szemmel ment el Bidam és Tokman is . Bár mindkettõ közelében ott volt az aki õt szerette, mégsem fogta meg a kezét, egyedül indultak el a messzeségbe.
Bidam eljutott pár lépésre a szerelméhez, de az még királynõ volt így nem mutathatott érzelmeket.
De Yushin legalább akkor fogta volna meg Tokman kezét amikor meghalt. Tényleg nem igazán értett az emberi lelkekhez, Csomjongnak is kérni kellett õt hogy fogja meg a kezét mikor haldoklott. És legalább akkor merte volna kimondani Tokman nevét mikor már meghalt.
Ennyire nem nézheti valaki az etikettet , szép dolog a tisztelet, de a szerelem is ér annyit.
Meg is érdemelte ezért Yushin hogy meglátta a gyûrût Tokman ujján, tudja meg hogy még a királynõ is kimutatta érzelmeit Bidam felé a gyûrû viselése által.

Az pedig nem volt szép Yushintól, ahogy kirántotta a kardot Bidamból,amikor meghallotta Tokman nevét.
Úgy láttam az utolsó részben nem voltak kegyesek a forgatókönyvírók Yushin figurájához nagyon merevnek mutatták.
10/10
saniel 2011 jan. 26. - 21:03:35 10/10
(11416/239045)
Kedves Orosz!
Már egy ideje idetaláltam, és utólag átfutottam a hozzászólásaidat. Nem alaposan, de volt amin sokat gondolkodtam...
És ma, hogy véget ért a sorozat kedvem támadt, hogy leírjam érzéseimet....
Bidam... Egyszer azt irtad Bidam nem hisz semmiben, csak magában....
Számomra Bidam karaktere, lelkének alapszínezete olyan mint Tristené a szenvedélyek viharában, vagy mint Caleb Trask-é(Édentõl keletre) Ugyanazt a mély, talán részben sötét, részben 'aljas' részben pusztító, részben égetõ és mégis gyönyörûszép szenvedélyt érzem bennük. De egyrészt Cal-nak ott volt Lee aki megtanította, hogy tartsa kordában ezt az erõt ( Ha Munno is ilyen lett volna .....)
Másrészt Bidamnak egész életében nem volt semmije, soha nem volt vesztenivalója. Talán ezért nem hitt semmiben, szerintem még magában sem.
Egyszer kapott egy ajándékot Deokmantól. A köszönömöt..
És talán elõször hitt valamiben és valakiben, talán elõször ragyogta be a nap az életét....
Sokan írták, hogy Bidam buta és Bidam bizalmatlan.... Számomra nem volt buta, az õ világában, ahogy õ látta a világot biztos helytelen volt azt gondolnia, hogy Deokman elárulná õt Silláért? Hisz erre pont Deokman utalt neki.
Bizalmatlan volt..... Hát igen.... a bizalom kényes dolog...... Mármint az a fajta bizalom amikor a bizalmam nem abból táplálkozik, hogy azért nem teszi meg velem Deokman mert idegen a jellemétõl ( és Silláért megtette volna D.), hanem a bizalmam a szívembõl táplálkozik.... Mert a másik megtalálta az utat, a szót hozzám, mert elszakíthatatlan kötelék alakult ki lelkeink közt
"Megtalálni azt a szót, amit õ keresett, de nem talált, amire szüksége van, hogy a föld rétegein át haladva, a történelem korszakain át haladva, eljusson végre oda, ahol õ csak õ, ahol õ a teljes világegyetem..............
De ha megtalálod neki azt a szót, amit keres! Társad lesz és válaszol, és válaszában felfénylik az elveszett szó, ami gyermekkorod zsebébõl valamikor nyomtalanul kigurult."
És ez a bizalom nem alakult ki Bidamban. És vajon ez csak az õ hibája volt....
Én nem tudom mit gondoljak Deokman érzéseirõl..... különösen az elmúlt néhány rész (Yusinnal való beszélgetések)alapján Nem tudom valójában igazán szerette-e, szerelmes volt-e Bidámba valaha is...
De úgy gondolom, ha mielõtt elküldi, odaadja neki azt a levelet, megmutatja Bidamnak, hogy így már nem kell Sillával versenyeznie, Bidam bizalma eltántoríthatatlan lett volna...
Bidam karakter kezdetõl bukásra volt itélve, persze alakulhatott volna úgy, hogy megváltozik sorsának iránya, de semmi olyan nem történt ami ezt okozhatta volna...
Persze az is igaz, hogy az ember egy bizonyos kor után felelõs saját döntéseiért, és nem lehet a gyermekkorát és a körülményeket hibáztatni...
De szerintem, hogy ezt felismerje az egyén ahhoz kell valaki aki belehatol a saját univerzumába és kitágítja azt, legyen ez mester, szerelem, barát, vagy csak valaki akihez igazán köze lesz...
Különben csak a saját univerzumába zárva tudja látni a dolgokat...

Yusin egy szép szilárd jellem, neki sok mindene volt, neki sok mindent adott a sors, persze vesztett is sokat, de mivel valaha volt valamije, igy hite is volt.....

sokszor vitáztok a fórumon, hogy miért lehet szeretni, és miért nem lehet szeretni Bidam karakterét.
Én ezt magamban máshogy érzem, szerintem egyes karakterû emberek Bidam karakteréhez, szenvedélyéhez feltétlen vonzódást éreznek, és ehhez nem kell érv, míg másokat visszavonhatatlanul taszít és ehhez sem kell észérv...
Én szeretem Bidamot.....
És szertem az írásaidat is :-)
8/10
edimir 2011 jan. 26. - 21:02:41 8/10
(11415/239045)
Kár, hogy reménytelen!!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))))
10/10
rüzi 2011 jan. 26. - 21:02:30 10/10
(11414/239045)
Persze, az enyém ma vérzett el...másért.
8/10
edimir 2011 jan. 26. - 20:59:56 8/10
(11413/239045)
Tudod, én nem csak gonosz, de leleményes is vagyok!:)))))
Ja.... és Arsenal szurkoló is....így a vacak kis tûpárnával a fegyvertáram még nem merül ki!:)))))))))))))))))
10/10
rüzi 2011 jan. 26. - 20:59:52 10/10
(11412/239045)
Igen, rejtõzködõ, szemérmes, tilos szerelem volt. Rendesen a sorozatban nem volt annyira feltûnõ,de a kiemelt, összevágott Deokman-Bidám vidikben, ha megrendezték, ha nem, olyan szerelmetes összenézések, szemérmesen bájos oda-vissza nyilak áradnak belõlük, hogy belesajogott tõlük a szívem. Tokmám Jusinra soha, egyetlen egygszer sem tekintett rá. Az volt az érzésem, Yusin ezt már akkor észrevette, amikor õk ketten még nem akartak tudomást venni róla. Sõt meg merem kockáztatni, a Tokmánt játszó Lee Yo Won férje is be volt rezelve. (((((Bocsmármeghalttokmánéskimondom)
10/10
Mara60 2011 jan. 26. - 20:59:50 10/10
(11411/239045)
Úgy ahogy mondod, Bidamnak adta a gyûrû párját. Merthogy ez egy páros gyûrû, ami ugye az összetartozás jelképe.
maggi99 2011 jan. 26. - 20:57:51
(11410/239045)
Milyen whisky?
Amelyik kutya ugat, az nem harap! :)))
Reggel 7-kor én már vezetek, Whisky csak, ha kocsi nem. Olyan meg igen ritkán van.
Ne aggódj, nem rontom el Jusint. :))))
8/10
edimir 2011 jan. 26. - 20:56:02 8/10
(11409/239045)
Te csak ne osztogass ilyen nagyvonalúan....nem cukorkák!:)))))
Cserevirág 2011 jan. 26. - 20:55:51
(11408/239045)
És akkor miért nem használják más szövegkörnyezetben is? Az idióta az, aki maga is nem gyõzõdik meg a magyarázatok helyességérõl. Te is utánaolvashatnál, ha kibújnál a kezed mögül.
maggi99 2011 jan. 26. - 20:55:03
(11407/239045)
Ez az igazi szerelem :)))
8/10
edimir 2011 jan. 26. - 20:54:19 8/10
(11406/239045)
Lehet, hogy elõrelátón felmérte a whisky adagod!:)))))