10/10
BicskaMaxi 2011 jan. 25. - 10:06:48 10/10
(10585/239045)
Abszolút erre a véleményre jutottam én is. Egy kicsit mindannyian Bidamok vagyunk. Az emberi gyengeségeinket, vargabetûinket benne látjuk megtestesülni, ezért szurkolunk neki annyira, hogy az egyenes utat végül mégis megtalálja, lépésrõl-lépésre.
Tegu 2011 jan. 25. - 10:06:15
(10584/239045)
"De ki merem jelenteni, hogy számomra tényleg Bidam labilis karaktere volt, ami engem is be tudott vonni a sorozatba nem csak mint külsõ szemlélõt, de az események "belsõ átélõjét"."

ezt én is elmondhatom magamról, s most, hogy már nyakig benne vagyunk és olvasgatok errõl a neten, kiderült valamelyik cikkbõl, hogy mások is igy lehetettek ezzel, sajnos már nem emlékszem, hol, de olvastam, hogy Bidam megjelenése után ugrott meg hirtelen a nézõszám
TheOriginalP 2011 jan. 25. - 09:46:47
(10583/239045)
Érthetõ módom elõzõ este Bidam rendesen ki lett vesézve. Talán épp ezért elmélkedtem ma is kicsit az õ sorsán (majdnem el is ütött egy autó, kocogás közben inkább körülnézzetek, mint sorozatokon agyaltok :D).

Vigyázat, újabb agymenésem következik, azért szólok elõre, hogy aki unja, az el se olvassa :D

Végül is arra jutottam, hogy szükségszerû, hogy Bidam hibázzon. A Silla királyság ékköve egy olyan sorozat, aminek fõbb karakterei kivétel nélkül "szuper" képességû emberekrõl. A nagy gondolkodók (Õfelsége - nanehogymártokmánozzak -, Mishil, Csuncsu), a hûség és áldozatkészség rendíthetetlen bálványai (Yushin, Alcheon, Szolvon, késõbb Volja), a szuperharcosok (Munno, Csilsuk), az eszményi intrikusok (Misaeng, sebhelyespatkány).
Úgy gondolom, ha csak õket láthatnánk, ennyi misztifikált alakot, senki sem tudná annyira beleélni magát a történetbe, mert nem lenne egy olyan kapocs, amivel a hétköznapi embereket be tudják vonni az eseményekbe. Korábban ezt megoldották az egyébként zseniális, amúgy másodvonalas szereplõkkel, Szohvával, a "népi elem" Dzsukbáng-brigáddal, szerencsétlen Szantakkal, stb.. Aztán ahogy haladtunk a részekkel, úgy kerültek fel a szereplõk egyre magasabb pozíciókba, így ezek a "másodvonalas" karakterek érthetõen teljesen háttérbe szorultak, de mit is kereshetnének közvetlenül a hatalmasok játékában. Mondhatni vesztettük abból, ami hasonló volt bennünk és a sorozatban. Én személy szerint kicsit tartottam is tõle, hogy a ráadás 12 rész átmegy egy kosztümös adatközlõ sorozatba (ami bár nyilván nem rossz, de ez a sorozat nem csak errõl szól). És ekkor jött képbe Bidam jellemváltozása (már ha változott egyáltalán). Egy karakter, aki óriási karizmával rendelkezik, okos, kiváló harcos (van kiemelhetõ jó tulajdonsága, mint bárkinek a világon). Mégis, jellemét a múltja alakítja, érzelmileg labilis, nagy nyomás alatt hajlamos rossz döntést hozni, megfelelõ módszerekkel befolyásolható (van jellemzõ hibája, mint bárkinek a világon). Egyszóval úgy viselkedik, mint "bárki az utcáról". Egy olyan karakter, akivel könnyû azonosulni, akinek a helyébe gondolhatjuk magunkat és kijelenthetjük, hogy én ezt vagy azt tettem volna. Ez szerintem bármelyik más fõ karakternél nem mondható el ilyen egyszerûen (elég csak visszaolvasni a fórumot, szinte minden karaktert Bidamon kívül könnyû felmenteni ilyen-olyan indokok miatt). Ezért hibázik Bidam (és kell, hogy hibázzon), hogy maradjon számunkra valaki, aki bár jó szándékú, jó képességû, szerethetõ, mégis téved, és tévedéseinek vannak is következményei (=emberként viselkedik).

Remélem, elõzõ zagyválásommal nem sértettem meg senkit, nem volt szándékom. Nyilván agymenésemet személyes élményeim és a karakterekhez fûzõdõ saját érzelmeim, véleményem alapján írtam. De ki merem jelenteni, hogy számomra tényleg Bidam labilis karaktere volt, ami engem is be tudott vonni a sorozatba nem csak mint külsõ szemlélõt, de az események "belsõ átélõjét".

Aki figyelmeztetésem ellenére elolvasta irományom, annak õszintén várom a véleményét (már ha érdemel egyáltalán véleményt :D), hiszen több szem többet lát, több ész többet gondol, több szív többet érez. És én korán sem vagyok csalhatatlan.
9/10
napraforgó 2011 jan. 25. - 09:12:12 9/10 Előzmény kockasfulu
(10582/239045)
Csuncsu úr a néhai Dzsindzsi unokája. A "rossz vért" onnan örökölte.
Mint ahogy Bidám is. Néha olyan gonoszul néz. Ilyenkor annyira beleillik a mesterkedõ csapatba.
10/10
BicskaMaxi 2011 jan. 25. - 09:05:04 10/10
(10581/239045)
A szervezés nem nagy dolog. Örülnék, ha összejönne.:)
TheOriginalP 2011 jan. 25. - 09:03:09
(10580/239045)
Az ötlet nagyon remek! És külön kedves tõled, hogy a szervezést magadra vállalod.
TheOriginalP 2011 jan. 25. - 09:02:07 Előzmény maggi99
(10579/239045)
Bár nem tõlem kérted, de:
Remélem, hogy remekül zajlik a napod, és rengeteg örömben és megbecsülésben lesz ma részed!
10/10
BicskaMaxi 2011 jan. 25. - 09:00:00 10/10
(10578/239045)
Konkrét idõpont még nincs, egyelõre várjuk meg, hogy van-e rá kapás.:)
10/10
arykana 2011 jan. 25. - 08:52:56 10/10
(10577/239045)
azt, hogy nagyon jó lenne - csak nekem most üres a tankom meg a pénztárcám is :-(( esetleg ha van valaki Tolnából-Baranyából rajtam kívül és betársulhatnék hozzá - mikorra terveznéd?
10/10
BicskaMaxi 2011 jan. 25. - 08:48:12 10/10
(10576/239045)
Kedves Barátaim a Silla királyságban!:)

Örömmel olvasom ötleteiteket a jövõt illetõen, hálás köszönet érte. A magam részérõl szívesen beülök Veletek egy virtuális Silla kávézóba, és egy csapatjátékban is örömmel részt veszek.

Viszont arra is gondoltam, hogy szívesen találkoznék személyesen is Veletek, ha Ti is jó ötletnek tartjátok. Egy kapucsínó, tea - ínyencek egy forró húsleves - mellett folytathatnánk a beszélgetést, a bolondozást. Ha benne vagytok, szívesen megszervezem. Lehetne mondjuk egy szombat délután, így akik távolabbról érkeznek, õk is ott tudnának lenni, és nem túl késõn haza is tudnának érni. (Orosz miatt van furdancsom, hogy õ nehezebben tudna eljönni.)

Tudok a közelünkben a XIII. kerületben egy egyszerû, családias, a baráti társaságunk által már kipróbált és bejáratott kis éttermet, ahol jól érezhetnénk magunkat.

Nem tudom, hogy mit szóltok hozzá?

BM:)
10/10
arykana 2011 jan. 25. - 08:16:37 10/10
(10575/239045)
nem kell elítélni Bidamot, már kiveséztük, hogy milyen érzelmi bizonytalanságban nõtt fel, ráadásul most olyan stressz helyzetben van- hogy modern kifejezéssel éljek-, ami embert próbáló
még mindig érzelmi bizonytalanságban van, ráadásul politikailag sem stabil a helyzete - sõt egyetlen stabil pont nincs az életében
aki még nem élt át ilyen pillanatot, az nem tudja elképzelni sem, hogy milyen nehéz tisztán látni és hideg fejjel dönteni
könnyû nekünk az õvéhez mérten kiegyensúlyozott és biztonságos életünkbõl megmondani, hogy kellett volna döntenie - de ennél kisebb vészhelyzetben is hoznak okos emberek rossz döntéseket

volt egy történelem tanárom, aki az elsõ óráját azzal kezdte, hogy:
soha senkit és semmilyen helyzetet nem ítélhetünk meg a saját nézõpontunkból, mert az elhomályosítja a látásunkat
ahogy öregszem, egyre inkább tisztelem és értem a véleményét
még egy aprócska dolog róla, nagyon szépen megtanultam a feladott szakaszt a történelem könyvbõl, az elõzõ tanáraim mind röpködtek volna örömükben - az Õ válasza az volt, a tankönyvet már olvasta, olyan dolgokat mondjak amit még nem tud - mit gondolok az adott helyzetrõl és miért éppen azt és fõként mit tennék másként, ismerve a végkifejletet
Szürkebarát3 2011 jan. 25. - 08:06:33
(10574/239045)
Ritkán szólalok meg itt, de ez most kikívánkozik belõlem.
Nem tetszik, hogy Bidamból egy ügyefogyott, féltökû fabábút csináltak. Mindenki ott veri át, ahol csak tudja. Még a patkánynak is kinyílt a csipája, Csun Csu sem fél már tõle, Miseng is átveri, pedig õ korábban, ha vmi baj volt csak annyit tudott, hogy nõvérem, nõvérem. A régi agyafurt, ravasz, okos Bidam sokkal jobban tetszett. Ez a ráadás 12 rész számomra csalódás.
10/10
arykana 2011 jan. 25. - 07:23:39 10/10
(10573/239045)
megcsináltam volna már a múlt héten, de mivel kislovacska már belekezdett nem akartam én is kontárkodni

ha még aktuális holnap nyithat Silla Mennyei teaháza
8/10
edimir 2011 jan. 25. - 06:59:47 8/10
(10572/239045)
A második üzenet egy kis reggeli frissítõ agytorna:

Kapsz tõlem néhány szomáliai bölcsességet (Silla kiterjeszti nemzetközi kapcsolatait!), gondolkozz el a rá rímelõ magyar szóláson és közmondáson!

1.El se ejtette a leopárdot, de már árulja a bõrét.

2. Ha hallatszani akarsz, ne a szõnyeg alatt dobolj!

3. A félszemû nem hálálkodik Allahnak, amíg vakot nem lát.

4. Aki kíméli magát, a gyengeségbe hal bele.

5. Két lábra nem lehet sántítani.

+1 Tartsd fogva a nyelved, vagy õ tart fogva téged! (Ajajjjj, azt

hiszem, fogságba estem! Estig a hallgatás ráspolyával azért igyekszem kijutni!)

:))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2011 jan. 25. - 06:22:18 8/10
(10571/239045)
Brrrrr, tényleg a leggonoszabb emberi találmány ...... a vekker!:)))))))

Mivel napközben nem, ezért most reggel gyorsan idekészítek Neked egy kis meglepetést:

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2011 jan. 25. - 03:01:38 8/10
(10570/239045)
Egy ígéretet?...sose! Yushin Tanodába jártam!:)))))
maggi99 2011 jan. 25. - 02:57:32
(10569/239045)
Már féltem, hogy elfelejtetted.
Én is csak késõn tudok feljönni. De jövök!:))))))))
maggi99 2011 jan. 25. - 02:56:28
(10568/239045)
Neked is szép álmokat!
8/10
edimir 2011 jan. 25. - 02:55:46 8/10
(10567/239045)
Yushin melengesse a hátadat!:)))))))

Én holnap valószínûleg csak a film után ... négy napos tanfolyam:((((((
Ma kezdõdik... és a fél hatos keléstõl nem leszek éppen üde!:(((((
maggi99 2011 jan. 25. - 02:55:24
(10566/239045)
Jó éjszakát, szép álmokat (kis fakardokkal)

És üzenjetek nekem! Ne legyen már olyan sivár a napom:)))))))))