10/10
saniel 2011 jan. 21. - 12:57:11 10/10
(7905/239045)
:-)
dr molnár marianna 2011 jan. 21. - 12:51:58
(7904/239045)
Ja a lényeg:-) bocsi azt felejtettem el a nagy eszmefuttatásban. Igen sajnálja. Ugyanúgy sajnálja mint Yushin, amikor a politika oldalán megnõsült.Yushin is nagyon sajnálta akkor a hercegnõt,(magát is) de valami magasabb cél érdekében megtette.Most ezt a királynõ lépte meg. Szóval most döntetlenre állnak :-((((
Mi lesz a végén? :-(
10/10
offtopic
riverina55 2011 jan. 21. - 12:49:13 10/10 Előzmény dr molnár marianna
(7903/239045)
Nagyon szeretem az egzotikus filmeket, a klolléganõimmel mindig megbeszélük, tényleg, mint a kamaszok. Még néhány képet is letöltöttem Kim Nam Gilrõl. No, ezt se gondoltam volna magamról. Kár, hogy vége aa sorozatnak, bár szerintem van még ott, ahonnan ez, meg aA palota ékköve kikerült. Értelmesebb, mint ezredszerre lejátszani amerikai vígjátékokat, mert azoktól herótom van.
kymara 2011 jan. 21. - 12:46:56
(7902/239045)
Sajna most le kell lépnem dolgozni, majd este jövök.
kymara 2011 jan. 21. - 12:45:33
(7901/239045)
Általában elõször a karakter fellépését nézem, a színészt magát nem. Ezt most nehéz lenne elmagyaráznom.
dr molnár marianna 2011 jan. 21. - 12:42:17
(7900/239045)
Én azt gondolom, hogy Deokman döntése a házasságról 70% politiaki és 30% az érzelem. MERT... MI UTÁN LÉPTE EZT MEG??? Amikor Seolvon is figyelmeztette burkoltan, hogy kordában kellene tartania Bidamot és azt csak a házassággal tudja. Ugye így volt?És ha már az ellensége is figyelmezteti akkor ezt érdemes komolyabban átgondolni. Valaki azt írta Yushinért mindet megtett,hogy megmenthesse. ÕÕÕÕ mentette meg! Nem kérte Bidamtól , hogy mentse meg Yushint , mert igen,Bidam bevallotta, azért tenné, hogy a királynõt megszerezhesse magának még akkor is ha a szerelem vezérli Bidamot.Nem engedélyezte neki ezt,hogy ne kelljen beadnia a derekát Bidamnak.Bidámról pedig adott egy királyi rendeletet Chunchunak, hogy ha nem tartaná be az igéretét, meg kell ölni. ÉÉÉÉSSSS azért adta ezt Chunchunak, mert HA ÕT ELRAGADNÁK AZ ÉRZELMEK !!! Tehát, most még józanul tud gondolkodni.Viszont az emlékek az a sok bátor tett,kedvesség amivel védte õt még hercegnõ korában, az azért hagy nyomot egy nõi szívben.Ezért adta rá a fejét. Nem hiszem, hogy ha bárki is fenyegette volna lázadással a trónt és házassággal azt ki lehetett volna kerülni akkor megházasodott volna. EZT CSAK BIDÁMMAL TUDTA MEGTENNI! Mert volt azért érzelmi háttér is.
Jézusom! Hosszú voltam?
kymara 2011 jan. 21. - 12:41:59
(7899/239045)
Detto. Már a legelsõ színre lépésénél kiszúrtam. És elõször nem a színész miatt. Az csak késõbb jött.
10/10
kiskovacska 2011 jan. 21. - 12:32:47 10/10
(7898/239045)
Lehet, hogy szereti még mindig, sõt az is igaz, hogy azért mentette meg, mert szerette, de nem azért tett meg neki mindet, hanem azért, mert õt választotta uralkodójának. A kötelességtudata erõsebb volt a szerelménél. Õt úgy nevelték, hogy a Király az elsõ és csak aztán jön minden más, hiszen gyerek korától hwarangnak nevelték. Így õ nem is tudta volna õt soha nõként szeretni, amíg Tokmán Királynõ, mert addig neki mindig csak az Uralkodója lett volna és nem a társa. Ha ellent próbált volna mondani valamiben a nõnek, az csak ránéz egy kicsit szigorúbban, és belemegy bármibe, ez nem vitte volna elõbbre õket. Ha érte is kész lett volna lemondani a Királynõségrõl, akkor talán lett volna esélyük együtt, de ebben a szituációban Jusin nem méltó társa neki.
10/10
kiskovacska 2011 jan. 21. - 12:21:36 10/10
(7897/239045)
Nem tudom miért, csak egyszerûen így érzem. Talán azért, amit írtam, hogy õ egy olyan egy célért élõ ember. Ha eléri a célt, akkor már nem tudta volna tovább vinni a Királynõt sem érdemben. Szerintem egy társ, pláne, ha egy ilyen fontos ember társa, akkor jó társ, ha hátúlról a hátországból is elõre tudja lendíteni az elöl állót
10/10
kiskovacska 2011 jan. 21. - 12:18:45 10/10
(7896/239045)
ÉN a Wolja tábor vagyok!

Nekem õ a férfi, aki egy kicsit rossz, egy kicsit jó, és milyen jóképû lett a végefelé! ;)
dr molnár marianna 2011 jan. 21. - 12:16:26 Előzmény edimir
(7895/239045)
Ez a követes dolog nagyszerû volt. És amikor orrba-szájba dicsértük Mishilt,hogy sarokba szorította a követet, hát akkor most dicsérjük már meg a királynõt is bizony, milyen villámgyorsan vágott az esze.Ez már csak akkor lett volna fenomenálisabb, ha ülve mosolyogva adja ki a parancsot az elfogatásukra.( De jó volt ez így is.)
10/10
kiskovacska 2011 jan. 21. - 12:15:55 10/10
(7894/239045)
Jajj Miszeng!

Õ a legalja. A sunyi dög. Akit, én csak csendes õrültek hívok. Bárcsak megölte volna Misil akkor!
10/10
kiskovacska 2011 jan. 21. - 12:13:36 10/10
(7893/239045)
És akkor a fõ 6 karakter:

Wolja: számomra õ az egyik legpozitívabb személy (ja meg persze a leghelyesebb is). Szóval õ az, aki ha kell felkeléssel és ellenállással is kiáll a vélt igaza mellett, de ha mélyen a szívébe néz, akkor a nála racionálisabb emberek figyelmeztetését meghallgatva, azt teszi, ami a legjobb a népének és ezzel együtt a családjának is. Nem hallgatta meg Jusin figyelmeztetõ szavait, mert végig úgy gondolt rá, hogy a saját céljai miatt ápolja csak a kapcsolatot Jusinnal, de amikor a királynõ figyelmeztette elgondolkozott rajta, mert tudta, hogy két oldalról közelítik meg a dolgot, és lehet benne valami. egy kicsit úgy éreztem, hogy Jusinnal nem érzi magát egy síkon, míg a királynõvel igen, hiba Jusint akarta a trónra és nam magát, amit nem is értek.

Jusin: õ is pozitív karakter, de nem a szívem csücske, mert szerintem, az az ember, aki csak egy célért él és azért mindent elhagy és feláldoz, az halálraítélt. Az õ esetében a cél késõn egyesült, ezért élt sokáig, de ha hamarabb egyesül a három királyság õ az az egyenes ember, aki ha elérte a célját meghal, akár képletesen is, akár valósan is. Én úgy gondolom, ha most ahol állunk a sorozatban az lenne a végkifejlet, hogy egyesíti a királyságokat, onnantól õ már nem lenne aktív szereplõ, hiszen erre tette fel az életét.

Alchon: A hûség mintaképe. Az egyetlen olyan szereplõ, aki csak megöregedett, de nem változott. Imádom. Wolja után õ a második kedvencem, mint karakter és mint férfi is.

A Királynõ: Õ az,akivel kapcsolatban nagyon vegyesek az érzelmeim. Az biztos, hogy a kitartása, a tudni akarása és az elszántsága példaértékû. De nem tudom megérteni, hogy miért taszítja el magától az emberi létét. Ha nõként uralkodóvá tudott válni, akkor miért nem tud ugyanúgy szerelmes lenni, mint a férfi uralkodók? Bár erre a szerelemre szerintem csak Alchon lenne méltó, hiszen neki semmi hátsó szándéka nincs. Meg talán Wolja. De Jusin nem érdemli meg õt, és Bidam, na õ meg egy külön faj. Azt szeretem a Királynõben, hogy belátja és beismeri, azt ha hibázott és tanul a hibáiból.

CshunCsu: A gyermek, aki tanulásra fogható. Õ az, aki mindenkitõl minden információt, ismeretet, tudást begyûjt, és a megfelelõ alkalomra tartogatja. Kedves, talpra esett és jól értelmezi és átlátja az adott szituációkat. De ugyanakkor önzõ. Hiszen õ akar a következõ Uralkodó lenni, és ezért haragszom rá, mert ennek érdekében akár akarattal, akár akaratlanul, de aláássa, azt, hogy a Királynõ egy kicsit boldog lehessen. Holott, ha valóban annyira megkedvelte és tiszteli, ahogy látszik, vagy láttatni akarja, akkor minden erejével azon kellene lennie és segítenie, hogy ez a szerelem kiteljesüljön és támogatni, hogy tiszta és õszinte maradjon.

Bidam: a gyermek, a hõs, a gonosz, a zabolázatlan, a szerelmes, a naiv, és az akaratgyenge. Talán ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni. Az, hogy miért ilyen bizalmatlan, másokkal szemben és magával szemben is ezt már sokszor elmondtuk, hogy az anya hiánya, a nevelõ elhidegülése, az anya eltaszítása és a féltékenység eredménye. De akaratgyenge, mert ezeket nem tudta legyõzni, és nem is akarta soha. Mindenrõl beszélhetett volna a még hercegnõ Tokmánnak és akkor másként alakulhatott volna.

Na nagy vonalakban ennyi.
10/10
BicskaMaxi 2011 jan. 21. - 12:05:00 10/10
(7892/239045)
Csonmjongot? :)
dr molnár marianna 2011 jan. 21. - 12:04:25
(7891/239045)
Te biztosan mindegyiket:-))) Vagy csak Deokmant????? Vagy éppen mi vagyunk a kedvenceid ,hogy ilyen sok okosságot írunk a fórumodra?
dr molnár marianna 2011 jan. 21. - 12:02:21
(7890/239045)
Mindennel egyetértek, de Miszenget ne hagyjuk már ki. Én õt nagyon ÚÚÚTÁÁÁLOOOM ! Legalább úgy mint a patkányt! Mishil alá is alátett. A fenébe is hogy akkor megkegyelmezett neki a nõvére!Hogy rimánkodott, mint egy beszari gyerek.
Az más kérdés, hogy a színész nagyon jól alakítja a szerepét de a fazon akit el kell játszania.. nem is találok rá megfelelõ jelzõt.Fujjjjj...
dr molnár marianna 2011 jan. 21. - 11:54:31
(7889/239045)
Na akkor most vegyük sorba magunkat:-))))Csak fel akarom hívni a figyelmeteket, hogy maggi99 úgy gondolta csak BicskaMaxival kell osztozkodnia .De Lario (akit most én képviselek) ma hajnali 1:27-kor (9290/9385-ös hozzászólás)már leírta , hogy ne örüljetek, mert rendíthetetlenül Yushin a NoI. Most úgy látom doncimama is erõsíti a táborunkat. Szóval négyen vagyunk. Most örüljek, vagy szomorkodjak?
10/10
kiskovacska 2011 jan. 21. - 11:46:38 10/10
(7888/239045)
Én egy kicsit egyesével és az eddigi részek alapján mondanék véleményt. A kedvenceimet is belevéve a fõszereplõk mellett.

Godo: A kedvencem, Neki jót tett a kor és a katonaság is. Megkomolyodott, aki az embereiért cselekszik akkor is,amikor visszatartja Jusint. Az egyik legszembetûnõbb változás nála ment végbe.
Jukbang: Neki is jót tett a kor. Õ is jó irányba változott csak és maga egyszerûségével, mindig a legmegfelelõbb pillanatokban jellemzi egyetlen mondatban a szereplõket. És hogy a szószátyár parasztból, milyen egy hallgatag személyes lett, hát ez le a kalappal.
Hajong: maradt a régi. Mindig is utáltam, amiért mindenbe beleszól, pedig semmihez nem ért.
Bodzsong: mióta meghalt az apja, azóta csak egy kis nyuszika. Õ semmi más nem volt csak egy katona, aki a parancsokat végrehajtotta. egy hajbókoló Jancsi.
A Kereskedõ: na õ az igazi patkány. A minden hájjal megkent kereskedõ, aki mindent úgy alakít, ahogy az õ érdekei kívánják. Addig követ csak valakit, amíg annak cselekedetei azonosak a sajátjaival.
A feleségekrõl kérdezték, hogy hol vannak, szerintem nem játszottak szerepet se a történelemben, se a történésekben nem sokat változtatnának, így õk nincsenek foglalkoztatva. A kevés szerepük alapján nem is várhatnánk el tõlük sokat. Ha csak kicsit is apukájukra ütöttek, akkor nem is csoda.
dr molnár marianna 2011 jan. 21. - 11:34:14
(7887/239045)
Ne izgulj én is így vagyok :-(((
Éjjel már nem volt erõm rá reagálni, csak Chunchuról szerettem volna írni, hogy én nem érzem ellenszenvesnek. Inkább azt érzem jó politikus,megértette és megszerette Deokmant,tiszteli és amit tesz azt legjobb tudása és jószándéka szerint mondja a királynõnek. Nem érzek semmi hátsó szándékot benne.Amikor elkomorul az arca nem magát félti, hanem a királyságot mint Deokman.Sajnos be is jönnek a "rémhírei". Pl hogy Bidam egyszemélyes igérete nem az õt követõ nemesek akarata :-((((
dr molnár marianna 2011 jan. 21. - 11:27:29
(7886/239045)
Többször is kérdezgettük már hol vanak a feleségek? Hát igazából nekem az is eszembe jutott, hogy akár szülés közben , vagy a gyermekágyas idõszakban is meghalhattak, hiszen akkoriban nem csak a csecsemõ , de az anyai halásozás se lehetett alacsony.És ha ezt számításba vesszük, az is elgondolkodtató, hogy az ország elsõ NÕNEMÛ királya milyen kockázattal vállalhatna egy terhességet, szülést? Vagy Éppen a trónörökös születése során veszítik el az ország uralkodóját? A palota ékkövében is Dzsangüm ádász harca mentette meg az életét az egyik ágyasnak. (barátnõje elfelejtettem hogy hívják)De úgy emlékszem, hogy a "történelem könyvekben" vagyis akik utána olvastak, azt mondták, hogy a nemesek a fejét követelték mert az egyik királynõ szülés utáni halálát nem tudta megakadályozni és a király védte meg és nem büntette meg Dzsangümöt mert tudta , hogy nem az orvos a felelõs.Csak ugye Dzsangümre is úgy néztek a nemesek mint a véres késre mert nõ volt és orvosi tudással rendelkezett, ami elõtte nem igen volt jellemzõ.