kymara 2011 jan. 18. - 11:50:29
(5685/239045)
Csak egyet nem értek.
Ez az idióta Bidam /bocs a rajongóktól/ miért nem szúrta még le a patkányképût?
kymara 2011 jan. 18. - 11:49:25
(5684/239045)
Látom, hogy páran Wolja pártiak lettek. Örülök ennek, mert engem is jobban érdekel ez a karakter. /És nem a színész miatt/ na jó, miatta is.
Örülök neki, hogy Wolja ügye végre rendezõdött.
10/10
BicskaMaxi 2011 jan. 18. - 11:48:52 10/10
(5683/239045)
Telitalálat!!!
A hétköznapi életben is találkozni ezzel a típussal, akirõl írsz. Néhány nõtársamat sajnos láttam beleesni a csapdájába. Valóban csapda, úgyhogy nõtársaim, vigyázat! A „szerencsétlen sorsú” fiatalember, aki talán már nem is annyira fiatal, de aki gyermek maradt, aki másokat okol mindenért. Szellemileg megmaradt az ötéves gyerek önzõ szintjén. Sármjával, vonzerejével a gyengédséget nem csak kapni, de adni is vágyó nõket könnyedén leveszi a lábáról, és éppen a segítõkészségüket használja ki, abból él. Elbûvölõ emberünkön eddig ugyan senki nem tudott segíteni, mégis csapdájába esett nõtársaink azt képzelik magukról, hogy õvelük majd másként lesz, mert õk lesznek azok, akik megoldják emberünk minden problémáját. Pedig ez egy óriási tévedés. A filmen persze az asszonynép megölelgetné, mert ez a típus valóban sokat szenved önmagától és szánalomra indít, de az életben menekülni tõle, akármilyen izgalmas, sármos, elbûvölõ, stb. legyen is!
Uff, én beszéltem!
kymara 2011 jan. 18. - 11:47:32
(5682/239045)
Na végre! Sikerült olvasási rekordot felállítanom!
Kb. 20 perc alatt végig olvastam a 400-ik oldaltól az utolsó hozzászólásig.
ez van, ha az ember délután dolgozik.
Remélem, hogy megmarad ez az írói lelkesedés a tagoktól akkor is, ha vége a sorozatnak.
8/10
edimir 2011 jan. 18. - 11:39:31 8/10
(5681/239045)
Üdv józanság:)))))
pilcher 2011 jan. 18. - 11:38:09
(5680/239045)
Ó köszi, kedves vagy. A délutáni melót ennek tudatában fogom végezni, adott egy kis lelki pluszt.:))
pilcher 2011 jan. 18. - 11:35:09
(5679/239045)
Megvárom persze a hátralévõ részeket, de számomra az is kérdéses, miért "A nagy Seon-deok királynõ" a címe, amikor pont a tényleges nagysága az, amit a mostani részekben már szinte egyáltalán nem lehet érzékelni. Mintha megelégedtek volna azzal, hogy õ az elsõ királynõ, megküzdött a trónért (nem is akárkivel), betiltotta a nép hókuszpókuszokkal való kábítását, csillagvizsgálót építtetett, parancsot adott jobb minõségû szerszámok készítésére - és ennyi. Mióta királynõ lett, azóta meg csak kínlódik az érzelmei miatt. Ami gond, persze, de egyszerû a megoldás. Bidam mint szeretõ. Ha nem vállalja, az õ baja - ha nekem a trón a legfontosabb, elõbb-utóbb belenyugszom. Ha a trónt akarja (és én is), akkor nincs mese, meg kell tõle szabadulni. Ha viszont én õt akarom, és a trón nem annyira fontos, akkor legyek királyné, az sem egy utolsó beosztás.
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy ha egy koreai fiatalt megkérdeznénk az elsõ királynõjükrõl, akkor mit mondana. A valóságot, vagy a film történetét. Mert a kettõnek - számomra nagyon úgy tûnik - kevés köze van egymáshoz.
k.szilvia86 2011 jan. 18. - 11:30:27
(5678/239045)
Komolyan mondom zseniálisan átlátod a helyzeteket.:-)))
Szerintem is itt hibáztak a rendezõk, forgatókönyvirók egy nagyot. Mert jó, kell az érzelem bele.De egy uralkodónak, uralkodnia kell, parancsot adnia, elsõ az ország...stb. Igazat adok neked, ráér késõbb foglalkozni a pasikkal.:-)))
Misil már azonnal az erõdhöz küldött volna valakit. Nem kételkedik, nem bizza másra a döntést. Néha az embernek az az érzése, többet jelentett Misilnek Silla, mint Tokmánnak?! Tudom, ez nem igaz,de az ember kételkedik.
8/10
edimir 2011 jan. 18. - 11:25:43 8/10
(5677/239045)
Az egyik ilyen teraszon vívódos rész után egyszerûen lelki kényszerem volt, hogy újra megnézzem a "kiképzõs" részt (kb. 20 körüli), amikor Tokman kis büntizsákkal a lábán küzd sáros arccal, tûz van benne és lendület, ahogy pedig Yushint parodizálja...
9/10
kockasfulu 2011 jan. 18. - 11:22:39 9/10
(5676/239045)
Jó ez a két lábban a földön szemlélet, mert szerintem is így van, ismerve a történet végét nekem jobban tetszett volna, ha csak 50 rész ment volna le.

SPOILER

mert hogy a végén, a legutolsó jelenet után sem az volt az érzésem, hogy az eredmények megérték a küzdelmet, hanem inkább csak sajnáltam azt, amit Deokman az utolsó(elõtti) jelenetben mondott, és tök kilátástalannak éreztem a végkifejletet mind politikai, mind érzelmi szempontból.

SPOILER vége ;-)

Megható az utolsó rész is, de az én lelkem pl. beérte volna az 50. rész happy endjével, hiszen az eredeti célkitûzés (Mishil legyõzése, trón) teljesült. Kellett ide további, súlyos konfliktusokat generálni...
pilcher 2011 jan. 18. - 11:17:05
(5675/239045)
Orosz tegnapi beírásával értek egyet, nekem is az a véleményem, hogy az 50. résztõl bizony már az üzlet szava diktált kõkeményen. Persze, parádés az érzelmi skála, lehet mindenféle személyiségbõl válogatni, de összességében ezek a részek nekem sem érnek fel az 1-50. részekkel. Itt bizony konkrétan az érzelmekre játszottak (gondolom Ázsiában milyen Bidam-õrület tombolhatott), ami nem gond, de nálam tegnap már zavaró volt Tokmán tehetetlensége a háborús veszély helyzetében. Mintha minden csak a Bidam-Tokmán érzelmi vonalra lenne kihegyezve, elnagyolták a többit. Tokmán régebben (és Misil) egy ilyen helyzetben, amikor Silla egyik legfontosabb erõdjével kapcsolatban egyáltalán csak felmerül az elvesztés lehetõsége, akkor nem azon gyötrõdött volna, hogy Yusinnal mi lesz, meg Bidam feleségül akar, de én Silláé vagyok stb., stb., hanem megteszi az óvintézkedéseket, majd amikor elmúlt a vihar, rátér a fiúkra. Abból sem látni semmit, hogy az uralkodása valóban reményt adott-e, egyáltalán milyen helyzetben van a nép, az ország. Csak ül a csodás teraszon és gyötrõdik, mert Yusin bár van, de mégsincs, Bidam pedig tálcán kínálja magát, de mégsem lehet.
Elnézést ha túl "kétlábbal a földön" szemlélettel nyilatkozok, kezdek túllenni a film által okozott "lelkizéseimen", és roppant kritikus lettem.:)
9/10
kockasfulu 2011 jan. 18. - 11:15:53 9/10
(5674/239045)
Tulajdonképpen tök igazad van. Biztos vagyok benne, hogy ha pl leültetném a páromat, hogy nézze meg a sorozatot, neki se lenne szimpatikus Bidam karaktere, mert a páromnak is abszolút egyenes tartása van, és sose menne görbe utakon.
Nem tudom, miért vagyunk mégis sokan (fõleg nõk ;-), akik szeretjük Bidam karakterét. Belõlem pl sosem váltott ki indulatokat az áskálódása, mert éreztem azt a gyerekes rajongást, ami részben vezérli. A legnegatívabb, amit éreztem vele kapcsolatban, az a totális sajnálat. Egy ember, akinek sose mutatták meg úgy Isten igazából az egyenes utat, magától nehezen találja azt meg.

Megint csak azt tudom mondani, amit az elõbb már írtam: lenyûgözõ a forgatókönyv, és lenyûgözõek a karakterek.
8/10
edimir 2011 jan. 18. - 11:08:41 8/10
(5673/239045)
Én csak a saját csekély értelmemmel (lenyúlva Vackortól) tudnék Bidamnak tanácsot adni:
Ülj le egy percre, gondold át a dolgaid, ki vagy és mit akarsz?! Most ne fineszes akarj lenni, hanem bölcs. Nézz végig a kapcsolataidon, nézz az emberekbe! Kaptál sebeket, rendben, de kaptál kincseket is: igaz barátságot, elfogadást. Tedd mérlegre, hogy a célodért mit érdemes a kincsekbõl feláldoznod, s vajon csak egyféleképpen érhetsz-e célt. Férfi vagy, döntöttél, a te életed, a te sorsod. Viseld méltósággal!

Ja... és nõ vagyok:)))))
9/10
kockasfulu 2011 jan. 18. - 10:56:43 9/10
(5672/239045)
Hm bizony. ;-)
9/10
kockasfulu 2011 jan. 18. - 10:53:43 9/10
(5671/239045)
Nem akarok túl nagyot spoilerezni, de lesz ennél nagyobb fordulat is a helyes irányba. Szóval tényleg elég drasztikusra vették a figurát. :-)
8/10
edimir 2011 jan. 18. - 10:52:54 8/10 Előzmény k.szilvia86
(5670/239045)
„Én arra azért kíváncsi lennék, ha kiderül ez a szerelem, ha az lesz.:-)) Nem láttam még a folytatást.:-))Mit fog szólni Yusin?!És a többiek?”
Szerintem szeretik annyira Tokmant, a NÕ/EMBER-t, hogy ne ítéljék el, de biztosan meglepõdnének a választásán, Yushin is kezdi már kiismerni Bidamot, Alceon pedig már hamarabb átláthatott rajta.; a KIRÁLYNÕ választását csak akkor értenék meg, ha az valóban Silla érdekét szolgálja.

„Más Chunchu (elnézést, ha nem helyesen írtam) tiszta rejtély, egy biztos hogy nagyon jó esze van, és szerencsére segíti Tokmánt. Misil helyett, õ tanítja, segíti, ki gondolta volna.”

Mindvégig sejthetõ volt, hogy több van benne, mint amit mutat, mostanra kezd igazán beérni, felnõni Tokman mellé. Felismerte, hogy csak Tokmannal szövetségben van esélye, a királyi család/trón helyzetének megszilárdítása (várható trónörökösként) az õ érdeke is. Bár szerintem mostmár nem csak elfogadja, de meg is szerette õt, van, hogy szinte szeretettel, mosolyogva néz rá (pl. koronázás), de mindenképpen tiszteli.
1luxika1 2011 jan. 18. - 10:52:15
(5669/239045)
Egy kicsit furcsállom a dramaturgiát. Bár sok helyen "bad Bidam"-ként jelenik meg, azért ekkora - szinte átmenet nélküli - jellemtorzulás nekem szokatlan. Voltak ugyan korábban is kegyetlenkedései, de Anyuka (Mishil) árnyaltan közölt szeretete micsoda átváltozást eredményezett. Szóval véleményem szerint Mishil halála után a sorozat közel sem olyan, mint elõtte. Hozzáteszem persze, nem voltam megrögzött Mishil-fan.
k.szilvia86 2011 jan. 18. - 10:51:33
(5668/239045)
Hiába minket nõket, csak az érzelmeink vezetnek.:-)

Nem csoda, hogy nem értik meg néha egymást a férfiak, meg a nõk.:-))
10/10
habbbea 2011 jan. 18. - 10:51:18 10/10
(5667/239045)
Lemaradt a "hm".
:-)
10/10
Miranda666 2011 jan. 18. - 10:47:19 10/10
(5666/239045)
Ez nagyon jó!!! (Lehet, férfi lelkem van?)