Balta 2009 márc. 06. - 21:57:38
(64/144)
Hagyjál már békén a hülyeségeddel, ha üldözési mániád van menyjél és szedjél hangyát. Nem azt írtam, hogy 3 éve kezdett kung fuzni, hanem, hogy annyit edzett irányítással. Vagy ez sem igaz? Ha jól tudom utána amerikába ment, ahol úgy gondolta ez a három év már arra is elég, hogy tanár legyen. De mostmár akkor tényleg nevezd meg azokat a mestereket akiket legyõzött feljegyzett meccsen, mert nagyon érdekel. Meg azt is, hogy Yp Manon kívül még ki oktatta, aki nagymesteri szintû volt. De ne átlátszó hülyeségekkel gyere, hanem a tényekkel.
Komolyan mondom kapjál már a fejedhez. Megint megnéztem a sárkány útját, hát az egész faszi 60 kiló vasággyal. Nem kellenek világhírû emberek, csak ebben az országban több ember is van, aki megette volna reggelire. De te ezt is biztosan jobban tudod, mert szintén több mint húsz éve gyakorolsz...

Eh, csak rajongókkal ne kezdjen az ember fia...
DefSenseii 2009 márc. 06. - 21:40:07
(63/144)
Ja, a könyvekben biztos elferdítik a dolgokat...
Még a végén kiderül hogy tényleg 3 éve kezdett el KUNG FU-zni és a kaszkadõre Chuck Norris volt a filmekben :D
DefSenseii 2009 márc. 06. - 21:38:52
(62/144)
Miért mert az igazat írom?
3 éve kezdett el kungfuzni ezt írtad.
Ez csak valami vicc lehet vagy kevered Don the drugony wilsonnal..
DefSenseii 2009 márc. 06. - 21:35:36
(61/144)
Vannak könyvek Bruce Leerõl. Ezekben van. Pár ezerért meg lehet venni, neten biztos sokáig kell keresni. Javaslom vaterát ha érdekel a dolog. Abban benne vannak a dolgok.
Lényeg hogy fiatal korától kezdve iskolát vezetett ahol saját stílusát tanította, és többször kihívták mesterek, ha vesztett volna bekellett volna zárni az iskoláját mert eltért a hagyományoktól. Késõbb azért hívták ki a legjobb mesterek mert mindenkit elvert és mindenki a legjobbat (õt) akarta legyõzni.
Balta 2009 márc. 06. - 21:35:15
(60/144)
Eh, Def hagyd a picsába. Te fanatikus rajingó vagy, azokkal meg nem sok mindent lehet kezdeni. Tudod mit? Brúsz lí a legnagyobb, a leglegyõzhetetlenebb, stb. Még Oyamát is legyõzte volna. Meg Alit is. Meg Hoostot is. Tényleg.

Erdling, azért veled még társalognék, ha van kedved.
Balta 2009 márc. 06. - 21:30:56
(59/144)
Igazán érdekelne az a többszáz mester és ezeknek a hiteles dokumentációja.
DefSenseii 2009 márc. 06. - 21:23:25
(58/144)
Egyébként Chuck Norris 7-szeres világbajnok volt. Ha láttad volna a Sárkány útját akkor tudnád mert kivan írva a film elején.
DefSenseii 2009 márc. 06. - 21:22:19
(57/144)
Lee-vel a feltörekvõ kínai-német-amerikai színésszel, aki három évig kung-fuzott, leforgatta a Sárkány útját.

Ehh? Egész életében gyakorlott és nem kung-fuzott hanem több harcmûvészetet használt, és róla neveztek el egyet, mivel õ találta ki..
3 éve... Vicc vagy.. Ezt nem gondolod komolyan..
Lehet hogy küzdõsportolsz több évtizede, de hogy Leerõl semmit se tudsz az biztos.
DefSenseii 2009 márc. 06. - 21:18:39
(56/144)
Heh, ember, te nem ismered Lee élettörténetét, több százszor harcolt élesben nem akármilyen mesterekkel (igen, nem 5-szörös magyar bajnokok voltak az ellenfelei :D:D:D) és szinte mindig karcolás nélkül nyert... Sose vesztett, pedig több száz mester kihívta.
Lehet itt jönni Chuck Norrissal...
Bruce Leebõl egy volt, többszörös karatevilágbajnokból lesz még...
10/10
colombogabor 2009 márc. 06. - 21:13:57 10/10 Előzmény Balta
(55/144)
Én is csatlakozom a peticióhoz JC-st pedig szánalmasnak tartom.
Balta 2009 márc. 06. - 21:11:45
(54/144)
Tudod régen én is azt hittem, hogy a technika mindenek felett. De nem. Azt írod, hogy Lee spontán és ösztönös. Nem tudom, hogy tudtad e, de Norris megérdemelten világhírû versenyzõ volt, mielõtt "színész" lett. Ötször, vagy talán hatszor nyert amerikai kontinensbajnokságot és veretlenül vonult vissza. Gondolod, hogy egy ilyen rutinos versenyzõ, nem ösztönös és spontán? Nem tudom, hogy Lee nyert e valamilyen versenyt -legjobb tudásom szerint Szingapúrban kamaszkorában egy boxversenyt- de talán Norris eredményei magukért beszélnek.
Tudom mirõl beszélek. 35 éves vagyok, 24 éve karatézom és ötször nyertem magyar bajnokságot. (A danfokozatomat direkt nem írom le, mert semmit sem jelent)Csak azt akarom ezzel mondani, hogy talán van némi fogalmam a szabad küzdelemrõl. Egy éve, költözés miatt sajnos stílust kellett váltanom és el kellett hagynom a tanítványaimat. Most egy olyan karateiskolába járok, ahol nincs szabad küzdelem, mert úgy gondolják, hogy az álltaluk gyakorolt technikák túl veszélyesek. Hidd el semmit nem érnének az igazi küzdelemben, mert fogalmuk sincs az idõzítésrõl, a távolsághtartásrõl, a stabilitásról stb. (Mindazzal együtt meg szeretek oda járni, mert nagyon tiszteletre méló emberek, sokat tanulok tõlük) Na de, csak azt akartam ezzel szemléltetni, hogy Norris egy rutinos öreg bunyós volt amikor Lee-vel a feltörekvõ kínai-német-amerikai színésszel, aki három évig kung-fuzott, leforgatta a Sárkány útját.

Talán még annyit, hogy én is viccesnek találom ezeket a Csák Norisz poénokat, de istenigazából ugyanúgy rá lehetne húzni Brúsz Líre is, vagy Sztívn Szegálra, v. Fan Dammra stb. Azért talán kijelenthetjük, hogy egyik sem egy színészóriás...:-)
10/10
erdling 2009 márc. 06. - 20:12:39 10/10 Előzmény Balta
(53/144)
szakmailag? inkább tapasztalatinak nevezném, legalábbis ami engem illet: nem gondolom, hogy bruce lee jobb (vagy rosszabb) mint chuck norris. vagy fordítva. ha mindenképp választani kellene, lee-t annyiból talán mégis esélyesebbnek tartanám, hogy a mozdulatait, technikáit spontánabbnak, ösztönösebbnek, és ezért kiszámíthatatlanabbnak látom. ez pedig elõny.

de chuck norris annyira b kategóriás sztár lett, amennyire csak elképzelhetõ, és jobban lehet vele viccelni :)
Balta 2009 márc. 06. - 16:54:05
(52/144)
Mibõl gondoljátok, hogy CN nem gyõzné le BL.-t? De szakmai érvekkel gyertek, olyannal, ami valódi hozzáértést mutat, ne marhaságokkal. Ilyen marhaság például a Sárkány útjában az, hogy Bruce gyõz, mikor mindenki elõtt, aki egy kicsit magasabb sziten jártas a hm-ben látja, hogy Norris jóval erõsebb és iskolázottabb mozgású. Ja, azzal se gyertek, hogy Lee gyorsabb, mert a sebesség nem minden, mit azt Kokó óta tudjuk.
10/10
erdling 2009 márc. 05. - 23:20:09 10/10
(51/144)
ugyan, def...
senki sem gondolja komolyan, hogy chuck norris jobb, mint bruce lee. a holdon élsz? XD
de chuck norris nagyon kúl.
Chuck Norris nem emeli meg magát fekvõtámasznál. Chuck Norris a földet nyomja lejjebb.
http://www.cario.extra.hu/chucknorris.htm
DefSenseii 2009 márc. 05. - 22:14:02
(50/144)
Látjuk nagyon érted a témát. Hagyjuk már Chuck Norrist. Mellékszereplõnek jó volt Bruce Lee mellett oszt annyi. Egyszerûen senki Leehez képest.
Jó az neki hogy a Texasban állandóan ugyanazzal a pörgõrúgással lerúgja a sok hülyét..
10/10
erdling 2009 márc. 05. - 20:55:47 10/10 Előzmény ogertsz
(49/144)
ez nagyon vicces :))
de chuck norris nyerne egyébként, akár kettejük ellen is. ;)
10/10
erdling 2009 márc. 05. - 20:54:49 10/10 Előzmény Balta
(48/144)
off:
szia balta
azt azért nem hinném, hogy a néhai (?) kínai opera tananyaga táncként kezelte volna a különféle kungfustílusok elemeit. éppenhogy kõkemény harcmûvészeti oktatást is adtak több más, tradicionális tananyag mellett.

lehet, hogy a harcmûvész szó értelmezésébe rejlik a félreértés. sok keleti tanmesébõl kiderül, hogy nem a harci stílus tesz valakit azzá, sem pedig a foglalkozása, hanem a szellemi vagy látásmódbeli hozzáállás. nem véletlen, hogy a filmekben is fellelhetõ fegyverek java a mindennapi munkaeszközök tárháza, vagy hogy egy-egy harcmûvészeti szakértõ kovács, szakács vagy bármi más polgári foglalkozásnak örvend. sok kaszkadõr meg speciális területeken szerez kiemelkedõ tapasztalatot, és éppúgy lehet közöttük lóidomár vagy artista, mint harcmûvész.

bár valóban úgy gondolom, hogy a harcmûvészek zöme nem adja színészetre a fejét, de ez nem zárja ki, hogy köztük ne is lehessenek ilyenek. könnyen belátható, hogy a színészek között is az tud hiteles harci technikákat bemutatni, aki azt megtanulja (nem egyedi esetrekre gondolok, de ott van pl. lee, segal vagy chuck norris, míg ellenpéldának ralph macchio vagy a mi lindánk néhai bénázása). és ha valamelyik koerográfia jó, akkor az még szórakoztató is. durva vagy vicces. szándék szerint.

jut eszembe, a következõ emberek harcmûvésznek számítanak-e: bárdosi sándor, erdei zsolt, viktor ruban, Master Yang Jun (http://www.youtube.com/watch?v=7pna9ajZHKY&feature=related)?
üdv
10/10
planeta 2009 márc. 02. - 20:38:22 10/10 Előzmény ogertsz
(47/144)
:D :D :D
10/10
ogertsz 2009 febr. 28. - 13:59:02 10/10
(46/144)
Balta 2009 febr. 28. - 13:39:27 Előzmény erdling
(45/144)
Ahogy írod, a harcmûvészet életmód alapú. Ez még akár igaz is lehet, de sajnos azért épp elég kivételt ismerek (hidd el én sem ma kezdtem, tudom mirõl beszélek). Azt is írod, hogy a legtöbb mester nem indul versenyeken. Nos ebbõl kiindulva, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy a legtöbb mester nem játszik dollármilliós hállivúdi szuperprodukciókban, mint az álltalad említett hong-kongi urak. Én személy szerint egyiket sem nevezném harcmûvésznek, mivel az alapképzésük a kínai operán alapszik, ami ugye látványcentrikus, a küzdelemcentrikussággal szemben. Ráadásul, ha jól tudom, kaszkadõrök lettek, miután az operára már nem volt igény. Nos a kaszkadõrök tudnak bunyózni, mégsem harcmûvészek. Nem szidni akarom õket, mert zseniális amit mûvelnek, de az ami a filmen látszik, nem harcmûvészet, hanem szórakoztatás.
A mondandód többi részével ami az összehasonlításról szól, teljesen egyetértek.
Én magam 25 éve karatézom, mégis az életem gyakorlatilag 0%-át töltöm utcai verekedéssel. Tegyük fel, hogy mégis becsúszik mondjuk 0,00001 százalék. Nos elég kicsi a valószínûsége, hogy egy éppen 25 éve tae-kwon-dozó, vagy kung-fuzó (stb) illetõvel fogok verekedni. Így az összehasonlítás valóban felesleges.