8/10
Koczina Judit 2011 márc. 24. - 23:18:51 8/10
(2023/123863)
Dzsang királyi ágyast, mostantól Hi-bee-t a bátyja gyõzi meg, hogy az udvarban csakis aljas módszerekkel lehet elérni kitûzött céljaikat.
10/10
szilvia333 2011 márc. 24. - 23:16:33 10/10
(2022/123863)
Itt egy fotó "körte fejû" asszonyságról.
Õt azért szeretem,mert szívbõl gyûlöli Dzsáng ágyas(most még)anyját.
10/10
taylor88 2011 márc. 24. - 23:15:04 10/10
(2021/123863)
Sziasztok.Gondoltam, hogy beírok ide mert ahogy látom nem sokan vannak megelégedve a mai résszel.A tegnapi és tegnapelõtti rész viszont nagyon jó volt és szerintem sem helyes két teljesen más karakterû filmsorozatot összehasonlítani.Silla valóban pörgõsebb és izgalmasabb.Viszont nagyon elrugaszkodtak a valóságtól.Munno és Chilsuk 6-7 méteres ugrásai, Bidam fél hadsereget bedaráló harcmûvészete pedig egy kicsit sok volt nekem.Nem beszélve arról, hogy Tokmán csodával határos módon mindig megmenekült (vagy sikeresen eltitkolta éveken keresztül, hogy õ lány).A kedvenc karakterem Sohwa volt.Nah hát, hogy õ mit élt túl a sivatagban arról inkább nem írok.Ezzel persze nem fikázni szeretném a filmet mert tényleg nagyon tetszett de figyelembe kell venni, hogy a Silla inkább egy történelmi/kaland filmsorozat volt.Addig a Dong Yi pusztán történelmi.És így sokkal valóságosabbak a szereplõk és a történet is.Ugyanakkor nekem ettõl eltekintve jobban tetszenek itt a fõszereplõk mint a Sillában és a történelmi kor is jobban tetszik(itt legalább nem úgy vannak fölöltözve a katonák mint a karácsonyfák).
8/10
Koczina Judit 2011 márc. 24. - 23:09:32 8/10
(2020/123863)
Nem akarom védeni az írót/rendezõt, de ugyebár nem lehet mindig csúcs remekmûvet alkotni.
Ez a film megtörtént eseményeken nyugszik és a 60 rész hozzávetõleg 25 évet ölel fel. Egy alacsony sorból származó lány története, aki az igazságot keresi a családját ért tragédiát követõen, és az eszének, õszinteségének és tisztaságának köszönhetõen figyel fel rá a király, aki mélyen beleszeret. Tehát egy romantikus történetrõl van szó, amiben a fõbb szereplõk valaha mind éltek (ugyanakkor), és az õ egymáshoz való viszonyukat meséli el a film, amiben az a lényeg, hogy adott szituációban ki hogyan viselkedik, ki mivé válik. Van, aki eleve gonosznak született, van, aki hatalomvágyból lesz gonosz, vannak hamis vádak, vannak gyilkosságok, ármány, számüzetés, kivégzés, trónfosztás, csecsemõhalál, és van benne szerelem. Eredetileg 50 részesre tervezték, talán annyi elég is lett volna. Ám ahogy eddig mindig, türelemre szeretném inteni azokat, akik már a film legelején véleményt és ítéletet alkottak, mert még mindig van hátra 43 epizód. Korábban is mondtam, hogy lesznek laposabb részek, de egy csomó kedves jelenet is van, meg lesznek izgalmak is, szóval nevetés és sírás szinte egyszerre, mint ahogy az a koreai tévéfilmekre általában jellemzõ. Szerintem nézhetõ, de tiszteletben tartom azok véleményét, akiknek nem tetszik. (Bár azokat igazán nem értem, akik kizárólag azért ugranak be a fórumra, hogy leírják, nem tetszik, aztán megint eltûnnek.) Én örülök, hogy nézhetem ezúttal nagyképernyõn, magyarul, még akkor is, ha ... (A legújabb kedvencem: kínai eunuch DY-nak "szóval maga azt képzeli, hogy kifogás ürügyén akarom Kínába vitetni?" valami ilyesmi, de a "kifogás ürügyén" így együtt elhangzott :))
10/10
dorombka 2011 márc. 24. - 23:04:05 10/10
(2019/123863)
Sajnos én nem vagyok jó a nevekben.
A két rivális hölgyet úgy szoktam megkülönböztetni:
Dzsán udvarhölgy mamája tojásfejû
Nikkelbolháné körtefejû
Zsokababa70 2011 márc. 24. - 22:27:20
(2018/123863)
Igaz. És sajnos a tulajdon bátyja is csak kihasználja. Az anyja is szinte fürdik abban a dicsfényben, amit a lánya biztosít neki. Õ igaz feltehetõen õszinte, de tetszik neki, ahogy visszavághat riválisának. Nem jut eszembe a neve, a nikkelbolhának kereszelt, de egyre inkább egy röfögõ malacra hasonlító zeneakadémia vezetõnek a feleségének.
10/10
dorombka 2011 márc. 24. - 22:19:56 10/10
(2017/123863)
Biztos többet vártál ettõl a filmtõl.
Ez egy erdei kirándulás egy kisvasúttal :
lehet unalmas és érdekes, majd utólag kiderül.
De folyton nem érdemes arról panaszkodni, hogy miért nem száguldunk , és miért olyan unalmas a kalauz.
Lehet, hogy szép a táj, kedvesek az utasok, jó a zene..
Vagy mit tudom én.
Hiába mondod, hogy neked nem tetszik,
nem mi készítettük a filmet.
10/10
dorombka 2011 márc. 24. - 22:14:59 10/10
(2016/123863)
Dzsáng udvarhölgy:
valamiért úgy érzem, hogy nem õszinte.
Akartam is már írni errõl, de mindig elmaradt:
Úgy érzem mindenki ki akarja használni DY-t a felette lévõ rangban lévõk.Ma már azért nem egyértelmû, mert vannak akik támogatják (nem is kevesen :)), mert megismerték, megszerették, tisztelik.
De, ha nincs szerencséje rosszabbnál, rosszabb dolgok történhettek volna vele és senki még csak nem is hiányolta volna, hiszen egyedül volt mint az ujjam.
Ebben a rangkórságban harcoló népségnek õ csak egy személytelen lény , egy felhasználható tárgy volt,
kevesebb, mint egy öleb :((
10/10
Vászja2 2011 márc. 24. - 22:08:32 10/10
(2015/123863)
Sajnos egyet kell, hogy értsek.
Bár nálam a PÉ jelenti a nívót és nem a Silla.
10/10
dorombka 2011 márc. 24. - 22:06:53 10/10
(2014/123863)
Én igyekeztem nagyon udvariasan fogalmazni, hogy még véletlenül sem bántsak meg senkit.
Még arra is ügyeltem, hogy személy szerint ne szólítsak meg senkit.
Nem kell olyat állítani, amit nem mondtam.
A "takarodj innen" nem tõlem származik és durva is lenne.
Nem hiányzozik ez a stílus senkinek.
És nem is visz sehova.
A film elkészült.Lehet gondolatban átírni.
De:
Az a véleményem továbbra is: lehet nézni, lehet nem.
De akinek nem tetszik, nem kell rááldozni 60 órát .
Biztos lehet találni más szórakozást.
És nem szeretném, ha minden este errõl beszélnénk.
Ez egy kicsit már kezd egyhangúvá válni. :((
7/10
napraforgó 2011 márc. 24. - 21:51:46 7/10
(2013/123863)
Figyelj, én hajlandó vagyok tudomásul venni, hogy neked minden tetszik, az utolsó képkockáig, te meg légy szíves fogadd el, hogy nekem meg nem.
Mellesleg én nem azért jöttem ide, hogy marakodjunk, hanem, hogy véleményt cseréljünk. De az nem véleménycsere, ha az embernek azt mondják, hogy akkor ne nézd. Miért nem véded meg az álláspontodat? (már ha van) Nem az embert kell lemarni, hanem vitatkozz szép kultúráltan, érvekkel.
7/10
napraforgó 2011 márc. 24. - 21:43:46 7/10
(2012/123863)
Mellesleg legalább annyi dolgot dícsértem is, mint amennyit kritizáltam.
De nehogy már ki legyen kötve, hogy ide csak dícsérni szabad jönni.
7/10
napraforgó 2011 márc. 24. - 21:41:42 7/10
(2011/123863)
Pont azért tettem idézõjelbe. De ez a sok "nem muszáj nézni" javaslat azért mégis csak ezt jelenti nemde?
7/10
napraforgó 2011 márc. 24. - 21:36:39 7/10
(2010/123863)
Bocs: jólesik, és nem jól esik. (Arisztid és Tasziló)
Zsokababa70 2011 márc. 24. - 21:36:31
(2009/123863)
Az elmúlt napokban csak olvasgattam a fórumot. Valahogy tényleg nem történt olyasmi, ami úgy isten igazából felkeltette volna a figyelmemet. Ma azonban ahogy néztem a sorozatot eszembe jutott egy már elhunyt magyar színész. Az idõsebbek biztosan emlékeznek Kaló Flóriánra. Gyerekkoromban azt hiszem többek között a Rémusz bácsi meséiben õ volt a róka hangja. (A Futrinka utcában nem vagyok biztos, de abban is volt róka.) A mai részben Dzsáng Hi-Dzse (így kell írni?) mesterkedései és megnyilvánulása során õ jutott eszembe, vagyis inkább egy róka, és rögtön társult hozzá Kaló Flórián hangja. Szinte láttam magam elõtt. Aki ismerte a hangját, az azt hiszem tudni fogja mire gondoltam. Ezt a gondolatomat úgy érzem le kellett írnom még akkor is ha teljesen nem ide tartozik.
Egyébként már nem tudom mit gondoljak Dzsáng úrnõrõl. Az elején nagyon szimpatikus volt, fõleg az a nézete, hogy jól kell bánni az alattvalókkal, mert akkor lesznek hûségesek. A bátyja egyértelmûen gonosz. Amikor megjelent a filmben próbálták úgy feltüntetni hogy csak egy léha, csapodár, tiszteletlen alak, aki csak az életet örömeinek él. Mára azonban már világos, hogy számító, haszonlesõ, a bûncselekmény elkövetésétõl sem riad vissza, ha az érdekei úgy kívánják és ráadásul még bosszúálló is. Azt hiszem Dzsáng udvarhölgy azért nem azonosul vele és remélem, hogy rájön, hogy bátyja ténykedései többet ártanak neki, mint használnak majd a céljai elérésében.
kiskovacska 2011 márc. 24. - 21:35:05
(2008/123863)
Én is ezt mondom, hogy ott elég nagy hangsúly volt a szereplõk kiválasztásakor, hogy milyen jóképû, míg itt nem ez volt a szempont.
7/10
napraforgó 2011 márc. 24. - 21:25:41 7/10
(2007/123863)
Ok. Mindennek ellenére én is szeretem, meg nézem is.
De az azért durva, hogy nem muszáj nézni, illetve, ha nem tetszik, "takarodj innen".
Ez kicsit olyan, mintha csak akkor nézhetném, ha mindennel egyetértenék, ha az utolsó képkockáig meg lennék elégedve.
Szerintem akkor is szabad nézni, ha nem minden tetszik benne.
És ahogy tapasztaltam, maguk a készítõk, szerkesztõk, szinkronizálók, stb. is tanulnak az észrevételekbõl, kritikákból.
Én speciel nem azért kritizálok, mert mindenáron le akarom csepülni a mûsort, épp ellenkezõleg, az ember inkább jobbítani akar.
És nekem is jól esik, ha megfogadják az észrevételeimet, mint ahogy már nem egyszer megtörtént. (pl. a magyaros névátírás, vagy az elfogadható, természetes megszólítás.
Szerintem épp így kerülnek közelebb a magyar nézõkhöz az egyes szereplõk, meg maga a történet is.
kiskovacska 2011 márc. 24. - 21:16:09
(2006/123863)
Szerintem is az, hogy kinek mi tetszik teljesen egyén függõ. Ez a sorozat egy kicsit lazább, könnyedebb mûfaj, de attól még nem kell lenézni. Szerintem sokkal életszerûbb és sokkal emberibb, mint a Silla volt. Mindenki támadja, hogy lassú, meg lagymatag, de mondta valaha valaki, hogy ez pont olyan jó lesz, mint a Silla. Már sokszor elmondtuk, hogy nem lehet a kettõt összehasonlítani. A Silla valóban egy mozgalmas és érdekes sorozat volt, amíg ez érdekes és kedves. Ha nem azokkal a reményekkel ülsz le megnézni, hogy vársz egy Misilt, vagy egy Bidamot, akkor ez egy nagyon is élvezhetõ sorozat, aminek van annyi pozitívuma, mint a Sillának.

Én imádtam a Sillát, de a korábban említett szappanoperás klisék mellett, szerintem ha nagyon ki akarjuk elemezni közel annyi hibája is volt a filmnek. Elõször is se a szereplõk életkora, se a korban elhelyezettségük nem volt pontos, ha csak azt vesszük figyelembe, hogy Misil nem volt Dokmán kortársa, Dokmán és Bidán nem voltak szerelmi viszonyban, Jusin és Csuncsu voltak kortársak, nem Dokmán. Dokmánnak nem volt ikertestvére, viszont volt egy harmadik lánytestvérük, akirõl szót sem ejtenek. Nem a palotán kívül nõtt fel, stb. stb. Ezzel szemben az évszámok, a korszak, a kortársak a valóságnak megfelelõek a Királyi ház titkaiban. Egyetlen ferdítés, az, hogy nem ilyen módon talákozik a király és Dong Yi. De valós a felemelkedése, valós az anyakirályné és a Dzsáng úrnõ ellentéte, valós a királyné trónfosztása, majd visszahelyezése. Ezenkívül a Silla mirõl szólt, arról, hogy a hatalomért mindenki mindenre hajlandó, és nem csak Misil, de a másik oldal is képes feláldozni a szerelmét, cselhez és hazugsághoz folyamodni, erõszakhoz hiszen karddal és harccal mindent meg lehet oldani. Csak harc, vér és erõszak volt benne. Bár itt is lesz sok cselszövés, sok árulás, sok csalás, de Dong Yi mindig megmarad jónak és a sorozat végén nem azt mondja mindenki, hogy olyan jó volt, mert Bidam olyan helyes volt benne, hanem, hogy jé tényleg igaz, hogy mindegy milyen lassan, de az igazságra mindig fény derül és, aki rossz volt, mindegy milyen célért tette, azt úgyis utoléri a végzete.

Mondom mindezt úgy, hogy imádtam a Sillát, de nem tudom azt mondani, hogy ez a sorozat azért rosszabb, mert lassabban pörögnek az események, a mai élet se mindig vesszõfutás, van, amikor a lassú víz mos partot.:)
10/10
dorombka 2011 márc. 24. - 20:56:57 10/10
(2005/123863)
Egy kis kitérõ :
Kinek mi tetszik, mi nem , az ízlés kérdése.
Nehéz ellene, mellette érveket felhozni.
Mindenesetre én örülök, hogy belenézhetek egy több )olyan filmbe,
(lehet, hogy mese, de történelmi adatokból építkezik, szeretnénk ilyen magyar meséket, ebben már megállapodtunk ),
amelyen keresztül bekukkanthatok egy számomra ismeretlen kúlturába.Nem kötelezõ nézni, mintahohy PÉ és Sillát sem. Ott is volt ami nekem személy szerint nem tetszett, de szórakoztatott, oktatott, elgondolkodtatott, sõt... barátokra leltem általa.
Le a kalapot az m1 elõtt, legalább õk törõdnek velünk
(lásd a szinkron alá is tettek már zajokat, nemcsak üres dobozhang volt, hanem volt kutya , madár is :) )
Egyébként nehéz lehet ilyen filmet kiválasztani.
Képzeljétek milyen felháborodás lenne, ha mást választottak volna :
megint egy ázsiai királyfilm, nem szégyenlik magukat meleg férfiakat mutogatni, miért modern, miért historikus, miért kising, miért orvos, miért hosszú, miért nincs folytatása miért és...miért nem.
Szerintem élvezzétek, nevessetek, szomorkodjatok, gondolkodjatok..
Ha egyiket sem adja, akkor lehet olvasni, beszélgetni...stb
7/10
napraforgó 2011 márc. 24. - 20:55:13 7/10
(2004/123863)
Részben igazad van. A Silla királyság ékkövében mindez megvolt, és mégsem éreztem szappanoperának. Ha nem is volt történelmi ismeretterjesztõ sorozat, de mégis több ismeretet közvetített, mint addig bármi. Nemcsak szórakoztató volt, végig megtartotta a feszültséget, ugyanakkor földrajzi, néprajzi és még ki tudja milyen ismereteket közvetített.

Ezeket a Palota titkai nem tudja.
A palota titkaiban a felsorolt "szappan-kellékek" eddig még nem jelentek meg és mégis szappanopera. És szerintem ezen nem változtat az sem, hogy tényleg volt Szuk-dzsong nevû király, meg Dongi nevû ágyas.
A történeten múlik, a meseszövésen, nem a történelmi évszámokon és tényeken.
Ha objektíven nézzük, csak egy közepes, egzotikus környezetbe helyezett krimi, némi romantikával megfûszerezve.
Sorry