Sz. Péter 2012 szept. 24. - 14:40:35
(11/31)
És aki a saját hülyesége miatt halt meg. :)
vino-et-veritas 2012 szept. 24. - 11:02:58
(10/31)
Az eleje és a vége nagyon kontrasztos. De lehet, hogy ez volt Clouzot célja. A kezdeti kilátástalan, lassú, álmos vidéki környezetbõl drámai végkifejletig jut el a történet és amennyire az elején egy "senki" Mario, a végén ugyancsak a semmibe hullik vissza a halálával, akire hamarosan nemigen fognak emlékezni, bármennyire is hõs volt néhány pillanatig...
8/10
Alaque 2012 szept. 24. - 03:29:47 8/10
(9/31)
Tényleg jó film, bitang csattanóval a végén. Az a fajta, amit idõrõl idõre megnézek/megnézetek olyan ismerõseimmel, akik még nem látták, de az elsõ egy óra még nekem is rettentõ unalmas, pedig én aztán szeretem az ilyen hangulatkeltõ életképeket. Valószínûleg nem néztem volna végig, ha nem mondják nekem, hogy kihagyhatatlan. Ha valaki az elejét kibírja, akkor nagy eséllyel tetszhet neki, de találkoztam már olyannal, aki úgy elunta, hogy a második fele nem tudta kárpótolni érte.

Ezzel a nagy hibájával együtt egy halvány 8/10-et adok neki. Amibõl legalább kettõ a csattanónak jár. :)
vino-et-veritas 2012 aug. 12. - 08:38:45
(8/31)
Kár ragozni - alapfilm.

Az egyik nagysága talán az, hogy a feszültséget majd izgalmat viszonylag egyszerû eszközök felhasználásával éri el (persze levéve a nitroglicerin alapvetõ veszélyességét) és ez benne van már az elejétõl fogva.

A többit az elõzõ hozzászólók lényegében leírták.
Mese92 2011 ápr. 06. - 06:47:39
(7/31)
Fantasztikus és tényleg félelmetes film. Nem azért, mert a nézõre ijesztenének. Nem. Azért, mert átérezzük a szereplõk helyzetét. Megértjük, hogy mi motiválja õket, látjuk, hogy nyomorban vannak és kell a pénzért, ezért nem tartjuk õket bolondoknak és szorítunk is értük, hogy sikerüljön nekik.

És a karakterek! Egyetlen rossz szereplõ nem volt. Fõleg Jo karaktere volt a legkidolgozottabb, de mindenkit meg lehetett szeretni, a "szalonképesen megyek halálba" Bimbát, a vidám és szeretetteljes Luigit és Mariot, a sármos és kitartó férfiember.

Tökéletes film, eleinte mulatságos, jókedvû és sziporkázó, majd megráz és megrendít.

10/10
ibacs 2010 szept. 04. - 13:39:14
(6/31)
Ja bizony, nagyon-nagy film. Még zsenge gyermekkoromban láttam, de már akkor is vagy harminc éves film volt.
Valamikor nemrég elcsíptem egy csatornán szerencsére.

Az a jelenet amikor a cigit sodorja.....
Meg amikor a kanyarnál a pallón tolatgatnak....

Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem kell attól beszarni, hogy majd 60 éves film, a mai hollywoodi éves filmtermés 99% kenterbe veri.
Coleman 2010 szept. 04. - 12:42:28
(5/31)
Szerintem is kiváló film, tényleg az egyik legfeszültebb, ami valaha készült és emellett sokatmondó is. Egyetlen nagy gondom van vele: a bevezetés rettenetesen el van nyújtva: több mint 50 perc telik el, mielõtt beszállnának a teherautóba. Fontos a film üzenete és Clouzot jól mutatja ezt meg, de mégsem kellett volna erre 50 percen felüli idõt szánni.
10/10
Dánielvagyok 2010 máj. 23. - 22:01:41 10/10
(4/31)
Nagyon jó film !! :D
hutizs 2008 márc. 26. - 19:11:45
(3/31)
A félelem bére számomra a közelmúlt egyik legmaradandóbb filmélménye. Elõtte nem láttam soha, most a férjem ajánlotta, hogy õ emlékszik rá, érdemes megnézni. Igaza volt. Sok mai unalmas, gagyi akciófilm példát vehetne róla, hogyan kell az izgalmat fokozni, mivel lehet a nézõt a TV elé szegezni. Pedig amikor ez a film készült, még nem állt rendelkezésükre olyan technika, mint most. Véleményem szerint pont ez az oka, hogy olyan jó lett a film, mivel olyan feszültségkeltõ eszközöket kellett alkalmazniuk, amit a mai filmgyártók már nem használnak, és a nézõk sem szoktak hozzá.
Gyerekek kivételével mindenkinek ajánlom. Nagyon jó, izgalmas film.
zszoltan 2007 máj. 17. - 16:25:34 Előzmény graniti
(2/31)
Úgy érted, a film gyengébb a képregénynél? Pedig én a képregény ajánlására akartam megnézni a filmet...
graniti 2006 okt. 15. - 22:05:59
(1/31)
Ezt a filmet én elõször képregényben olvastam a Füles újságban, majd annak hatására könyvben /ha jól tudom "Olcsó Könyvtár sorozat :)/. És csak utánna láttam filmen. A tetszési sorrend ugyanez maradt nálam, bár a filmben is sikerült a könyv hangulatát átadni.