offtopic
imrenyibalazs 2011 febr. 24. - 07:02:03
(153/193)
Azt viszont nem sikerült elõzõ hozzászólásaimban megemlítenem, hogy én is vitatom, hogy helyes-e a film által felvetett kérdéseket, kérdésköröket - aki figyelmesen nézte végig a filmet, tudja, mire gondolok és itt a fórumon is felvetik - filmre ilyen formában, ilyen véresen tálalni; még akkor is ha pl. a film végén, amennyire emlékszem a filmre, a nagy épületben az amúgy nem teljesen vademberek között sem kell feltétlenül mindenben egyetértésnek lennie és összetartásnak kialakulnia. Nos ez a film is azért torzított valóság, mint ezt is olvasom, mások is beírják, hogy a vérengzésre, annak a sajátos ábrázolására hajt. - Ami az újdonság erejével hat, különösen ha valaki az akkori kábítószer-maffiás, többnyire szintén problémás filmeket nézte, szóval ami igazán az újdonság erejével hat, az az, hogy az életben is vannak konfliktusok, sõt vérengzések stb., csak többnyire nem így alakulnak ki, ahogy a film végén, - ahogy a rendezõ annak idején ezt el is ismerte, amikor a film készítésérõl beszélt (term. a TV-ben szinkronizálták).
Ha most zárhatom azzal, hogy aki olyan filmre vágyik, ami ugyan igényes, de ahol a gonoszt kell legyõzni, valami tényleg elég gonoszat (nem piti grogdílert), akkor esetleg pl. az Elhagyott szoba c. filmet már ajánlhatnám, az is kinek mennyire tetszett, de ezt a filmet (28 nappal késõbb) nem.
offtopic
imrenyibalazs 2011 febr. 23. - 06:58:58
(152/193)
Még valami, most kifejezetten ennek a filmnek a kapcsán - Kivitelezésre talán nem csúcs és mint írtam, a vérontásról szól hasonlóan a Kill Bill-filmekhez (persze más mûfaj). Viszont most olvastam, hogy sokan sok mindent nem értenek.
Nos, már hosszú elemzést nem írnék, csak annyit, hogy én a kisebb túlzások mellett, meg persze amellett, hogy borzasztó a film végi vérontás is, logikusnak találtam ezt a filmet. - Azért is, mert gyerekkoromból is tudom, hogy ahhoz, hogy baj történjen, nem feltétlenül kell sok és ahogy emlékszem a film elején egy vírus szabadul el, egy fertõzés, ami a "normális" átlagembert is vérengzõvé változtatja. Nem csak úgy lehet ember és ember között erõszak, ahogyan a legtöbb hong-kongi akciófilm mutatja, azok filmek, azok is mûfajok. Továbbá Jet Li mondta A gyûlölet ára c. film (Jet Li rendezés) kapcsán, hogy az úgymond bunyók sem szoktak órákig tartani...
De amirõl még nem szívesen beszélek, az az, hogy ha alapból nem is a majomfélék a legvadabbak az állatvilágban, de a legtöbb kifejezett húsevõ eléggé az. A húsevõ ízeltlábúak nagy részét pl. nem is mondom; végül is sok olyan vad, mint a predator volt, csak egy egyed nem olyan erõs, meg természetesen pl. a hangyák, darazsak intelligenciája is máshogy mûködik; de az embernek egy (vadon élõ) oroszlán is neki esik.
Visszatérve a filmhez, a fertõzöttek valóban nem igazán zombik voltak és nem nagyon ették meg az embert, viszont mérhetetlen volt bennük az ártani vágyás, végül annyit és ebbe sem szívesen gondolok bele, de ha egy ember biokémiája olyan lesz - ilyen volt a Terror a zárt osztályon c. filmben - akkor "bedurvul".
offtopic
imrenyibalazs 2011 febr. 23. - 04:29:21
(151/193)
Egyébként mindenhova, ahova bemásoltam az elõbbi szöveget, elnézést a rajongóktól.
offtopic
imrenyibalazs 2011 febr. 23. - 04:25:49
(150/193)
A napokban láttam a 1990-ben elkészült Az élõhalottak éjszakája c. flimet, igaz az elejérõl
lemaradtam, de a nagyját láttam. Néhány horrorfilm, töbekközött a Kaptár 1-2, a Halálos árnyak,
de az általam nem szívesen említendõ 28 nappal késõbb is mintha kicsit - egyik film így, másik
úgy - a 90-es horror újrafeldolgozásai lennének. Bár a 28 nappal késõbb durván van mutatva,
amúgy meg sok durván mutatott és sokszor komolyabb technológiával készülõ film (pl.: 2005-ben
készült el a Niel Marshall-féle A barlang c. film) fog menni a TV-ben és lesz neten és aki
moziba jár, ott is; úgyhogy ezt már nem fogom túl sokszor nézni. De így, hogy láttam a 90-es,
persze ma már nem a legigényesebbnek számító horrorfilmet, az említett négy - legalábbis én
ezeket láttam - nem ad igazán újat. Na az igaz, az említett 28 nappal késõbb véres jelenetei
éppen hatásosan vannak megoldva, de abban csak azok; szerintem a lényeg/hangsúly ott a nyers
erõszakon (nem erõ, mondjuk ezt úgy, hogy erõszak) van; aki még nem látta, ha nem akar ilyet
látni ne nézze. A Halálos árnyak is véres, de vannak benne fordulatok, bár a Kaptár 1,2 is
tartalmaz ezt azt, pl.: amikor a 2-esben Nemesis feltûnik, viszont a filmet sokan tartják
gusztustalannak, legalábbis egyes részeit. Lehet ellenvélemény, de ennél és a többinél is a 3.
részt és a Silent Hillt én komolyabbnak találom. De száz szónak is egy a vége, Az élõhalottak
éjszakája c. filmhez képest nekem a korábban említett négy mû (ha többször, odafigyelve nézi
meg õket az ember) annyi újdonsággal nem szolgál. Hozzáteszem, a nem horror X-MEN viszont
mind idáig elgondolkoztató volt.
offtopic
Marcipáncica_ 2010 nov. 18. - 13:03:27
(149/193)
azért ez barokkos túlzás hogy ugyanaz.
ez a képregény-elõre épül, és ez eddigi 3 rész alapján
úgy látom maximum az elsõ hasonlítható a filmhez.
5/10
ShelbyGT0303 2010 nov. 17. - 23:14:53 5/10 Előzmény Marcipáncica_
(148/193)
Nemcsak hasonlóság van, hanem a sorozat pont ugyanaz, mint ez a film, csak újra leforgatva. Aki újdonságot vár tõle, nagyot fog csalódni.
offtopic
Marcipáncica_ 2010 aug. 25. - 21:31:21
(147/193)
na azoknak akik a zombis filmeket szeretik most itt egy igazi csemege:

http://www.indavideo.hu/video/Elozetes_The_Walking_Dead_2

és bocs az off-ért, csak gondoltam ez talán a legmegfelelõbb topic a célra.
meg van némi hasonlóság is a sorozat kezdete és a film között.
10/10
Bacsak 2010 jún. 17. - 11:06:48 10/10
(146/193)
Elmélet: még arra gondoltam, hogy a vírust biztosan egy vegyi fegyver hatóanyagával ötvözték, mivel az azonnali (10-20 másodpercen belüli) tünetek vegyi fegyverre utalnak: azonnali idegrendszeri károsodás, véres "köpet", stb.
10/10
DarkGirl 2010 jún. 17. - 08:14:15 10/10
(145/193)
Jó kis fim ez.
twillight 2010 jún. 17. - 00:43:30
(144/193)
Szerintem azért volt akkora csalódás nekem, mert zombi-filmet vártam. Meg kéne néznem még egyszer :))
Marcipáncica_ 2010 jún. 16. - 23:51:09
(143/193)
Értem amiket felsorolsz (és amúgy teljesen logikus) különbségeket, ezzel eddig sem volt gondom. Magára a hangulatra próbálgattam meg célozgatni, de mindegy... jelen (cím béli) filmben pont nem csak a fertõzöttek az "ellenség", hanem maguk az emberek is... ami elég életszagú sajnos, talán ezért is lett anno kedvencem a film. Ezek a szerencsétlenek bemenekülnek egy maroknyi túlélõ közé, akik aztán végül sokkal veszedelmesebbnek bizonyulnak mint a kintiek... de nincs energiám most már ezen tépõdni.
A 28 nappal késõbb továbbra is az egyik kedvencem, biztosan azért mert én veled ellentétben nem vagyok horror-rajongó. Hát ez van.
twillight 2010 jún. 16. - 22:58:41
(142/193)
Oh, azt hittem "/"-t akartál használni.

A két kategória között elég nagy különbség van amúgy. Olyanok, mint a járványosnál nem tudod ki fertõzött, és általában a gyógymódot kutatják - de az "ellenség" mindíg élõ ember. A zombiknál ellenben reménytelen helyzetben vagy, mindíg túlerõvel nézel szembe - és halottakkal.
Plusz a járványnál általában a mészárlás a lényeg, míg a zombik legtöbbször a fogyasztói társadalom szinonímája.
De persze ez csak olyan horrorrajongókat szokott érdekelni, mint én :D

A film meg remélem tetszeni fog ;)
Marcipáncica_ 2010 jún. 16. - 22:50:11
(141/193)
Olvastam a könyvet, vagyis a novellát. A film elég sokban eltér... mondhatnám nagyon sokban.
Zombis-járványost írtam amúgy. Szerintem ha kategorizálunk akkor feelingre vehetjük egy kalap alá a két kifejezést, nem?
Kösz az ajánlást, ha tehetem szert ejtek rá! :)
twillight 2010 jún. 16. - 22:45:30
(140/193)
A "Legenda vagyok" ismétcsak nem zombis, hanem járványos film, illetve az eredeti mû vámpíros(!).

Az Élõholtak Éjszakáját (remake) próbáld megnézni egyszer, AZ alap zombifilm.
Marcipáncica_ 2010 jún. 16. - 22:18:08
(139/193)
Pedig ez egy minõségi film, az is a legjavából. Mára már szinte klasszikus zombis-járványos alkotás. Nekem a kedvencem, ami már csak azért is nagy szám, mert ebbõl a kategóriából szinte csak a Legenda vagyok-ot és ezt tudom értékelni. Még mondanivaló is lapul benne (gondolom most sokaknak újat mondtam)...vagy ilyet ide minek írni...? :(
twillight 2010 jún. 16. - 21:57:48 Előzmény Bacsak
(138/193)
Biza, el is aludtam rajta.
Menekülõs-horror a semmilyen-fajtából.
7/10
Sadenal 2010 jún. 16. - 20:47:43 7/10
(137/193)
Hát érdekesen indult, de aztán valamiért elvesztette az erejét....

7/10

SPOILER

Kár, hogy a végén elment a repülõ, de nem baj, mert van sok kajájuk. Majd csak valaki észreveszi õket....D
10/10
Bacsak 2010 jún. 14. - 13:43:50 10/10 Előzmény Rasztadini
(136/193)
Ez nem zombis film.

Egy betegségrõl szól: düh-kór.

Inkább a dühöngéses veszettséghez hasonlít ez a kór, mint az élõhalott emberevõsdihez :D

Ha lenne hivatalos tudományos magyarázata a filmben, valószínû a veszettség köztük lenne...
3/10
Rasztadini 2010 jún. 06. - 22:55:45 3/10
(135/193)
Nagy reményekkel ültem le megnézni ezt a filmet, de Gyerekek ez harmatgyenge volt!!!!!!!!! Komolyan mondom körülbelül azért volt érdemes megnézni, mert a fõszereplõ "bácsinak" formás a feneke a pucér jelenetekben.....:D A logikai ellentmondásokat el sem kezdem sorolni, mert hajnalig tartana....

A végét értette valaki????

Ha már zombis film, akkor 2 nagyon jó: komolyabb vonatkozásban a Legenda vagyok, viccesben pedig a Zombieland! No ezek filmek!
8/10
zerrik08 2010 jún. 05. - 14:52:42 8/10
(134/193)
én a 28 héttel késõbbet láttam!
kár hogy ilyen rohadt késõn van mert holnap 6 kor kelek :D