Az aktuális rész ismertetője: Yorkshire Anglia legnagyobb megyéje, az ország északi részén. A bányászat és az ipar egykor fontos szerepet játszott itt, manapság inkább a mezőgazdaságra és az idegenforgalomra esik a fő hangsúly. Elsősorban árpát termesztenek, amely a sörgyártás alapanyaga. Sört kolbászhúsba, sőt, még süteményekbe, pl. gyümölcskenyérbe is tesznek. Az angol vasárnapi sült körete, a Yorkshire puding ismerté tette a megyét az országhatáron túl is . A hagyományos Yorkshire-i konyha kiadós: annak idején a földeken és a szénbányákban dolgozók ételeinek táplálónak kellett lenniük. (.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások