Az aktuális rész ismertetője: Egy valaha virágzó bányászvárosban épp a királynő születésnapját ünneplik, természetesen ünnepi étkekkel. Bárányt sütnek rozmaringgal, gyömbérrel és mézzel, s ami igazán speciális ízt ad neki egy kis almaborral. Készülnek persze torták és sütemények is. A hagyományos mazsolás kelt tészta elmaradhatatlan.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások