Az aktuális rész ismertetője: Kijevtől nem messze van Jakovka, egy kétszáz lelkes falu. Itt a lakosság főleg abból él, amit megtermel. Az ukrán nemzeti eledel, a borscs gyakran kerül az asztalra, piros illetve zöld változatban. A piros borscs a céklától kapja a színét. Szinte mindent kemencében főznek, nem csak azért, mert gazdaságos, de az ízét is mindennek megadja a kemencés főzés.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások