Az aktuális rész ismertetője: A Ghidma oázis Tunézia déli részén terül el. Datolyaszüretkor látogatott ide a forgatócsoport. A datolya alapvető élelmiszer és a legfontosabb exportcikk Tunéziában. A tunisziak szerint egy ember csak datolyán is elélhetne, annyi fontos tápanyagot tartalmaz. Másik nemzeti eledelük a kuszkusz, amit szintén mindennap egyszer fogyasztanak. Mivel Ramadankor a vacsora ünnepi, még briket is készítenek. Ez tört krumplival, petrezselyemmel és tojással kevert töltött tészta.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások