Az aktuális rész ismertetője: Görögország keleti részén a Pelion-félszigetet magas hegység borítja, a falvak a meredek lejtőkön épültek. Juhokat, kecskéket tartanak a helyi lakosok, és felhasználják a vadon termő növényeket is. A chortát, egy vad káposztafélét, a páfrány hajtását, a vadfügét is. A gyümölcsöket sokszor cukorszirupban tartósítják. A régió rendkívül fűszeres kolbásza a spetzofai. Pelionon aperitifként általában tsipourót, egyfajta ánizs ízű pálinkát isznak. Gyakran házilag főzik.(.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások