Az aktuális rész ismertetője: Északnyugat-Szlovéniában, a Triglay Nemzeti Parkban, Cadrg faluba meredek hegyi út vezet. Már csak 25 lélek él itt, ők viszont ragaszkodnak hagyományaikhoz a gasztronómiában is. Biogazdálkodást folytatnak, amelynek alapja a tej. Meg is becsülik a teheneiket. Nemzeti eledel a sajtból és krumpliból készült omlett. A parasztok cserekereskedelmet folytatnak és bíznak benne, hogy a turizmus lehetővé teszi, hogy még sokáig élhessenek háborítatlan körülmények között falujukban.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások