Az aktuális rész ismertetője: A harmadik adás a nógrádi Bokor községben működő gazdaságba kalauzol el, ahol a juhsajtgyártás rejtelmeibe avatják be az érdeklődőket a biofarmot kiépítő és üzemeltető Szebellédi család tagjai. Szó lesz ugyanakkor a tehéntejre érzékenyek számára is ajánlott, innovációs díjjal elismert magyar juhkefirről.
A műsor ismertetése:
Világraszóló új magyar találmányokat és feltalálóikat mutatja be az ismeretterjesztő sorozat, a Mindenki Iskolája. Hogy ne csak Bíró golyóstollára, Jedlik dinamójára vagy Irinyi gyufájára lehessünk büszkék.
A mai magyar kutatók, feltalálók hiába tartoznak a világ élvonalába, nevüket kevesebben ismerik, mint a nagy elődökét. A Mindenki Iskolája ezen szeretne változtatni. A műsor alkotói a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával négy olyan kutatót, illetve projektet mutatnak be, amelyek egyedülállók a világon.
A Mindenki Iskolája című sorozatban a háromdimenziós PC és az okos biztonsági kamera mellett megismerkedhetnek azzal a mérnökkel is a nézők, aki a világ egyik vezető fényforrásgyártójának nemzetközi kutatócsapatát vezeti, de ellátogathatnak egy kis nógrádi faluba is, ahol a juhsajtgyártás technológiáját fejlesztették olyan szintre, hogy az többet hozhat majd a konyhára, mint maga a sajt.
Hozzászólások