Az aktuális rész ismertetője: Szász-Anhalt tartomány két órányi autóútra fekszik Berlintől nyugatra. Romantikus falvak és festői folyók jellemzik a régiót. Tavasszal minden a spárga körül forog _ itt termesztik és számos fogást készítenek belőle. A fehér spárga Németországban sokkal népszerűbb, mint a zöld. A spárgaszezonban minden változatban fogyasztják: sütve, főzve, levesként, pizza feltéteként és a legkülönfélébb mártásokkal. A zöld spárgát nyersen is megeszik, általában salátának készítik el, sokszor gyümölccsel kombinálva.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások