Az aktuális rész ismertetője: Németország legészakibb szigete Sylt, Dánia partjai előtt. Vad dűnék és végtelen homokos strandok: Sylt a hírességek elegáns szigetének számít, de megmaradt természetközelinek. A sylti kagyló, a makréla és a helyi osztriga az Északi-tengeri sziget tipikus fogásai. Helyi specialitás a ropogósra sütött makréla ecetes-hagymás páclében érlelve. Így a csontok is megpuhulnak, egészben lehet fogyasztani a halat.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások