Az aktuális rész ismertetője: Stájerországba ősszel látogatott a forgatócsoport. A tök betakarítása nagy esemény, hisz jól hasznosítható a konyhában. Krémlevesként, sütve és olajként is fogyasztják. A sertéstenyésztéssel is foglalkozó családnál gyakran kerül az asztalra egybesült karaj, rozmarinnggal, köménnyel ízesítve. A sült gesztenye is őszi csemege.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások