Az aktuális rész ismertetője: Sologne Franciaország egyik legrégebbi vadászterülete a Loire partján. Ezért a különféle sütemények mellett a régió konyhájára a vadpástétom, a szarvas ragu és a nyúlcomb a jellemző. Népszerű a "hamis nyúl": a különféle húsokból és zöldségekből készült pástétom. Vadászat után a zsákmány kerül az asztalra, általában vaddisznóragu, vagy szalonnás nyúlcomb formájában. Mivel alma is sok terem a környéken, a desszert sokszor a híres lepény, a Tarte Tatin.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások