Az aktuális rész ismertetője: A házaspár akinek életébe és konyhájába betekintünk szarvasmarha tenyésztéssel és kis panzió üzemeltetésével foglalkozik. A kétszáz marha tartása úgy gazdaságos, ha saját farmboltot üzemeltetnek, ahol állandóan friss húst kapni. A panzóban jellegzetes skót reggeliket szolgálnak föl. Például párolt halat buggyantott tojással és zabkását tejszínnel.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások