Az aktuális rész ismertetője: A Gasztroangyal az ország legnyugatibb településére, Felsőszölnökre érkezik. Marcsi a Rába-vidéki szlovénekkel tökmagot köpeszt, olajat kóstol, vesszőt fon, hajdinatortát és édes-tökmagos kalácsot süt. Apátistvánfalváról indul a gombatúra, ahol kiderül, mekkora lehet egy vargánya, mivel keverhető össze a gyilkos galóca, és melyik a legfinomabb gomba tepsiben sütve. Estére pedig a vadlakoma is elkészül.
A műsor ismertetése: Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorában hétről hétre újulnak meg a múlt ízei a jelen konyháiban. A Gasztroangyal mostanra mozgalmat teremtett, és arra ösztönzi a nézőket, hogy értékeljék a valódit, a természeteset. A piaci kofától a profi szakácsokig mindenki azt hirdeti, hogy ízeink és receptjeink hagyománya ma is meghatározó, és kiváló alapanyagaink száma végtelen. Ahogyan végtelen az ételvariációk sora is, melyek segítségével átszelve a Kárpát-medencét a Gasztroangyal minden egyes alkalommal bebizonyítja, hogy Magyarország finom!
Hozzászólások