Az aktuális rész ismertetője: Moszkvától északra,100 kilométerre egy kis faluban forgatott a stáb. Húsvét előtt egy ortodox pap családjához látogattak. A hagyományos húsvéti receptekkel ismerkedünk: a piros tojásfőzés hagymahéjjal, a kelt tészta és a pászka a legfontosabbak. S mivel negyven napos böjt előzi meg a húsvétot, egy finom, de húsmentes böjti étellel is.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások