Az aktuális rész ismertetője: Halat enni jó dolog. Ennél már csak az a jobb, ha ezt természetes környezetben, pihenés és felfrissülés közben tudjuk megtenni, távol a világ zajától. A Hal a vízben hatodik, befejező adásában a multifunkcionális halgazdaságokkal ismerkedünk meg. Ezeken a halas pihenőhelyeken természetes környezetben van lehetőség horgászni, sportolni és kikapcsolódni. És természetesen jobbnál jobb halételek várnak bennünket a halászcsárdákban.
A műsor ismertetése: Mátyás király idejében több mint 600 halétel szerepelt az étlapon, ma csak néhányat ismerünk. Pedig a halászok nem csak kifogják a halat a vízből, hanem szaporítják, gondozzák, és persze az asztalra is varázsolják, hiszen ők készítik a legjobb halételeket. A Hal a vízben nézői megismerkedhetnek a magyar halgazdálkodással honfoglalástól napjainkig, és közben azt is megtudhatják, hogyan készíthetünk ízletes, finom halételeket.
Hozzászólások