Az aktuális rész ismertetője: Az észak-német Mecklenburg régió mezőgazdasági terület: hatalmas almáskertekkel, burgonyaföldekkel. A több mint ezer tó szabdalta Mecklenburg a halászok földje is:a hagyományos ételek közé tartozik a tűzdelt csuka tejszínes mártással, és a füstölt angolna is. A tavakban sok folyami rák, húsa hasonló a homáréhoz. Az édes és ízletes kombinációja jellemző a régióra: a gyümölcsöt gyakran használják hús- és vadételek töltelékébe. Ilyen az almával-szilvával töltött oldalas, de a vadpörköltbe is kerül birs- és ribizlilekvár. (.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások