Az aktuális rész ismertetője: A híres üdülőparadicsom konyhája természetesen mediterrán jellegű. A hozzávalók elsősorban a tengerből és a hegyekből kerülnek ki. És elmaradhatatlan még a desszertekből is az olívaolaj. A kis középkori városkában az egyszerű, szinte mindennapi reggeli a sós, olívás kenyér, amelyre persze bármit lehet tenni, leggyakrabban paradicsomot. A leggyakoribb halakat, az arany és borostyán makrélát, a vörös durbincsot, a nyelvhalat is bemutatják a vendéglátók. Népszerű a hegyekben gyűjtött csiga is, amelyet felhasználás előtt három napig fűvel és salátával etetnek. A bonyolult mallorcai fánkot édesburgonyából készítik és olívában sütik.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások