Az aktuális rész ismertetője: A világ konyhái közül szerencsére a számunkra legkedvesebbet, a magyart sem felejtették ki a műsorkészítők. Méghozzá egy klasszikus magyar disznóvágást követhetünk nyomon, Perkupán, Aggtelekhez közel. A még hideg tavaszi napok egyikén a hurkakészítéssel, a töltöttkáposzta-főzéssel és a töpörtyűs pogácsa sütésével ismerkedünk.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások