Az aktuális rész ismertetője: Macedónia görög részén is él a húsvéti hagyomány. Szokás a tojásfestés és hagyományos húsvéti kenyeret, curekit is sütnek. A cureki kovásszal készül, de a szerecsendió, a fahéj, a reszelt narancshéj és a cukor, fűszeres, édes ízt ad neki. Böjt idején népszerű a csiga, mert sem húst, sem halat nem szabad enni, viszont a tenger gyümölcseit lehet.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások