Az aktuális rész ismertetője: Lyont Franciaország gasztronómiai fővárosának tekintik. Számos Michelin-csillagos étterem található itt, de rusztikus éttermek is: A "bouchonokban" azaz kisvendéglőkben például mindennapi ételeket szolgálnak fel. A belsőségek Lyon specialitásai, elsősorban a pacal, amelyet rántva is fogyasztanak vagy kolbászt készítenek belőle. Van olyan bátor séf, aki még a desszertbe is tesz belsőséget: karamellizált almát kever össze flambírozott marhapacallal, és vaníliafagylalttal kínálja.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások