Az aktuális rész ismertetője: La Palma a Kanári-szigetek északnyugati részén terül el. Mandulát, narancsot, avokadót és banánt termelnek - de csak azóta nagyobb mennyiségben, amióta kiépítették a vízvezetéket. Régen nem öntöztek, az esőtől függött a termés. A vendéglátók egyszerű ételeket készítenek. Nyulat sütnek a hagyományos fűszerekkel (mandulával, köménnyel) és az úgynevezett ráncos krumplit. Héjastól teszik fel főni, sok sóval. A desszert is mandulából készül.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások