Hal a vízben / Kutatás-fejlesztés a halgazdálkodásban

4. rész, 25 perc

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Halat venni vagy halat enni nagyon egyszerű dolog - csak be kell sétálnunk egy étterembe vagy egy üzletbe. A háttérben viszont sok kutató és szakember keményen dolgozik azért, hogy számunkra mindig ilyen egyszerű legyen a halhoz jutás. A Hal a vízben negyedik adásában a halgazdálkodás tudósait mutatjuk be, akik néha fehér köpenyben ülnek egy laborban, máskor nyakig érő gumicsizmában mászkálnak a tóban. Ők a tudomány eszközeivel gondoskodnak arról, hogy a halak egészségesek, szaporák, és nem utolsó sorban finomak legyenek.

A műsor ismertetése: Mátyás király idejében több mint 600 halétel szerepelt az étlapon, ma csak néhányat ismerünk. Pedig a halászok nem csak kifogják a halat a vízből, hanem szaporítják, gondozzák, és persze az asztalra is varázsolják, hiszen ők készítik a legjobb halételeket. A Hal a vízben nézői megismerkedhetnek a magyar halgazdálkodással honfoglalástól napjainkig, és közben azt is megtudhatják, hogyan készíthetünk ízletes, finom halételeket.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?