Az aktuális rész ismertetője: Kuba Las Tunas tartománya a legnagyobb cukornádtermelő vidék a karibi szigetországban. Itt minden a cukor körül forog. Kubában továbbra is jegyrendszer van, az alapvető élelmiszerekre is. Ezért aki tud, zöldséget termeszt, állatot tart. A kubai konyha egyszerű és tartalmas. A rizsételek képezik az alapját, kevés csirkével vagy sertéshússal. Rengeteg szénhidrátot fogyasztanak, a feketebabos rizs mellé még főtt maniókát, főzőbanánt és céklát is adnak köretként. Persze a cukros édességek se maradhatnak ki a menüből, vagy a cukornád frissen préselt leve. (.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások