Az aktuális rész ismertetője: Korzikán a legtöbb férfi tud főzni, mert gyakran vannak egyedül az erdőn. Fát vágnak vagy vadásznak - mindkettő jó alkalom a közös evésre. Ilyenkor többnyire hagyományos, férfias ételeket készítenek, nem a reformkonyha előírásai szerint. Például figatellit, a sült kolbász korzikai változatát. De sokféle egyszerű, ám finom ételt állítanak elő gesztenyéből is.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások