Az aktuális rész ismertetője: A Szong Kul tó menti legelők több mint háromezer méter magasan fekszenek. Ez alkalmas a hagyományos nomád állattartásra. Lovat, tehenet, birkát majdnem minden család tart. Nemzeti ital a kumisz. Ehhez a kancákat naponta ötször kell megfejni. A nehéz munka a nők dolga. A tejet enyhén alkoholos itallá erjesztik, ami nagyon egészséges. A borszak is hagyományos étel: egyszerű kelt tésztából készült lepény.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások